Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ



ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: 
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ 
ΙTΑΛΙΑΣ «ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ» ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΠΙΜΕΝΕΙ»...




Το η Κεντρική Τράπεζα (όργανο των Rothschilds και άρα θεσμικός εχθρός της Ιταλίας) όσο και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Ιταλικής Βουλής προειδοποιούν την κυβέρνηση της Ιταλίας για το εξαιρετικά αισιόδοξο των προβλέψεών της αλλά τόσο ο Λουίτζι ντι Μάιο όσο και ο Ματέο Σαλβίνι επιμένουν...

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν καμία αλλαγή στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, παρά την αντίδραση των Βρυξελλών και τις πιέσεις των αγορών στα ιταλικά ομόλογα.

Οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης προσήλθαν με ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση στην κυβερνητική σύσκεψη, το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο Ντι Μάιο και ο Σαλβίνι έβγαζαν selfie με μαθητές, που βρίσκονταν έξω από το Palazzo Chigi, την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στη Ρώμη, χαμογελούσαν και χαιρετούσαν τον κόσμο.

Στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, Ντι Μάιο και Σαλβίνι επανέλαβαν ότι δεν θα αλλάξει ο στόχος για έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση της Κομισιόν και την άνοδο της απόδοσης του ιταλικού ομολόγου.

Αν κάναμε πίσω στον προϋπολογισμό, θα σήμαινε ότι θα προδίδαμε τους Ιταλούς, τόνισε ο Ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων. Ο Σαλβίνι από την άλλη, επικεφαλής της Λέγκα, δήλωσε πεπεισμένος ότι ο προϋπολογισμός θα προκαλέσει οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 2% την επόμενη χρονιά.

Όμως, το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής νωρίτερα αρνήθηκε να επικυρώσει το πολυετές σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι οι προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη είναι υπερβολικά αισιόδοξες.

Το σχέδιο προβλέπει στόχο ανάπτυξης 1,5% την επόμενη χρονιά, 1,6% το 2020 και 1,4% το 2021. Η κυβέρνηση μπορεί να αγνοήσει την άποψη του γραφείου προϋπολογισμού, αλλά αν το πράξει το κοινοβούλιο μπορεί να καλέσει τον υπουργό Οικονομικών για εξηγήσεις.

Στο μεταξύ και η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας προειδοποίησε ότι χαμηλώνοντας την ηλικία συνταξιοδότησης, όπως σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση, θα θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Ντι Μάιο αντέκρουσε αυτή την εκτίμηση δηλώνοντας ότι η μεταρρύθμιση του 2011- με την οποία ανέβηκε η ηλικία συνταξιοδότησης- είχε εγκριθεί από κυβέρνηση τεχνοκρατών, που «δεν είχε ψηφιστεί από κανέναν». 

Ο Σαλβίνι από την πλευρά του είπε πως οι θεσμοί και οι άνθρωποι που επικρίνουν τώρα τα σχέδια της κυβέρνησης, ήταν εκείνοι που κατέστρεψαν την Ιταλία.

Λίγο πριν από τις δηλώσεις Ντι Μάιο και Σαλβίνι, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε γράψει στο Facebook ότι η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τους δημοσιονομικούς στόχους της, αλλά θα τον ενισχύσει τον προϋπολογισμό υποστηρίζοντας τα πλάνα επενδύσεων.


Διαβάστε επίσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου