Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ο ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΗΝ ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ;


ΑΝ ΔΕΝ ΣΠΑΣΕΙ, Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ 
ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΘΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ!



Το ρεπορτάζ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διατήρησης του ΕΝΦΙΑ για φέτος άφησε ο Α. Τσίπρας στη συνέντευξή του στο STAR, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι καθοριστικοί παράγοντες για το αν θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ είναι οι εξελίξεις στα δημοσιονομικά και στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.


Ο πρωθυπουργός ανέφερε ως προϋποθέσεις για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τη συμφωνία με τους εταίρους σε έναν στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα στο ύψος του 1,2% του ΑΕΠ αλλά και την επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης για φέτος στην οικονομία 1,4%. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το 2016. Με άλλα λόγια, θα πληρωθεί φέτος κανονικά από τους φορολογουμένους, στη μορφή που είχε και το 2014, και θα αποφέρει το ποσό των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προσέθεσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υπάρχουν τα δεδομένα για να καθοριστεί το αν θα καταργηθεί ή θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Σε περίπτωση που ο ΕΝΦΙΑ διατηρηθεί, οι 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να πληρώσουν την πρώτη δόση και τον συμπληρωματικό φόρο για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 300.000 ευρώ.

Ο ΕΝΦΙΑ επιβαρύνει όλα τα ακίνητα (κατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια, γραφεία, καταστήματα), ενώ ο συμπληρωματικός φόρος επιβάλλεται επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας εφόσον η αντικειμενική τους αξία ξεπερνά τα 300.000 ευρώ.




Η ταφόπλακα

Ο λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του (δυστυχώς αλλά είναι κατανοητό) δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ούτε για μια αριστερή ευρωπαϊκή πολιτική προοπτική της χώρας αλλά ούτε βέβαια για την παραμονή μας πάση θυσία στο ευρώ, όπως συμφέρει τα παπαγαλάκια των ευρωτοκογλύφων να επαναλαμβάνουν. Άν ήταν έτσι, αντί να δώσει μεγάλη δύναμη, θα είχε μαυρίσει την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Π. Λαφαζάνη που είναι υπέρ του Εθνικού νομίσματος.

Ο λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για μία και μόνη εξαγγελία του:
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ!!!


Τώρα σκέπτονται να αφήσουν άθικτο τον ΕΝΦΙΑ, με μόνη την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, κάτι που είχε δικαστικώς επιβληθεί και που ήταν αναγκασμένη να κάνει ακόμη και η δωσίλογη κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων, η οποία μάλιστα είχε υποσχεθεί προεκλογικά μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 40%!

ΑΥΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!

ΑΣΕ ΠΟΥ ΓIA" ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ!

ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου