Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΤΑΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ....ΣΚΑΝΔΑΛΑ!!!


Η ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ





Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης


Μετά τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, ενάντια στην καθολική ηγεσία του τόπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ, που με τα αλληλοδιαδόχως υπογραφέντα μνημόνια παρέδωσαν την εθνική μας ανεξαρτησία, συγκαλύπτουν την οικονομική εκμετάλλευση του λαού μας και μεθοδεύουν το ξεπούλημα της ίδιας της εθνικής μας ταυτότητας, ήλθε και το σκάνδαλο της NOVARTIS.


Προφανώς η κυβέρνηση, ως κύριος διαπραγματευτής του Μακεδονικού ζητήματος, φοβηθείσα την λαϊκή αντίσταση για την σχεδιαζόμενη προδοσία, εκτός των περιφρονητικών σχολίων για την κρίση του λαού που τον χαρακτήρισε ως αδαή, φασίστα και εθνικιστή, έσπευσε να μεταφέρει το ενδιαφέρον σε ένα σκάνδαλο των προηγουμένων κυβερνήσεων όπου νομίζει ότι θα έχει κάποιο πολιτικό πλεονέκτημα έναντι της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση από την μεριά της, ούσα ο πρωταρχικός ένοχος για την σημερινή κατάσταση στο Μακεδονικό και ενώ έχει την ίδια θέση για το ξεπούλημα του ονόματος, προσπάθησε με την γνωστή πολιτική διγλωσσία να εκμεταλλευτεί την λαϊκή θέληση αποσκοπούσα σε προσωρινά πολιτικά οφέλη ενώ κατά βάθος στοχεύει να είναι αυτή που θα υπογράψει την προδοσία προς ικανοποίηση των πατρόνων του πολιτικού μας συστήματος που κάποτε τους χαρακτηρίζαμε με το σύνθημα “EOK και NATO το ίδιο συνδικάτο” δηλαδή ΕΕ και ΗΠΑ.

Με το σκάνδαλο της NOVARTIS η μπάλα άλλαξε και γήπεδο αλλά και παιχνίδι με διαφορετικούς κανόνες προς σύγχυση των φιλάθλων, που το σύστημα προπαγάνδας τους   αποπροσανατολίζει καθημερινά ώστε να πάνε στις επόμενες εκλογές με κομματικά κριτήρια έχοντας ξεχάσει όχι μόνο τα εθνικά αλλά και καθημερινά προβλήματα επιβίωσης σε ένα οικονομικά αφαιμαζόμενο προτεκτοράτο.

Ευτυχώς όμως αυτό το σκάνδαλο ενέχει δύο αφορμές για να αφυπνίσει τον λαό και να του δώσει τα κίνητρα ώστε να εξεγερθεί και να καθαρίσει τον τόπο από την κόπρο της κομματοκρατίας με τα σκοτεινά ονόματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και υπολοίπων συνΤΡΟΦΩΝ της Βουλής.

Η πρώτη και απλούστερη αφορμή είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κομματικοί μηχανισμοί στην προσπάθεια τους να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα πολιτικά οφέλη και να ελαχιστοποιήσουν την ζημιά, βγάζοντας ό ένας τα μάτια του άλλου και πριν κουκουλώσουν την υπόθεση με εξεταστικές δήθεν επιτροπές του ΚΥΝΟβουλίου, θα  αναγκαστούν να αποκαλύψουν όχι μόνο ορισμένα σκοτεινά μονοπάτια που ακολουθούν στις διαδικασίες της διαφθοράς αλλά με τα παιδαριώδη επιχειρήματα που θα παρουσιάσουν τα εκατέρωθεν παπαγαλάκια τους θα μας δείξουν την γελοιότητα και την τσιπασιά τους.  Νομίζουν βέβαια ότι απευθύνονται σε ηλιθίους.

Η δεύτερη αφορμή για την αγανάκτηση του  λαού, αν και η σπουδαιότερη, είναι σκοτεινή και προσπαθούν να την αποκρύψουν θάβοντας την στην σιωπή. 

Αυτή η αφορμή που θα πρέπει να φανερωθεί δεν είναι άλλη από την αλλοτρίωση της Δικαιοσύνης με νομοθετήματα που υστερόβουλοι κυβερνήτες (όρα Α. Παπανδρέου κ.α.) πέρασαν από την Βουλή καταλύοντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, που μαζί με την Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία συνιστά, ή θα έπρεπε να συνιστά, έναν ανεξάρτητο πυλώνα του Συντάγματος που στηρίζει την υποτιθέμενη Δημοκρατία μας.

Αυτό που συμβαίνει σε τέτοιες υποθέσεις διαφθοράς, όπως παλαιότερα η SIEMENS και τώρα η NOVARTIS για να αναφερθούμε στις πιο πρόσφατες, είναι ότι οι υποθέσεις που φθάνουν στα χέρια των Εισαγγελέων και αφορούν πολιτικά πρόσωπα αντί να εκδικάζονται αμερόληπτα, όπως συμβαίνει με τις υποθέσεις απλών πολιτών, αποστέλλονται στην εκάστοτε Κυβέρνηση  η οποία τις  παραπέμπει στην Βουλή για να αποφανθεί για τον τρόπο εκδίκασης τους και ως γνωστόν καταλήγουν στις καλένδες. 

Φθάνουμε στο σημείο όπου τα κομματικά συμβούλια να υποδεικνύουν στην Κυβέρνηση και τους Βουλευτές τον τρόπο εκδίκασης. Δυστυχώς τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αντί να κατακρίνουν το διαβλητό της όλης διαδικασίας ανταγωνίζονται εμπλέκοντας τους πολίτες σε ένα κυκεώνα νομικίστικων λεπτομερειών και σκανδαλολογίας δημιουργώντας περισσότερη σύγχυση αφού το κάθε παπαγαλάκι ανάλογα με τον χορηγό του λέει διαφορετικά πράγματα.

Συμπατριώτες είναι ντροπή για μας να ανεχόμαστε ένα τέτοιο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό των διαφόρων αποχρώσεων, που αντί να προτείνει τρόπους  απεξάρτησης του έθνους μας από ξένους πάτρωνες και να εξασφαλίζει συνθήκες όπου οι πολίτες του ίδιου του κράτους να μπορούν να δημιουργήσουν, ασχολείται με τα κομματικά του συμφέροντα, που υπηρετούν ξένους εντολείς, αλλά και με τους  πελατειακούς του μηχανισμούς, που του εξασφαλίζουν ψηφοφόρους παραβιάζοντας κάθε αρχή ισοτιμίας και αξιοκρατίας.  

Όσο εμείς τους συντηρούμε στην εξουσία, αποσκοπώντας σε κάποιο μικρό ή μεγάλο ρουσφέτι, γινόμαστε συνένοχοι για την επερχόμενη  εκμηδένιση του έθνους μας και την στέρηση των παιδιών μας από το δικαίωμα να ζουν σε μία ελεύθερη πατρίδα όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν και να ευτυχίσουν.



Ηλίας Σταμπολιάδης

Δρ. Μηχανικός Μεταλλείων, Μεταλλουργός

Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου