Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΗΧΗΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠ.ΕΞ. :«ΑΚΥΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ»




Ως άκυρο χαρακτηρίζει η Μόσχα το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην πΓΔΜ για την αλλαγή του ονόματος της χώρας και την ένταξή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματα των συζητήσεων ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα θα εξεταστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Στις 30 Σεπτεμβρίου, η Δημοκρατία της Μακεδονίας διεξήγαγε δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, που προβλέπει αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία. 

Το ποσοστό συμμετοχής του 36,8% σημαίνει ότι το δημοψήφισμα δεν μπορεί να αναγνωριστεί ως έγκυρο (η συμμετοχή πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%).

Ξεκάθαρα δείχνει ότι οι "Μακεδόνες" ψηφοφόροι επέλεξαν να μποϊκοτάρουν τις λύσεις που επιβλήθηκαν εξωτερικά στα Σκόπια και την Αθήνα, καθώς κορυφαίοι πολιτικοί χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μετείχαν απευθείας σε αυτή τη μεγάλης έκτασης καμπάνια προπαγάνδας, παρεμβαίνοντας ελεύθερα στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της βαλκανικής χώρας.

Παρά το γεγονός ότι τα δύο τρίτα του πληθυσμού της "Μακεδονίας" δεν ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αμέσως χαιρετίστηκαν από τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως και από την Ουάσινγκτον. 

Η επιθυμία να εξασφαλιστεί και να επιταχυνθεί η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, παρά την επιθυμία του λαού της “Μακεδονίας” είναι προφανής.

Η θέση μας επί της αρχής παραμένει ίδια: μία μακροπρόθεσμη λύση μπορεί να συμφωνηθεί μόνο μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση και μόνο εντός του πλαισίου του νόμου και με ευρεία λαϊκή υποστήριξη.

 Η συμφωνία των Πρεσπών ξεκάθαρα αποτυγχάνει να εκπληρώσει αυτά τα κριτήρια. Είναι αντιφατική με το διεθνές δίκαιο και το σύνταγμα της "Μακεδονίας", κάτι που επανειλημμένα έχει τονίσει ο πρόεδρος της "Μακεδονίας" Γκιόργκι Ιβάνοφ και από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη αυτής της κατάστασης. 

Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα αποτελέσματα των συζητήσεων ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα θα εξεταστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ»



1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Κλήρος και Λαός ξεσηκωθείτε.!
    ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ:
    (Αποσπάσματα από το πρόσφατο Ανακοινωθέν του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για την άμεση ανάγκη κινητοποίησης Κλήρου και Λαού).

    https://www.youtube.com/watch?v=R3Tc0ZB4SRw

    ΑπάντησηΔιαγραφή