Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


ΨΗΦΙΣΜΑ -ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...  






Σήμερα, στις 21/1/2018, μέγα πλήθος ΕΛΛΗΝΩΝ συγκεντρωθήκαμε στη Θεσσαλονίκη για να δηλώσουμε την εναντίωση μας στην παράδοση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας σε άλλο Κράτος. 

Παράδοση που, αν συμβεί, θα έχει επώδυνες επιπτώσεις για την Πατρίδα μας και ολόκληρο τον Ελληνισμό, γνωστές σε όλους μας. Θα εναντιωθούμε με κάθε εφικτό τρόπο, στηριζόμενοι στη δύναμη που μας δίνει το Σύνταγμα μας, η Εθνική μας συνείδηση, η Ιστορική Αλήθεια, το διεθνές Δίκαιο και το αίμα των Ελλήνων που έχει μαρτυρικά χυθεί και καθαγιάσει το χώμα της Μακεδονίας μας.

Θεωρούμε ότι αντιπροσωπεύουμε το συντριπτικό σύνολο του ελληνικού λαού, που δεν μπόρεσε να λάβει μέρος σε αυτή τη μεγάλη έμπρακτη εναντίωση. Ως εκ τούτου, χαρακτηρίζουμε το ψήφισμα που αυτή τη στιγμή εκφωνείται ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ και θα το επικυρώσουμε διά βοής και ανυψώσεως του δεξιού χεριού ταυτόχρονα.


Ομόθυμα, αποφασιστικά και δυναμικά δηλώνουμε ότι:

1. Δεν είναι δυνατόν ένας οποιοσδήποτε λαός, πόσο μάλλον ένας λαός που κατοικεί σε Κράτος όμορο προς την Πατρίδα μας, να αυτοπροσδιορίζεται αυθαίρετα ως Μακεδονικό έθνος, παραχαράζοντας και πλαστογραφώντας την Ιστορία των Ελλήνων, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελεί η Ιστορία των Ελλήνων Μακεδόνων. 

Δεν υπάρχει σοβαρός ιστορικός, αρχαιολόγος, γλωσσολόγος ή επιγραφολόγος, που να μην μπορεί να παρουσιάσει στοιχεία ότι η Μακεδονία είναι μόνον ΜΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Μακεδονία. 

Η Μακεδονία αποτελεί πανάρχαιο τμήμα ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εδάφους, κυρίαρχος λαός του οποίου από των αρχαίων χρόνων έως σήμερα είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ, -με εξαίρεση τις περιόδους που η πατρίδα μας ήταν σκλαβωμένη. Γραπτές μαρτυρίες γι’ αυτήν την αναμφισβήτητη αλήθεια φθάνουν τόσο πίσω, όσο η Ιστορία του Ηροδότου.

2. Ως συνέπεια της Ιστορικής αυτής Αλήθειας, δηλώνουμε σήμερα την εναντίωσή μας σε κάθε απόφαση της παρούσης, αλλά και κάθε μελλοντικής ελληνικής κυβερνήσεως, η οποία θα αποδέχεται το όμορο προς την πατρίδα μας Κράτος της Π.Γ.Δ.Μ.-FYROM να φέρει όνομα που περιέχει τη λέξη Μακεδονία, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ως απλή ή σύνθετη λέξη ή προσλαμβάνουσα τοπικό ή χρονικό προσδιορισμό, σε οποιαδήποτε γραφή ή γλώσσα.

3. Θα θεωρήσουμε άκυρη και παράνομη κάθε διακρατική συμφωνία που παραβαίνει τον ως άνω όρο, οποιοσδήποτε αν την έχει προτείνει και οποιοσδήποτε αν την εγγυάται, επειδή θα έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας ημών, του ελληνικού λαού. 

Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ.2 και παρ.3 του Συντάγματος της Ελλάδος, κάθε εξουσία πηγάζει από το λαό και συνεπώς κανένας ηγέτης της Ελλάδος, άλλης χώρας ή Οργανισμού, δεν νομιμοποιείται να αγνοεί τον ελληνικό λαό και να δρα ενάντια στη βούληση του.

4. Όταν γνωρίζουμε ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων στο Σύνταγμα και στα σχολικά τους βιβλία διεκδικούν κυριαρχία της Θεσσαλονίκης και τμήματος της Μακεδονίας, που περιλαμβάνει ακόμα και το Άγιο Όρος, το να παραδώσουν οι κυβερνώντες το όνομα Μακεδονία στους διεκδικητές της αποτελεί τον ορισμό της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 

Την προδοσία αυτή, αν συμβεί, θα την φέρουμε ενώπιον Διεθνών δικαστηρίων, απαιτώντας αποζημιώσεις για την Ηθική, Ιστορική και Εθνική βλάβη που θα έχουμε υποστεί. Όταν δε οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα την φέρουμε και ενώπιον λαϊκών δικαστηρίων, αποτελουμένων από ΕΛΛΗΝΕΣ πολίτες και δικαστές.

5. Βεβαιώνουμε τον κ. Νίμιτς ότι εμείς, ο ελληνικός λαός, δεν παραδώσαμε το όνομα Μακεδονία στους Σλάβους των Σκοπίων από το 1993, όπως δήλωσε. Ούτε ποτέ θα το παραδώσουμε. Θα ήταν σαν να συναινούμε στον ακρωτηριασμό της Ιστορία μας και της Πατρίδος μας. 

 Οι έκτοτε κυβερνώντες συμφώνησαν ή σιωπηρά αποδέχτηκαν την παράδοση του σε όμορο λαό. Πολιτική πράξη που αποτελεί την επιτομή της εθνικής προδοσίας. Αλλά μια εθνική προδοσία κυβερνώντων δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την παράδοση του ονόματος Μακεδονία και ό,τι αυτή γεωπολιτικά συνεπάγεται.

Ναι, είμαστε ρεαλιστές κ. Νίμιτς, όπως μας προτείνατε. Δεν θα παραδώσουμε Ιστορία Ονόματος 30 αιώνων έναντι ενός αντιγράφου, που έχει Ιστορία ολίγων χρόνων, ούτε καν ενός αιώνα! Για τόσο κακούς διαπραγματευτές μάς περνάτε και τον εαυτό σας για τόσο καλό; 

Γιατί οι Γάλλοι αρνήθηκαν να δεχτούν στην Ε.Ο.Κ την Αγγλία με το όνομα Μεγάλη Βρετανία, λόγω της δικής τους Βρετάνης; Και γιατί οι Γερμανοί αρνήθηκαν στην Αυστρία να ονομαστεί Νέα Γερμανία, ενώ έχουν πάμπολλα κοινά στοιχεία; Τους Έλληνες βρήκατε εύκολα θύματα των σχεδίων σας;


6. Εμείς, ο ελληνικός λαός, αν παραδοθεί από τους τώρα κυβερνώντες και τη Βουλή των Ελλήνων το όνομα Μακεδονία, παρά την εναντίωση μας και παρά την Ιστορική Αλήθεια, θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινής γνώμης, μέχρις ότου αναγνωρίσει το δίκιο μας και καταπέσει ηθικά, πολιτισμικά και νομικά η πλαστή εθνική ταυτότητα του γειτονικού μας λαού. 

Αρωγούς μας θα έχουμε όλους τους σοβαρούς επιστήμονες. Όπως για παράδειγμα, τους 350 Αμερικανούς, διακεκριμένους αρχαιολόγους και ιστορικούς, οι οποίοι με πρωτεργάτη τον κορυφαίο κ. Στέφαν Μίλλερ, τεκμηρίωσαν την Ιστορική αυτή Αλήθεια και έστειλαν σχετική επιστολή στον τότε πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ομπάμα. Υπάρχει η επιστολή στο διαδίκτυο.

7. Απευθύνουμε τώρα, εν όψει του δημοψηφίσματος στο οποίο θα κληθούν να αποφασίσουν για το όνομα του Κράτους τους, ένα Μήνυμα προς τον Σλαβικό πληθυσμό των Σκοπίων, όσους επιμένουν να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες». Και το ενσωματώνουμε στο παρόν Ψήφισμα.


Φίλε Σλαβικέ λαέ των Σκοπίων, σε αποκαλούμε έτσι για να μην σου προσδώσουμε Μακεδονικό όνομα. Σίγουρα το γνωρίζεις ότι είσαι ένας σλαβικός λαός που κατέβηκες τον 7ο μ.Χ. αιώνα από τα βόρεια μέρη της Ευρώπης στα εδάφη που τώρα ζεις. 

Αυτά δεν είναι εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας, ούτε ποτέ κατοικούνταν από Μακεδόνες. Ομιλείς μια τεχνητή σλαβική γλώσσα, παραλλαγή της βουλγαρικής. 

Γνωρίζεις βέβαια ότι οι αρχαίοι και η φυλετική συνέχεια τους οι σημερινοί Μακεδόνες είχαν και έχουν γλώσσα την Ελληνική, στην διαχρονική εξέλιξη της, ως γνήσιοι Έλληνες που είναι.

Το γνωρίζεις ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες σε αγώνισμα δρόμου, στους οποίους συμμετείχαν αυστηρά ΜΟΝΟΝ Έλληνες;

Αν οι Μακεδόνες ήσαν χωριστό έθνος και όχι κομμάτι της ελληνικής Φυλής-Έθνους, θα μπορούσε ο Μ. Αλέξανδρος να λάβει μέρος στους ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ αυτούς αγώνες; Ασφαλώς όχι! (Ηρόδοτος, 5.22.2.)

Έχεις επίγνωση ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι φύλο στο δέντρο της ελληνικής Φυλής, όπως οι Αχαιοί, οι Ίωνες, οι Δωριείς, οι Αιολείς, οι Θεσσαλοί και άλλοι; Θωρούσαν μάλιστα ότι έχουν προπάτορα τον Ηρακλή.

 Το γενεαλογικό δέντρο των βασιλέων τους, των Αργεαδών, που αποτελούν συνέχεια των Τημενιδών, καταδεικνύει πράγματι την καταγωγή τους από τον Ηρακλή.

Για το λόγο αυτό στην ελληνικότατη γη της Μακεδονίας μας έχουν βρεθεί επιγραφές όπου αναφέρεται ο Ηρακλής Πατρώος και είναι συχνή η παρουσία του σε ειδώλια, νομίσματα, πήλινα σφραγίσματα, πλακίδια και άλλα. 

Δεν θεωρούμε ότι μπορείς να παρουσιάσεις αποδείξεις και αρχαιολογικά τεκμήρια ότι, ως σλαβικό φύλο που είσαι, κατάγεσαι από τον Ηρακλή!! Και μήπως τα εδάφη σου ταυτίζονται με αυτά της αρχαίας Μακεδονίας; 

Εσύ κατοικείς, κατ’ εξοχήν, στα εδάφη των αρχαίων Παιόνων και Δαρδάνων, που δεν ήσαν ελληνικά φύλα, όπως τονίζει και ο καθηγητής κ. Στέφαν Μίλλερ. 

Συμπεραίνεται λοιπόν από αδιάσειστα Ιστορικά τεκμήρια ότι κάποιοι επιχείρησαν να σου δώσουν μία πλαστή εθνική ταυτότητα, προσβλέποντες σε σκοτεινές ανθελληνικές γεωπολιτικές σκοπιμότητες, εγχείρημα που ούτε εσένα ευνοεί, για δύο κυρίως λόγους.

 Ο πρώτος είναι ότι με μια πλαστή ταυτότητα δεν μπορείς να ταξιδέψεις “ψηλά” μέσα στην Ιστορία, ούτε για πολύ. Ο δεύτερος, αφορά τη συνοχή σου. Θα γίνει αναφορά και σε αυτόν.

Σε έχουν πείσει ότι αναμείχθηκες με Μακεδόνες και έτσι απέκτησες Σλαβο-Μακεδονική εθνικότητα! Όμως τέτοιο μείγμα δεν μπορεί να υπάρξει, εφ’ όσον δεν υπάρχει Μακεδονικό Έθνος. Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες και εθνικότητα τους είναι η Ελληνική. Είναι δυνατόν ποτέ να έχεις Σλαβο-Ελληνική εθνικότητα;

Όταν η Ιστορική Αλήθεια διαλάμψει σε όσους ακόμα την αγνοούν, σκέψου την παγκόσμια απαξίωση ως κάποιος λαός που προσπάθησε να υποκλέψει την εθνική ταυτότητα ενός άλλου και δη του ελληνικού, στον οποίο η ανθρωπότητα οφείλει τις ρίζες του πολιτισμού της. Δεν θα θέλαμε να σου συμβεί κάτι τέτοιο.


Αντίθετα, θα θέλαμε από σήμερα να είσαι περήφανος για τη δική σου σλαβική καταγωγή, τη δική σου γλώσσα και Ιστορία που συνιστούν τη δική σου εθνική ταυτότητα και συνείδηση, αρνούμενος να δεχτείς μία εντελώς ξένη προς τα δικά σου εθνικά χαρακτηριστικά. 

Σίγουρα έχεις κι εσύ Ιστορία μέσα στο διάβα του χρόνου, ένδοξη ή όχι δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το ότι είναι η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Το 1944 ο στρατάρχης Τίτο, αυθαίρετα και με ανθελληνική γεωπολιτική σκοπιμότητα, η οποία συνεχίζεται ως τώρα, ονόμασε το ομόσπονδο πλέον Κράτος σου Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ως τότε και για μεγάλο διάστημα έφερε το όνομα Βαρντάρσκα. 

Γιατί δεν επανέρχεσαι σε αυτό, που είναι σλαβικό, όπως η γλώσσα και καταγωγή σου; Αν δεν το θέλεις, διάλεξε ένα οποιοδήποτε άλλο, που όμως να μην περιέχει με οποιοδήποτε τρόπο τη λέξη Μακεδονία. Αυτή τη λέξη δεν την δικαιούσαι για λόγους τεκμηριωμένης Ιστορικής Αλήθειας.

Τέλος, ας γνωρίζεις ότι τη συνοχή του Κράτους σου και συνεπώς τη συνέχειά σου στο χρόνο θα την εξασφαλίσεις μόνο με ένα όνομα που θα μπορεί να το αποδεχτεί η αλβανική, η βουλγαρική και κάθε άλλη εθνότητα με την οποία συνυπάρχεις. 

Κάθε μία από αυτές έχει σαφή επίγνωση ότι δεν είναι Μακεδονική, δηλαδή δεν ανήκει στην Ελληνική Εθνικότητα. Αν πράξεις έτσι, εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ θα μας βρεις φίλους και συμπαραστάτες σε κάθε φάση της Ιστορικής σου πορείας, πολιτικής, οικονομικής, πολιτισμικής.

Το παρόν Ψήφισμα θα επιδοθεί:

1. Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

2. Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλέξη Τσίπρα.

3. Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση για να το αναγνώσει στο σώμα.

4. Στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Mr. Antόnio Guterres.

5. Στον Πρόεδρο κάθε Κράτους που είναι μέλος του ΟΗΕ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

6. Σε όλες τις Πρεσβείες χωρών με τις οποίες η Ελλάδα έχει διπλωματικές σχέσεις.

7. Στον Mr. Stephan Miller, Berkelay University of California, μαζί με ένα βαθύτατο “ευχαριστώ” προς τον ίδιο και τους 350 συναδέλφους του, Αρχαιολόγους και Ιστορικούς.

8. Στον Σλαβικό λαό των Σκοπίων, μέσω του εκεί τύπου, αφού μεταφραστεί.


Υ.Γ. 1. Ως Ελληνίδα, που η Ελλάδα “με πονάει”, με ένα τέτοιο Ψήφισμα θα ήθελα να ολοκληρωθεί το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και ο αγώνας να συνεχιστεί μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ.

2. Θα μπορούσε το Ψήφισμα και το Μήνυμα προς τον Σλαβικό λαό της Π.Γ.Δ.Μ., να είναι δύο διαφορετικά κείμενα. Προτιμήθηκε το ενιαίο, επειδή έτσι έχει μεγαλύτερη απήχηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη, εφ’ όσον έστω και ακροθιγώς περιλαμβάνει ιστορικά τεκμήρια, που όμως πρέπει συνεχώς να διευρύνονται. 

Κανένας σήμερα δεν μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο μόνος του. Η παγκόσμια κοινή γνώμη, όταν ενημερωθεί σωστά, θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος.

3. Απόρησα πραγματικά με την απόφαση της συντονιστική επιτροπής να υπάρξουν πέντε ομιλητές στο συλλαλητήριο. Να πουν τι; Γνωρίζει πλέον ο ΕΛΛΗΝΑΣ σχεδόν τα πάντα. 

Θα “πνίξουν” το συλλαλητήριο μέσα σε περιττά λόγια; Και ποιος από τους “ορθοστατούντες” διαδηλωτές θα μπορεί ευκρινώς να τα ακούει;

Όμως το Ψήφισμα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό: Ψήφισμα πρέπει να υπάρξει, να διαβαστεί με στεντόρεια, καθαρή φωνή και εξαιρετική ορθοφωνία, να ψηφιστεί και να διαδοθεί όσο ευρύτερα γίνεται.


4. Μήπως θα πρέπει να ανακοινωθεί στο συλλαλητήριο μια μόνιμη Συντονιστική Επιτροπή από άτομα αψόγου και τεκμηριωμένου πατριωτισμού, να δημιουργηθεί για του σκοπούς της ένα ιδιαίτερο site και αρχικά η Συντονιστική Επιτροπή να τεθεί εκεί προς έγκριση διά ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Επίσης, ο αριθμός ενός Τραπεζικού λογαριασμού για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν, αν τυχόν παραδοθεί το όνομα Μακεδονία. 

Αυτός ο λογαριασμός θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε μέρα στο site και για κάθε εξερχόμενο ποσό θα πρέπει να εμφανίζεται ποιος το παρέλαβε και για ποιο σκοπό θα διατεθεί.

Εν συνεχεία, ένας απολογισμός για το τελικό οικονομικό κόστος, αλλά και για το αποτέλεσμα που υπήρξε ή αναμένεται να υπάρξει. Ο ελληνικός λαός και η Ομογένεια ας τροφοδοτούμε το λογαριασμό σιγά-σιγά και ελέγχοντας. 

Αν τα χρήματα διατίθενται με μικρά ή καθόλου αποτελέσματα, ας σταματήσουμε, έως ότου αλλάξει η Συντονιστική Επιτροπή.

5. Όποιος θέλει μπορεί να αναρτήσει αυτήν την πρόταση Ψηφίσματος στο ιστολόγιο του ή να την χρησιμοποιήσει με όποιον άλλο τρόπο επιθυμεί.



1 σχόλιο:

  1. ΟΙΜΟ σε ευχαριστώ για την ανάρτηση.
    Εφιστώ την προσοχή όλων στο ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, σε διαρκή εγρήγορση και διαρκή αγώνα αντίστασης και ενημέρωσης,γιατί προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και απογοήτευση. Πότε διαρρέουν ότι έχουν πέσει στο τραπέζι τρία ονόματα από τον Νίμιτς, που όλα περιέχουν τη λέξη Μακεδονία και ότι τα "συζητάει" η κυβέρνηση. Και πότε ότι το θέμα το στέλνουν στις πάλι καλένδες για όταν "οι συνθήκες θα είναι καλύτερες". Στόχος όλων αυτών των "κινήσεων" είναι η υποστολή της σημαίας του αγώνα, η αποτυχία του συλλαλητηρίου και η κάμψη της αγωνιστικότητας των Ελλήνων, που κάθε μέρα δυναμώνει. Δεν πρέπει να τους περάσει. Διαρκής και οργανωμένος αγώναςΕλλαδιτών και Ομογένειας από εδώ και πέρα, γιατί ο χρόνος που θα "λύσουν" το Σκοπιανό είναι κοντά κι ας ισχυρίζονται το αντίθετο. Οπότε ψηλά η Σημαία και η Ψυχή, μέχρι την τελική νίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή