Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ  ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
 





Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης


Όπως είναι γνωστό, οι ανά τον κόσμο «Παμμακεδονικές Ενώσεις» και η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» απέστειλαν πρόσφατα σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια εξώδικο πρόσκληση με την οποία υποστηρίζουν την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία ενδεχομένως θα περιλαμβάνει το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.

Στην εξώδικο διαμαρτυρία επισημαίνεται ο κίνδυνος «αντισυνταγματικής και αντιδημοκρατικής παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας» καθώς και ότι σε μια τέτοια περίπτωση «οι βουλευτές διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τα οποία επισείουν ποινή ισόβιων δεσμών και θανάτου αντιστοίχως».

Στις 19 Μαρτίου 2018 ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης κατηγόρησε όσους απέστειλαν την εξώδικο διαμαρτυρία επιχειρώντας ένα σαφή «συσχετισμό» με την Χρυσή Αυγή, λέγοντας από το βήμα της Βουλής τα εξής:

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια τις αναθεωρητικές ιστορικές σχολές που οδηγούν ανενδοίαστα στην εξύμνηση των ναζί. 

Κάποιοι έχουν ξεφύγει και εδώ, γιατί μοιράστηκαν σήμερα στους Έλληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων της οικουμένης, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια εάν αποτολμήσει κανείς να ψηφίσει την πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Κυβέρνησης εάν και όποτε έρθει στη Βουλή για σύνθετη ονομασία.

 Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από εδώ για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα».

Η άμεση απάντηση των αποστολέων των εξώδικων, ήρθε αυθημερόν:

«Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του Ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας.

Το περιεχόμενο των εξωδίκων αποτελεί συνέχεια της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών (Ιστορικών και Αρχαιολόγων κ.α.) προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ το 2009, με σκοπό την άρση της αναγνώρισης της συνταγματικής ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, και αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα Ελληνικά δικαστήρια.

Δηλώνουμε ότι ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουμε με πολιτικά κόμματα και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού. 

Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της Πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας».

Την συνολική εικόνα στο θέμα αυτό συμπλήρωσε η ανακοίνωση της «Επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» (20 Μαρτίου 2018) με την οποία «προσυπογράφει το εξώδικο των ανά τον κόσμο «Παμμακεδονικών Ενώσεων» και της «Παννελήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων». Το πλήρες κείμενο του σχετικού Δελτίου Τύπου έχει ως εξής:

«Η «Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» προσυπογράφει το εξώδικο των ανά τον κόσμο «Παμμακεδονικών Ενώσεων» και της «Παννελήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων», προς όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο οποίο διατυπώνεται η αυτονόητη ανάγκη σεβασμού της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια Θεσσαλονίκης και Αθήνας, το ψήφισμα που επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς και από τα ψηφίσματα όλων σχεδόν των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας αλλά και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας.

Η «Επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» συνεχίζει καθημερινά την προσπάθεια που άρχισε από την οργάνωση και την εκτέλεση του πρώτου συλλαλητηρίου με την συνεργασία των ανά τον κόσμο «Παμμακεδονικών Ενώσεων», με συνεχή ενημέρωση για όλα τα γεγονότα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρακολουθώντας την κατάσταση που διαμορφώνεται και σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα.

Τέλος, οποιαδήποτε συσχέτιση της φρασεολογίας και των επιδιώξεων διαφόρων πολιτικών κομμάτων με τις ανεξάρτητες και ακομμάτιστες «Παμμακεδονικές Ενώσεις», της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» και της «Επιτροπής αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» αποτελεί συνειδητή λάσπη που είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όλοι όσοι συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση των απίστευτα εντυπωσιακών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας συμφωνούν απόλυτα, θεωρώντας αυτονόητο το «ζητούμενο» από τους εκλεγμένους εκπρόσωπους που βρίσκονται στο κοινοβούλιο: Την γνώμη του Ελληνικού λαού μέσα από ένα δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου θα γίνει σεβαστό.

Ακόμα, συμφωνούν απόλυτα στην ανεξάρτητη και ακομμάτιστη πορεία ενός κινήματος το οποίο συνένωσε εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που άφησαν στο σπίτι τις πολιτικές τους αντιλήψεις προκειμένου να συμμετέχουν σε ένα εθνικό στόχο: Την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!

Το παράδειγμα της μακρινής Αυστραλίας η οποία απέρριψε αίτημα των Σκοπιανών να χρησιμοποιήσουν τον Ήλιο της Βεργίνας στο λογότυπο τους διότι αποτελεί «εθνικό σύμβολο της Ελλάδος», παραπέμποντας τους στην Ελληνική πρεσβεία της Καμπέρα, αποτελεί ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα:

Η ιστορική αλήθεια είναι κάτι σαν την ραδιενέργεια: Εκεί που νομίζεις πως τέλειωσε, πως ξεχάστηκε αυτή παραμένει ζωντανή και πανίσχυρη!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου