Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΡΩΣΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

ΑΝΤΡΕΪ ΦΟΥΡΣΩΦ«ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΗΠΑ»! 

ΒΙΝΤΕΟ


Ο Ακαδημαϊκός ιστορικός Καθηγητής Αντρέι Φούρσωφ: «Η στρατηγική των παγκοσμιοκρατών για διατήρηση της εξουσίας».
3 χώρες μπορούν ν΄αντισταθούν ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα. 
Ο πόλεμος άρχισε από ΗΠΑ…

Ο ιστορικός, ακαδημαϊκός της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών, δημοσιογράφος Αντρέι Φούρσοφ* στην επιστημονική διάλεξη «2020: προκαταρκτικά αποτελέσματα» που έγινε στο ίδρυμα Gorchakov (13 Ιαν 2021) όρισε την: ” στρατηγική των παγκοσμιοκρατών για διατήρηση της εξουσίας”:

1) Υπονόμευση των θέσεων του βιομηχανικού κεφαλαίου και αποδυνάμωση του πραγματικού τομέα της οικονομίας, κυρίως στον πυρήνα του καπιταλιστικού συστήματος:

– μετατροπή του χρηματοοικονομικού κεφαλαίου σε κεφάλαιο κοινωνικών πλατφορμών μέσω της ψηφιοποίησης.

– μετάβαση σε μια συγκεντρωτική παγκόσμια οικονομία διανομής.

– καταστολή και καταστροφή των εθνικών κρατών, κυρίως στη Δύση.

2) Αποδόμηση ιδρυμάτων που σχετίζονται με την υποστήριξη πληροφοριών του βιομηχανικού κεφαλαίου:

– περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας

– αντικατάσταση της κοινωνίας των πολιτών με μωσαϊκό κοινωνικών μειονοτήτων

– καταστροφή διαχρονικών αξιών και πεποιθήσεων

– αποπολιτικοποίηση της κοινωνίας

– καταστροφή του εκπαιδευτικού συστήματος


(Μια τοιχογραφία στους τοίχους ενός αεροδρομίου του Ντένβερ απεικονίζει το θάνατο και την καταστροφή. Μια πόλη με καπνό, ένα καμένο δάσος, είναι προφανές ότι αυτή η τοιχογραφία μας λέει για το θάνατο του κόσμου. Και επίσης για την πρόθεση να διατηρηθεί κάποιο μέρος των ζωντανών)




3) Μεταφορά περιουσιακών στοιχείων από το κατώτερο και το μεσαίο στρώμα υπέρ των ανώτερων (εταιρειών):

– σημαντική αύξηση των φόρων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

– μέγιστη νομιμοποίηση (ρύθμιση) επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

– υπονόμευση των οικονομικών τομέων που παρέχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

– εξάλειψη της κοινής μορφής ιδιωτικής ιδιοκτησίας (μέτοχος) και αντικατάστασή της από έναν ενδιαφερόμενο και, κατά συνέπεια, τη μετάβαση στον μετα-καπιταλισμό

4) Μείωση της κατανάλωσης (αγοραστικής δύναμης) από 50-70% του πιο φτωχού πληθυσμού:

– διακήρυξη της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

– μείωση του πληθυσμού, ειδικά σε μη παραγωγικά στρώματα

5) Ενίσχυση του κοινωνικού ελέγχου ως προληπτικό μέτρο της αντίστασης των ανθρώπων στην ”Μεγάλη επαναφορά”Great Reset (αποσύνθεση):

– κοινωνικές αποστάσεις, αυτο-απομόνωση, απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορισμοί ταξιδιού – ένα σύστημα ολικής παρακολούθησης των πολιτών (παρακολούθηση με βίντεο, συναλλαγών, κωδικοί QR, παρακολούθηση κινήσεων σε smartphone, παρακολούθηση ιστότοπων που επισκέπτονται και χρήση κατασταλτικών μέτρων για «λάθος» προτιμήσεις)

– προκαλώντας συγκρούσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων για φυλετικούς, εθνοτικούς και άλλους λόγους. Μόνο τρία κράτη στον κόσμο μπορούν να αντισταθούν σε αυτό: ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι πρώτες που δέχτηκαν επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις και, προφανώς, δεν μπορούσαν να το αντέξουν.14/1/21

*Ο Andrey Ilyich Fursov (γεννήθηκε στις 16 Μαΐου 1951, Shchelkovo, Περιφέρεια Μόσχας, RSFSR, ΕΣΣΔ) – Σοβιετικός και Ρώσος επιστήμονας-ιστορικός, κοινωνικός φιλόσοφος , κοινωνικός επιστήμονας, δημοσιογράφος. 

Διευθυντής του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών, Ινστιτούτο Θεμελιωδών και Εφαρμοσμένων Ερευνών, Πανεπιστήμιο της Μόσχας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (από το 2007). 

Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας της Εγγύς και Μέσης Ανατολής στο Ινστιτούτο Ασιατικών και Αφρικανικών Χωρών, Κρατικό Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας (1994-2019) .

 Επικεφαλής του Τμήματος Ασίας και Αφρικής (1990-2017) και μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου (έως το 2017) του Ινστιτούτου Επιστημονικών Πληροφοριών για τις Κοινωνικές Επιστήμες της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (INION RAS). 

Ο αρχισυντάκτης της “Σειράς 9. Ανατολικές και Αφρικανικές Σπουδές” του περιοδικού της INION RAS “Κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες” Εσωτερική και ξένη λογοτεχνία »..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου