Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ BILD JULIAN REICHEL:« ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ COVID ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΟΒΟΥ»

ΒΙΝΤΕΟ


Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ο αρχισυντάκτης της κορυφαίας εφημερίδας της Γερμανίας Bild ζήτησε συγγνώμη για την κάλυψη του COVID από το ειδησεογραφικό πρακτορείο με γνώμονα τον φόβο, ειδικά από τα παιδιά στα οποία είπαν ότι "θα δολοφονήσουν τη γιαγιά τους".

Σε μια ομιλία που εκφώνησε μπροστά στην κάμερα, ο Julian Reichelt ζήτησε συγγνώμη για την κάλυψη της Bild που ήταν "σαν δηλητήριο" και "σε έκανε να νιώθεις ότι αποτελούσες θανάσιμο κίνδυνο για την κοινωνία".

Ο Reichelt έστρεψε το κύριο συναίσθημά του προς τα παιδιά που έχουν τρομοκρατηθεί από την τρομολαγνική κάλυψη των μέσων ενημέρωσης, η οποία έχει προκαλέσει την εκτόξευση της παιδικής κατάθλιψης και των αυτοκτονιών σε όλο τον κόσμο.




Ο Reichelt σημείωσε πώς οι μετριοπαθείς φωνές που προσπάθησαν να προσφέρουν πιο ήρεμες προοπτικές για την πανδημία "δεν προσκλήθηκαν ποτέ στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων" και προέτρεψε τους θεατές "να μην πιστεύουν αυτό το ψέμα", όταν συναντούν κινδυνολογικές διακηρύξεις από την κυβέρνηση.

Ο δημοσιογράφος κάλεσε τις αρχές να ανοίξουν σχολεία και αθλητικές αίθουσες αντί για εκλογικά κέντρα, προειδοποιώντας ότι όσοι επέβαλαν βάναυσα μέτρα αποκλεισμού, "θα έχουν στη συνείδησή τους και θα αφήσουν στα βιβλία της ιστορίας, πλήθος αθώων ψυχών".

Η Bild έχει ημερήσια κυκλοφορία 1,24 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι η εφημερίδα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη, γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην ιστορία αυτή.

Όπως τονίσαμε πρόσφατα, οι Γερμανοί που διαμαρτύρονταν για τα σχέδια επιβολής διαβατηρίων εμβολιασμού κακοποιήθηκαν βάναυσα από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Βερολίνο.


Οι άσχημες σκηνές ώθησαν τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Nils Melzer να υποβάλει αίτημα για αυτόπτες μάρτυρες ενόψει μιας πιθανής έρευνας.


Οι Γερμανοί διαμαρτύρονταν για τα σχέδια απαγόρευσης των μη εμβολιασμένων ατόμων από πληθώρα διαφορετικών χώρων, όπως εστιατόρια, κινηματογράφους και στάδια.


Όπως είχαμε τονίσει στο παρελθόν, η υπηρεσία εσωτερικής κατασκοπείας της Γερμανίας παρακολουθεί τους διαδηλωτές κατά του κλειδώματος, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως εμπλέκονται σε συνωμοσία για την ανατροπή της χώρας.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Editor-in-Chief of Germany’s Top Newspaper Apologizes for Fear-Driven COVID Coverage


ΠΗΓΗ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου