Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

ΔΙΩΧΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΟΣΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΙ...

ΝΕΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ:  ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΩΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ

 


Ενώ οι “ενισχυτικοί” εμβολιασμοί γίνονται όλο και πιο πιθανοί/απαραίτητοι(σύμφωνα πάντα με το πολιτικό σύστημα) σε μικρότερα χρονικά διαστήματα, όσοι έχουν αναρρώσει προστατεύονται πολλές φορές περισσότερο από μια νέα μόλυνση.

 Και μία νέα μελέτη απο το Ισραήλ έρχεται να επιβεβαιώσει για μια άλλη φορά το πόσο αχρείαστα είναι τα “εμβόλια” αυτά.

Πριν αναφερθούμε λεπτομερέστερα σε αυτό το γεγονός, ας συζητήσουμε εν συντομία το πρόβλημα που κρύβεται πίσω από αυτό: Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κατά τα άλλα υγιή παιδιά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης.

Ωστόσο, εάν τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την καλύτερη προστασία μετά από μια μη αντιληπτή λοίμωξη, ο εμβολιασμός όχι μόνο καθίσταται επικίνδυνος, αλλά φαίνεται επίσης πιο άσκοπος από άποψη αποτελέσματος από το να διακινδυνεύσει κανείς μια λοίμωξη την οποία δεν γνωρίζει.

Στην ισραηλινή μελέτη συμμετείχαν 7.000 άτομα. Αρχικά, όλα συνηγορούσαν υπέρ του εμβολιασμού: μετά τη δεύτερη ένεση Biontech/Pfizer, μετρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός αντισωμάτων στα εμβολιασμένα άτομα από ό,τι στους συμμετέχοντες που είχαν αναρρώσει.




Πιο καθοριστικό, ωστόσο, ήταν αυτό που ακολούθησε: Η ποσότητα των αντισωμάτων – που είναι αυτό που μετράει – μειώθηκε δραματικά στους εμβολιασμένους συμμετέχοντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 40% ανά μήνα, γεγονός που ισοδυναμεί σχεδόν με αποτυχία του εμβολίου.

Και εδώ είναι το σημαντικό συγκριτικό στοιχείο: Από την άλλη πλευρά, στους ασθενείς που είχαν αναρρώσει, ο αριθμός των αντισωμάτων μειώθηκε κατά λιγότερο από πέντε τοις εκατό ανά μήνα.

Η μελέτη αυτή διεξήχθη στο Ισραήλ. Ωστόσο, η κυβέρνηση εκεί υποστηρίζει τον εμβολιασμό των παιδιών και θέλει να τον πραγματοποιεί μέσω των σχολείων – θα πρέπει, ωστόσο, να ληφθεί η συγκατάθεση των γονέων. Η ισραηλινή υπουργός Παιδείας, μεταξύ άλλων, δεν αντιτάχθηκε στο σχέδιο για τον εμβολιασμό στα σχολεία , αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμη να περάσει την ιδέα της.

Τουλάχιστον ένα κοινό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας και του IDF ξεκινά τώρα στο Ισραήλ με την υποστήριξη των τοπικών αρχών και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Οι εξετάσεις αντισωμάτων πρόκειται να διενεργηθούν σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών σε ολόκληρη τη χώρα. Στόχος είναι να προσδιοριστεί ο βαθμός στον οποίο ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί απαρατήρητος μεταξύ των παιδιών της χώρας κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Εάν ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα υψηλός, αυτό θα σήμαινε επίσης ότι τα παιδιά αυτά θα θεωρούνταν ότι έχουν αναρρώσει και θα είχαν πολύ υψηλότερο επίπεδο προστασίας έναντι νέας μόλυνσης από ό,τι θα συνέβαινε μόνο μετά τον εμβολιασμό. Επιπλέον, οι κίνδυνοι του εμβολιασμού θα είχαν παρακαμφθεί.

Το εβραϊκό εβδομαδιαίο περιοδικό “Tachles” σχολιάζει: “Περίπου 1.400 ομάδες της Διοίκησης του IDF θα πραγματοποιήσουν αιματολογικές εξετάσεις σε τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 1,4 εκατομμύρια ισραηλινά παιδιά. 

Πιστεύεται ότι πολλά παιδιά έχουν μολυνθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αλλά δεν διαγνώστηκαν ποτέ λόγω της ασυμπτωματικής τους πορείας”.

Το Ισραήλ προχωράει ακόμη παραπέρα: η ιδέα εδώ είναι να δοθεί σε όλα τα παιδιά που αποδεδειγμένα έχουν αναρρώσει το “πράσινο διαβατήριο”, το οποίο θα απαλλάσσει τα παιδιά αυτά από τα μέτρα καραντίνας καθώς και από όλες τις υποχρεώσεις εξέτασης.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν αυτές οι εξετάσεις διαλογής. 

Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο όχι μόνο στα σχέδια εμβολιασμού στα ισραηλινά σχολεία – οι γονείς στην Ελλάδα θα μπορούσαν επίσης να αποφασίσουν να περιμένουν το αποτέλεσμα από το Ισραήλ, καθώς επιτρέπει επίσης την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον αριθμό των θεραπευμένων, δηλαδή καλύτερα προστατευμένων, παιδιών στη χώρα αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου