Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ GAZPROM

ΠANAΓIΩTHΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"




"Η κυβέρνηση θέλει την ουσιαστικότερη δυνατή ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων", δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, έξω από το μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης του ιδίου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, η οποία διήρκεσε δυόμιση ώρες.

Ομάδα εργασίας για τον αγωγό φυσικού αερίου

Προηγουμένως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε μια κατ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της Gazprom, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση της επένδυσης του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Ο υπουργός τόνισε ότι η ελληνορωσική συνεργασία "έχει πολύ μεγάλη στρατηγική σημασία, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα" και πως "ο αγωγός ενδιαφέρει πάρα πολύ τη χώρα μας και είναι στις προτεραιότητές μας".

Ενημέρωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και πως "ελπίζουμε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε συμφέρουσα συμφωνία για τον αγωγό για τη χώρα μας και την ελληνική οικονομία" και πρόσθεσε ότι μια "ισχυρή σχέση μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας", αλλά "και τον ευρωπαϊκό χώρο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου