Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ...

 
21 ΒΙΝΤΕΟ


Το Παρίσι καίγεται.. οι διαδηλώσεις για 3η φορά κατά του νόμου ολοκληρωτικής ασφάλειας Loi Sécurité globale έφεραν για μια ακόμη φορά διαμαρτυρόμενους και μονάδες της τάξης σε μάχες σώμα με σώμα. Αυτοκίνητα, τράπεζες , ασφαλιστικές, πολυκαταστήματα όπως το Carreffour παραδίδονται στις φλόγες.

Διαρκής εξέγερση .. το προσωπικό ενός ακόμη γκέτο ενός οίκου ευγηρίας που οι παγκοσμιοκράτες αντιμετωπίζουν ως λεπρούς παροτρύνει τους διαδηλωτές…


Τραυματισμοί…


Image


ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ: XOYNTA ΠΑΝEYΡΩΠΑΙΚΗ

Image
To Paris καίγεται….


Επιδρομές σε υποκαταστήματα τραπεζών και μεσιτικά γραφεία ακινήτων.Στην boulevard Gambetta στο 20ο διαμέρισμα, η μέρα έγινε νύχτα από τον καπνό. 

Χάος και φωτιά. Σπασμένες βιτρίνες σπασμένα ΑΤΜ. Μαύρα σύννεφα καπνού υψώνονται πάνω από το Παρίσι. Περισσότερες από 90 μαζικές διαδηλώσεις έγιναν σήμερα 5 Δεκέμβρη σε όλη τη Γαλλία όπως Τουλούζη, Λυόν κ.α. 

Μέχρι τις 5.00 το απόγευμα στο Παρίσι είχαν γίνει 22 συλλήψεις σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν.

Σήμερα και ως τώρα την τιμητική της είχε η place de la Republique.


OI TΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Image


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο όνομα της καταπολέμησης της αστυνομικής βίας, κάποιες ομάδες επιτέθηκαν στην αστυνομία, ρίχνοντας: πέτρες, πυροσβεστήρες, δοκάρια, αντικείμενα από εργοτάξια …

 Η αστυνομία απάντησε χρησιμοποιώντας δακρυγόνα. Στήθηκαν οδοφράγματα.Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν lasers για να ”τυφλώσουν” την αστυνομία.

”Yπάρχει ένα εμβόλιο κατά της αστυνομίας;” γράφει το σύνθημα


Image
Συνδικάτα, “Κίτρινα γιλέκα” συμμετείχαν με σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, για ποιον! “. “Darmanin, Macron κλέβουν τις ελευθερίες μας / απόσυρση του νόμου για την καθολική ασφάλεια”, “IGP-Μίσος”, “Όλοι μαζί, ταυτόχρονα”, έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ εν μέσω καπνού και του ήχου των κροτίδων .Αντικαπιταλιστικά συνθήματα…

Image

Στο Παρίσι η πορεία μαζικότατη ξεκίνησε μετά τις 14 h από την la porte des Lilas με κατεύθυνση την la place de la République.Τεταμένη η ατμφόσφαιρα ως τώρα καθώς οι διαδηλωτές αποδομούν τα σιδερόφρακτα εμπόδια της αστυνομίας.


Image
Image
Image





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου