Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ!!!

ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΤΕΝΝΙΣΤΑ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ!



Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Από την αρχή της ασθένειας της COVID-19 έως σήμερα δόθηκε η ευκαιρία να παρατηρήσουμε αν και πόσο είμαστε χλιαροί  ή θερμοί ορθόδοξοι χρσιτιανοί! Σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλοί εξ'ημών από το φόβο μην κολλήσουν κορωνοϊό ή  πληρώσουν πρόστιμο, όταν απαγορεύονταν η προσέλευση των πιστών στους Ιερούς Ναούς, δεν άσκησαν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. 


Ο Θεός επέτρεψε αυτήν την δοκιμασία ίσως για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, αλλά και να μετανοήσουμε ειλικρινά, ώστε να επανέλθει η παρακμάζουσα κοινωνία μας στον ορθό δρόμο! Δόθηκε η ευκαιρία από τον Θεό να ομολογήσουμε, έστω και λίγο, με μικρό ρίσκο. Στην ουσία μας παρείχε δώρο εξ ουρανού!! 

Σε αντιπαραβολή ας σκεφτούμε τα εκατομμύρια μάρτυρες της ορθόδοξης εκκλησίας ανά τους αιώνες (Ρωμαϊκή εποχή, Οθωμανική, ΕΣΣΔ, Κίνα, σύγχρονοι Μάρτυρες στη Νιγηρία και στην  Ινδονησία) που τελειώθηκαν ομολογώντας Κύριο! 

Ένα τρανό παράδειγμα ομολογίας Κυρίου είναι και η στάση του κορυφαίου τενίστα παγκοσμίως Σέρβου Τζόκοβιτς που δε δίστασε, παρά τις λοιδορίες που δέχτηκε, να ομιλήσει για τον Θεό δημόσια και να διατρανώσει την πίστη του σε αυτόν!

 Εξάλλου ο Κύριος ομίλησε και είπε Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς· ὅστις δ᾿ ἂν ἀρνήσηταί με ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ἀρνήσομαι αὐτὸν κἀγὼ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς» (Ματθ. 10, 32)!

Αυτό σημαίνει ότι ο Χριστός ζητά την ομολογία μας υπέρ του προσώπου του ενώπιον των ανθρώπων 

(Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος ).


Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα των μαρτύρων και των ομολογητών  της Ορθόδοξης εκκλησίας μας!

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος


Υ.Γ.  Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν Τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στη μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Ιωάννη του Προδρόμου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, πάντων των Αγίων μαρτύρων από τον πρωτομάρτυρα Στέφανο έως και σήμερα, των Αγίων του Θεού Τατιανής, Ευθασίας, Λαζάρου, Ιωσήφ του Μνήστωρος, Μαρτινιανού της  Λευκής Λίμνης, Γεωργίου του Χοζεβίτη, Ισιδώρου και οι συν αυτώ 72 Μάρτυρες, Iωάννη του Θεολόγου, Cedd του επισκόπου Σκωτίας,  των  προφητών Ηλία, Ιωήλ, Μωυσή, Ζαχαρία και Αβραάμ, Θεοφίλου του διακόνου, Mιχαήλ του Κλοπς, Γρηγορίου του Οσιομάρτυρα, Ευστρατίου, Πολυεύκτου,  Νεολλίνας, Δομνίνας, Παρθένας της Εδεσσαίας, Μαρκιανού, Αντίπα του Αθωνίτη, Γρηγορίου επισκόπου Νύσσης,  Σίμωνα του Μυροβλήτη, Μιχαήλ του διά Χριστόν Σαλού, Θεοδοσίου  του κοινοβιάρχη, Ηλιού του Θαυματουργού, Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη, Ερμύλου, Στρατονίκου, και Ιακώβου επισκόπου  Νισίβεως. 

Επίσης, το αφιερώνω στον πατέρα μου Θωμά, στους παππούς μου Βασίλειο και  Βασίλειο, στις γιαγιάδες μου Φανή και Στυλιανή και πάππου προς πάππου. Τέλος, το αφιερώνω στη μητέρα μου Μαρία και στην αδερφή μου Στυλιανή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου