Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


Η 
ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ




Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης


Πολλοί άνθρωποι εκφράζοντας τον καημό και τον πόνο των Ελλήνων για την σκληρή τους μοίρα λένε ότι η Ελλάδα είναι καταραμένη. 

 Η Ελλάδα όμως είναι ευλογημένη διότι οι Έλληνες ανέκαθεν αναζητούσαν την Αλήθεια, την ελευθερία και την δικαιοσύνη και έχουν προοριστεί να τα διαδώσουν στο κόσμο.


 Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν να τους εξαφανίσουν διότι η Αλήθεια , η ελευθερία και η δικαιοσύνη αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια τους.

Δυστυχώς η υλιστική θεώρηση του κόσμου τόσο από τους καπιταλιστές όσο και από τους κομμουνιστές έχει επιρρεάσει μία μεγάλη μερίδα των σύγχρονων Ελλήνων με αποτέλεσμα είτε να απαρνηθούν τις αξίες τους χάριν ενός ατομικού ευδαιμονισμού ή να έχουν πέσει σε σύγχυση. 

Από την μία τους έχουν δημιουργήσει το κόμπλεξ του καθυστερημένου έναντι της τεχνολογικά αναπτυγμένης Δύσης ή τους έχουν διαμελίσει κοινωνικά με τον διαχωρισμό τους σε κοινωνικές τάξεις ο οποίος ανατρέπει την φυσική διάκριση του ανθρώπινου γένους σε γλώσσες και έθνη.

Αυτές οι ξενόφερτες νοοτροπίες όχι μόνο μας έχουν διαμελίσει κοινωνικά και μας ωθούν στον ατομικισμό αλλά και έχουν δημιουργήσει πολλούς ενσυνείδητους ή εν αγνοία τους απαρνητές ή δυστυχώς και προδότες ατιμώρητους. 

Αυτό είναι εμφανές στις ημέρες μας με αφορμή το μακεδονικό που ένα ξένο γένος με ξένη γλώσσα τολμά να καπηλεύεται την Ελληνική ιστορία και είναι ιστορικά ακατανόητη η στάση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.

Στο πολιτικό από την μία πλευρά έχουμε μία κυβέρνηση που λόγω ιδεολογικών καταβολών όντας ακόμη στην αντιπολίτευση είχε ταχθεί υπέρ του δικαιώματος ενός Σλαβικού προλεταριάτου να αυτο-ονομάζεται σε πείσμα μίας ελληνικής ελίτ που τους στερούσε αυτό το δικαίωμα και καλούσε το ελληνικό προλεταριάτο να συνταχθεί με τους ταξικούς εταίρους του.

 Φθάσαμε στο σημείο που όντας τώρα στην κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός τολμάει να λέει ότι ο κ. Καμμένος που στηρίζει την κυβέρνηση είναι έντιμος άνθρωπος και δεν θα την προδώσει για χάρη του εθνικού συμφέροντος όπως έκανε ο κ. Σαμαράς όταν κατέρριψε την Κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέρ του έθνους. 

 Από την άλλη έχουμε μία αντιπολίτευση που μπορούσε να είχε λύσει το πρόβλημα όταν ήταν στην κυβέρνηση αμέσως με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ενώ σήμερα έχει την ίδια ηττοπαθή τοποθέτηση επικαλείται διεθνείς ισορροπίες δυνάμεων και προσπαθεί να υποβαθμίσει σε κομματικό επίπεδο ένα εθνικό θέμα.

Στο ακαδημαϊκό επίπεδο ακόμη και στο forum των πανεπιστημιακών καθηγητών και διδακτόρων όπου συμμετέχουν χιλιάδες πανεπιστημιακοί μόνο 350 υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας για το μακεδονικό. 

Και βέβαια δεν πρέπει να παραβλέψουμε την εκκωφαντική σιωπή της Ακαδημίας Αθηνών που ενώ διαστρεβλώνεται μία ιστορική και επιστημονική αλήθεια, πέραν της προσβολής του εθνικού συμφέροντος, δεν τολμά να ψελλίσει λέξη.

Στο θρησκευτικό επίπεδο το ιερατείο δια στόματος του Αρχιεπισκόπου απεφάνθη ότι το συστατικό Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων θα βλάψει τα εκκλησιαστικά συμφέροντα και με πρόσχημα ότι δεν αναμειγνύεται στην πολιτική αδιαφορεί για τον εθνικό χαρακτήρα του προβλήματος. 

Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος εντέχνως αποφεύγει να αναφερθεί στα εθνικά συμφέροντα και επικαλούμενος τον ειρηνικό του χαρακτήρα της Εκκλησίας αποθαρρύνει τον ελληνικό λαό από του να διαλαλήσει την διαμαρτυρία για όσα τελούνται εις βάρος του. 

 Τα εκκλησιαστικά συμφέροντα θίγονται από αιρετικές δοξασίες και όχι από το γεγονός ότι η σχισματική εκκλησία των Σκοπιανών συντάσσεται με τα συμφέροντα της τοπικής της εξουσίας παίρνοντας καθαρά πολιτική και εθνική θέση εις βάρος της αντικειμενικής ιστορικής αλήθειας. 

Το πρόβλημα είναι περισσότερο εθνικό και δευτερευόντως εκκλησιαστικό, ευτυχώς όμως που ορισμένοι Επίσκοποι συμπαρίστανται ευθέως στο ελληνικό έθνος.

Η ηττοπαθής θέση ότι δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στις μεγάλες δυνάμει ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ είναι η χαριστική βολή στην ήδη τραυματισμένη περηφάνια του λαού μας που μαζί με την μεθοδευμένη οικονομική κρίση είναι σχεδιασμένα για την τελική του υποταγή.

 Εάν χρειαστούν θυσίες θα τις πληρώσει ο λαός και αυτός πρέπει να αποφασίσει για την τύχη του με δημοψήφισμα. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.


Ηλίας Σταμπολιάδης

Διαβάστε σχετικά το άρθρο του Γιώργου Βολουδάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου