Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΟ ΑΘΩΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...

ΤΑ ΝΑΝΟΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΒΛΑΒΗ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ




Tα Νανοσωματίδια που χρησιμοποιούνται ευρέως σε προϊόντα προσωπικής φροντίδας ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλική βλάβη.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Plymouth απέδειξαν, για πρώτη φορά, ότι τα νανοσωματίδια έχουν θανατηφόρα επίδραση στον εγκέφαλο και σε άλλα μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Οι νανοτεχνολογίες είναι τεχνολογίες στην κλίμακα των νανομέτρων (10-9m), όπου νέα κβαντικά φαινόμενα μπορεί να αλλάξουν τη χημεία και τη φυσική των στοιχείων και των ενώσεων, προσφέροντας δυνατότητες σε βιομηχανικές εφαρμογές, και για τους ίδιους ακριβώς λόγους, θέτουν πρωτοφανείς κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον.




Τα νανοσωματίδια του διοξείδιου του τιτανίου (TiO2) που βρέθηκαν στα πάντα, από καλλυντικά μέχρι αντηλιακά, χρώματα ζωγραφικής και βιταμίνες, έχει ήδη βρεθεί ότι προκαλούν συστημικές γενετικές βλάβες σε ποντίκια, σύμφωνα με μια προηγούμενη εμπεριστατωμένη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Κέντρο για τον Καρκίνο του UCLA’s Jonsson 


Codex Chemicus πρέπει να λέγεται και όχι Κώδικας διατροφής.

Τα νανοσωματίδια του TiO2 σπάνε την διπλή έλικα του DNA σε κομμάτια και προκαλούν επίσης ζημιές στα χρωμοσώματα καθώς και φλεγμονή, τα οποία όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο.

Είναι ένα νέος καινοτόμος μηχανισμός τοξικότητας μια φυσικοχημική αντίδραση που αυτά τα σωματίδια προκαλούν, σε σύγκριση με τις κανονικές χημικές τοξινες, οι οποίες είναι τα συνήθη πειράματα των τοξικολογικών ερευνών, είπε ο Schiestl.



"Η καινοτόμα αρχή είναι ότι το τιτάνιο από μόνο του είναι χημικά αδρανές. Ωστόσο, όταν τα σωματίδια γίνονται προοδευτικά μικρότερα, η επιφάνειά τους, με τη σειρά της, γίνεται προοδευτικά μεγαλύτερη και στην αλληλεπίδραση της εν λόγω αυξημένης επιφάνειας με το περιβάλλον έχουμε το φαινόμενο του οξειδωτικού στρες [1] ," είπε. "

Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη των νανοσωματιδίων του διοξειδίου του τιτανίου, το οποίο προκαλεί γενοτοξικότητα, πιθανώς από έναν δευτερεύοντα μηχανισμό που σχετίζεται με την φλεγμονή και / ή το οξειδωτικό στρες. Με δεδομένη την αυξανόμενη χρήση αυτών των νανοσωματιδίων, τα ευρήματα εγείρουν ανησυχίες για πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την έκθεση. "

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Plymouth υπέβαλλαν τις ιριδίζουσες πέστροφες σε νανοσωματίδια του οξειδίου του τιτανίου, τα οποία εξετάζονται επί του παρόντος για τη βιομηχανία τροφίμων. Βρήκαν ότι τα σωματίδια προκαλούν κενοτόπια (οπές) σε τμήματα του εγκεφάλου και τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου πεθαίνουν. Αν και άλλου είδους τέτοιες επιδράσεις των νανοσωματιδίων έχουν εμφανισθεί προηγουμένως σε καλλιέργειες κυττάρων και άλλα συστήματα in vitro αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν επιβεβαιωθεί σε ένα ζωντανό σπονδυλωτό.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στην "6η Διεθνή συνάντηση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των νανοσωματιδίων και νανοϋλικών'' στις (21 - 23 Σεπ.) στο Royal Society στο Λονδίνο.



Τα Νανοσωματίδια εισέρχονται στο σώμα μέσω της εισπνοής, της κατάποσης ή μέσω της επαφής με το δέρμα. Τις γνωστές πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μπορούν να προκαλέσουν τόσο τα φυσικά όσο και τα ανθρωπογενή νανοσωματίδια.

Οι ασθένειες που σχετίζονται με εισπνεόμενα νανοσωματίδια περιλαμβάνουν το άσθμα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, καρκίνος του πνεύμονα, και νευροεκφυλιστικές νόσοι, όπως η νόσος του Πάρκινσον και ασθένειες του Alzheimer. 

Τα Νανοσωματίδια έχουν έχουν συνδεθεί με τη νόσο του Crohn στο γαστρεντερικό σωλήνα και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Τα νανοσωματίδια που εισέρχονται στο κυκλοφορικό σύστημα εμπλέκονται στην αρτηριοσκλήρωση , στον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, αρρυθμία, καρδιακές παθήσεις, και τελικά θάνατο από καρδιακή νόσο. 

Όταν εισέρχονται άλλα όργανα, όπως το ήπαρ, η σπλήνα, κλπ., μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των οργάνων αυτών. Μερικά νανοσωματίδια σχετίζονται με αυτοάνοσες νόσους, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληροδερμία, και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

"Δεν είναι σίγουρο σε αυτό το στάδιο της έρευνας αν οι επιδράσεις αυτές προκαλούνται από τα νανοσωματίδια που εισέρχονται στον εγκέφαλο ή αν πρόκειται για ένα δευτερεύον αποτέλεσμα της χημείας των νανοσωματιδίων ή λογω της αντίδρασης του οργανισμού», λέει ο καθηγητής Richard Handy, επικεφαλής επιστήμονας.

Τα αποτελέσματα των εργασιών του καθηγητή Handy και άλλων ερευνητών που ερευνούν τις βιολογικές επιδράσεις των νανοσωματιδίων μπορεί να επηρεάσουν τους κανονισμούς της πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθρώπινη ασφάλεια των νανοϋλικών.

''Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι οι επιπτώσεις στον εγκέφαλο ψαριών που προκαλούνται από αυτά τα νανοσωματίδια έχουν κάποιες ομοιότητες με άλλες ουσίες όπως η δηλητηρίαση από υδράργυρο, και μια ανησυχία είναι ότι τα υλικά μπορεί να βιοσυσσωρεύονται και να παρουσιαστεί ενας προοδευτικός κίνδυνος για την άγρια ​​πανίδα και τους ανθρώπους," λέει ο καθηγητής Handy.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Molecular Cell Biology, Κινέζοι εμπειρογνώμονες είπαν ότι μια κατηγορία των νανοσωματιδίων που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, τα πολυ-αμιδο-αμινικά δενδρομερή Poly(amido amine) (PAMAMs) dendrimers μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στους πνεύμονες προκαλώντας ένα είδος προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου που είναι γνωστός ως αυτοφαγικός κυτταρικός θάνατος. Σε πειράματα, παρατήρησαν πως διάφοροι τύποι PAMAMs σκότωσαν τα κύτταρα του πνεύμονα.

Η Patricia Dolez του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Ecole Superieure de Technologie, του Μόντρεαλ λέει ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε δραστηριότητες που σχετίζονται με τα νανουλικα..

 Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών, η αγορά της νανοτεχνολογίας θα μπορούσε να φθάσει έως το 1 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2011/2012. 

Η Dolez είπε ότι έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα νανοσωματίδια μπορούν να επηρεάσουν τη βιολογική δραστηριότητα μέσα από το οξειδωτικό στρες σε κυτταρικό και μοριακό επίπεδο, αν και αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη συσχετισθεί με τα προβλήματα υγείας των εργαζομένων.

Οι αναμενόμενοι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτό το απίστευτα ευρύ φάσμα των ουσιών που εμπίπτουν στο γενικό και ευρύ φάσμα των «νανοϋλικών» παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστοι. Και, αρκετοί επιστήμονες έχουν προτείνει ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση για αναδυόμενα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα νανοϋλικά. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημέρωσε πρόσφατα την Εθνική Πρωτοβουλία Νανοτεχνολογίας ότι στο στρατηγικό της σχέδιο θα πρέπει να τονιστεί η ανάγκη για την εκτίμηση της τοξικότητας των νανοϋλικών πριν από την έναρξη της παραγωγής τους.

Εκτιμήθηκε δεόντως, τώρα τα κάνουμε ενέσιμα σε εμβόλια!!!!

ΠΗΓΗ



[1]Το οξειδωτικό στρες αντιπροσωπεύει μια διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS) και της ικανότητας ενός βιολογικού συστήματος να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επισκευάζει τις βλάβες που προκαλούν. Οι δραστικές μορφές οξυγόνου βλάπτουν όλα τα συστατικά του κυττάρου, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και του DNA.

Οι Δραστικές Μορφές Οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS) ταξινομούνται στις εξής τέσσερις κατηγορίες: (i) ελεύθερες ρίζες, όπως η ρίζα υδροξυλίου (∙ΟΗ), (ii) ιόντα, όπως το υποχλωριώδες ανιόν (ClO-), που προκύπτει από τη διάσταση του υποχλωριώδους οξέως (HClO), 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ 

Όταν όμως τα επίπεδα των ελευθέρων ριζών οξυγόνου υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια, τότε μιλάμε για οξειδωτικό στρες. Ένα φαινόμενο που γίνεται καταστροφικό για τους ιστούς και κατ' επέκταση για την υγεία του οργανισμού.

Το οξειδωτικό στρες ευθύνεται σχεδόν για όλες τις εκφυλιστικές παθήσεις, καθώς και την πρόωρη γήρανση.

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται. ΤiΟ2

Η παραγωγή του Διοξείδιο του Τιτανίου σχεδόν πλέον γίνεται ΜΟΝΟ νανομοριακά.

Χρησιμοποιούνταν από παλιά για να δίνει το άσπρο χρώμα στα πλαστικά χρώματα , στο χαρτί (τσιγάρο) και γενικά ότι είναι άσπρα.

Καθημερινά το παίρνετε μέσω της οδοντόπαστας , εξαιρετικό έκδοχο για τα χαπάκια να φαίνονται γυαλιστερά και βασικά ότι είναι λευκό είναι και καλό.

Βασική αρχή του μάρκετινγκ.

Το Τιτάνιο δεν απαντάται στο σώμα.

Ερωτώνται οι απανταχού χημικοί που το ταϊζουν αβέρτα στα τρόφιμα και ειδικότερα οι γιατροί που συνταγογραφούν με έκδοχα τιτανίου
α) Αφού πάρω το Διοξείδιο του τιτανίου , πως θα το βγάλω;
Με πορδές για να βάφω τα αυγά άσπρα, μέσω του κόλον ή μέσω της ουρικής οδού;
β) Οταν λέμε νανο εννοούμε μέχρι και 5 μικρά.

Πόσα μικρά είναι το όριο μεταξύ του αιματικού φραγμού του εγκεφάλου;(Brain-Blood-Barrier).


Πριν 90 χρόνια ρίξατε χρώμα για να βρείτε ότι στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη δεν πέρασε.

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ που έχουν γίνει το νανο-ΤιΟ2 το ξέσκισε το φράγμα.




(Credit: Indiana University-Purdue University Indianapolis)



Σε μια εργασία στο τρέχον τεύχος της νανοτοξικολογίας, οι ερευνητές στο Indiana University-Purdue University Indianapolis εξέτασαν την επίδραση των χαμηλών συγκεντρώσεων νανοσωματιδίων άνθρακα στα κύτταρα. Η εστίασή τους δεν ήταν στη χρήση νανοσωματιδίων στην ιατρική, αλλά μάλλον τι επίδραση έχει η τυχαία περιβαλλοντική επαφή με τα νανοσωματίδια στο σώμα. 

Με άλλα λόγια, επικεντρώθηκαν σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Και ακόμη και σε αυτό, είδαν ότι τα νανοσωματίδια άνθρακα μπόρεσαν να διεισδύσουν στα νεφρικά κύτταρα. 

Αυτό είναι ένα πρόβλημα, επειδή η βλάβη στα κύτταρα των νεφρών θα μπορούσε να οδηγήσει σε τοξικά απόβλητα που προορίζονται να αποβληθούν από το σώμα στα ούρα και να καταλήξουν στην κυκλοφορία του αίματος. Ή αντίστροφα - το αίμα θα μπορούσε να διεισδύσει στα νεφρά όπου δεν πρέπει να πάει.

Αυτό είναι ένα ανησυχητικό αποτέλεσμα, επειδή τα νανοσωματίδια άνθρακα χρησιμοποιούνται ήδη στην ιατρική και τα ηλεκτρονικά και η χρήση αυτή αυξάνεται. Όπως είπε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, 

"Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ανέπαφα εμπόδια, είτε πρόκειται για δέρμα, επένδυση αεραγωγών, τοιχώματα του εντέρου ή τα νεφρικά κύτταρα που εξετάσαμε σε αυτήν τη μελέτη. Πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τροποποιούνται και αλλάζουν τα CNP χαρακτηριστικά των φραγμών καθώς αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια γίνονται πιο κοινά στον αέρα που αναπνέουμε. "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου