Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


 ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: "ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ"




- Κρίμα που απουσιάζει μια επαρκής μορφωτικά και πολιτικά Ελληνική ομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.(Δεν υπήρξε ποτέ). Θα μπορούσε να εκφράσει έναν Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Λόγο που έχει ανάγκη η Ευρώπη και η Ελλάδα. Όταν το 2004 αποπειράθηκα την παρουσία μου οι «εγχώριες» μαφίες μηχανεύθηκαν πολλά για να την αποτρέψουν. Ούτε οι Τούρκοι θα αντιδρούσαν έτσι. Μέχρι και κόμμα μιας καθόδου, κόμμα μαϊμού έστησαν. Και πολλά άλλα.
Την λέξη κρίμα χρησιμοποίησε τις προηγούμενες Ευρωεκλογές, αναφερόμενη στο πρόσωπο μου, μια γυναίκα από την Πελοπόννησο η οποία έχει Πολιτική Μνήμη της μεταπολίτευσης. Αν ζούσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης σήμερα θα έλεγε: Μνήμη ή Βαρβαρότητα.
- Από το 2007 στην Ελλάδα έχουμε Παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή την φορά δεν άρχισε από το Καλπάκι της Ηπείρου αλλά από την Ολυμπία και τον Πενταδάκτυλο της Πελοποννήσου. Όπως είπα σε μια ομιλία μου το 1994 τον Ταΰγετο παλιά τον έλεγαν Πενταδάκτυλο. Μπορούμε να επαναφέρουμε και αυτό το όνομα. Κρίμα που δεν ζει ο Νίκος Γκάτσος.
- Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να εισάγει, να υφίσταται, χωρίς την θέληση της τις παθολογίες των Βαλκανίων, της Σκιπερίας, του Κοσόβου κλπ. Αν η Γερμανία, το Βερολίνο, η Μέρκελ θέλουν να το κάνουν θα μας διευκόλυναν πολύ. Θα την ευχαριστούσαμε πολύ. Η Ελλάδα πρέπει να ξαναδεί την πολιτικής της στα Βαλκάνια.
- Στις πολιτικές κοινωνίες τύπου θεάτρου του Διονύσου, μια λέξη μπορεί να δημιουργήσει ένα ρεύμα σκέψης, μια διήγηση, μια σχολή, ένα πολιτικό κίνημα.
Τώρα η λέξη ήταν αποχή. Το 2010 (και τώρα) ήταν «Μνημονιακοί ήταν όλοι τους». Κάπου έχω γράψει τι έλεγε ο Πλάτωνας για αυτά. Επιτέλους απαλλαγείτε, απελευθερωθείτε από τον εκβαρβαρισμό σας.

Σύγκρουση πρώην και νυν καθεστωτικών μηχανισμών εξουσίας.
Καταγγελίες για ολοκληρωτισμό και φασισμό.

Οι πρώην αποσιωπούν ότι ήταν αυτοί οι πατέρες, οι δημιουργοί, το φυτώριο αυτού του τρόπου, του αντιπολιτισμού. Οι συντηρητές, οι δημιουργοί, οι κατασκευαστές των νυν. Τότε ήθελαν μια κουτή και φλύαρη ψευτοαριστερά του 3% στο εκλογικό σώμα και 40% στα Μ.Μ.Ε. για την «αριστερή» κάλυψη του μοντέλου. «Οι αριστεροί φρουροί του».

Έχουν ειδικά μεγάλο κενό μνήμης ως προς τις αποφασισμένες σε σκοτεινούς θαλάμους και ξένες Πρεσβείες εκστρατείες εναντίον μου. Τις μαύρες εφαρμογές τους σε τηλεοράσεις και εφημερίδες. Υπάρχει πολύ υλικό για ικανές, έντιμες και ελεύθερες Πανεπιστημιακές σχολές.

Οι μηχανισμοί του νεοφασίστα Πινοσέτ, του Μπέρια και του Γκέμπελς θα εκπλήσσονταν για τον ζήλο και τις επιδόσεις σας όπως και οι ερευνητές.

Μέχρι σήμερα δεν άκουσα μια δημόσια συγνώμη.


Το δημιουργικό της αφίσας (έκδοση 2000) είναι δικό μου. Είναι διδακτική ως μνήμη και ως παρόν. Ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου