Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ Ο 97ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ ΔΩΡΙΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!


ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ: «ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ, ΟΥΤΕ Η ΔΟΞΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»!

ΒΙΝΤΕΟ



Ο 97χρονος εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης δώρισε την περιουσία του στις ένοπλες δυνάμεις. Τι δηλώνει με συγκίνηση ο σύγχρονος εθνικός ευεργέτης.

Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, 23 εκατομμύρια και 60 αποβατικά σκάφη, δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης σε μία κίνηση που τον καθιστά σύγχρονο εθνικό ευεργέτη.

Ο ίδιος ανέφερε πως επιθυμεί να φύγει από τη ζωή όπως ακριβώς ξεκίνησε, ξυπόλητος!!!

Ο 97χρονος σήμερα Ιάκωβος Τσούνης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των Λονταίων και Πετμεζαίων, πολεμιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ενώ και ο ίδιος πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940.

Η προσφορά του στις ΕΔ ήταν:

- Εξήντα αποβατικά σκάφη της Ζ ΜΑΚ.


- Πλήρης ανακαίνιση 29 κλινών της κλινικής 68 του 401 ΓΣΝΑ.

- Αγορά ανταλλακτικών διά τα τεθωρακισμένα των ακριτικών μονάδων του Έβρου.

- Αγορά υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης.


- Μεγάλη δωρεά, που προορίζεται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.

- Συνεισφορά στην αποκατάσταση ιστορικής εκκλησίας στο Καστελόριζο.

- Πλήρη ανακαίνιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών του ΓΣΝΑ.

- Ανακαίνιση κλινικών 417 ΝΙΜΤΣ κ.λπ.

«Ο πιο σπουδαίος για μένα είναι ο πατριώτης. Όχι εκείνος που έχει λεφτά, όχι εκείνος που έχει τιμητικές διακρίσεις! Δίχως πατρίδα, ούτε ο πλούτος, ούτε η δόξα ούτε οι χαρές υπάρχουν» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κος Τσούνης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.


«Όταν πήγα στην Αλβανία εθελοντής ως ο νεότερος βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, σε ηλικία 16 χρόνων. Είχα άριστη σωματική διάπλαση.

Πολέμησα, την ξέρω καλά την Αλβανία. Και όταν πέρασαν τέσσερις ή πέντε μήνες, ο διοικητής τότε του στρατηγείου με βρήκανε πεθαμένο πλέον. Δηλαδή από τα 65-70 κιλά που πήγα είχα μείνει 29 κιλά. Και με φέρανε πίσω» θυμάται.

Από εκείνη τη μέρα και στο εξής εργάστηκε σκληρά και παραχωρούσε κέρδη του στο στράτευμα και τους φτωχούς συμπολίτες του.

«Άρχισα να συνδέομαι με τις ένοπλες δυνάμεις και όταν πλέον άρχισα να βιοπορίζω ξυπόλητος, γιατί είχα 13 αδέλφια. Εγώ ήμουν ο 13ος. Οικογένεια ενός δασάρχη. Από τότε, μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αρχίζω να συνεργάζομαι. Και ενώ πηγαίνω καλά τις δουλείες μου ως εκτελωνιστής το '50 και μεγάλωναν οι δουλείες μου, ό,τι κέρδιζα το αφιέρωνα στις ένοπλες δυνάμεις και σε εκείνους που δεν είχαν να φάνε ψωμάκι» περιγράφει.



Για τη συνολική προσφορά του στην πατρίδα, το 2018 έλαβε τη Διαμνημόνευση του Αστέρα Αξίας και Τιμής και τον Απρίλιο του 2020 του απονεμήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα η ιδιότητα του Εφέδρου Αξιωματικού, βαθμού Υποστρατήγου επί τιμή.





ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗ!!!



ΟΤΑΝ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ  ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΗ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου