Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000


Η EΤΗΣΙΑ AΠΑΤΗ ΤΗΣ KΛΙΜΑΤΙΚΗΣ KΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ




 Γράφει ο  Paul Homewood
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ήρθε η ώρα να παίξουμε Whack-A-Mole! (ένα παιχνίδι δίχως τέλος)

"Ένας πλανήτης που έχει κουραστεί από τις καταστροφές θα πληγεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια από ακόμη περισσότερες καταστροφές που συγκρούονται σε έναν διασυνδεδεμένο κόσμο, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

Αν συνεχιστούν οι σημερινές τάσεις, ο κόσμος από περίπου 400 καταστροφές ετησίως το 2015 θα περάσει σε μια επέλαση περίπου 560 καταστροφών ετησίως μέχρι το 2030, αναφέρει η επιστημονική έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών (United Nations Office for Disaster Risk Reduction). Συγκριτικά, από το 1970 έως το 2000, ο κόσμος υπέστη μόλις 90 έως 100 καταστροφές μεσαίας και μεγάλης κλίμακας ετησίως, αναφέρει η έκθεση.

Ο αριθμός των ακραίων κυμάτων καύσωνα το 2030 θα είναι τριπλάσιος σε σχέση με το 2001 και θα υπάρξουν 30% περισσότερες ξηρασίες, προβλέπει η έκθεση. Δεν είναι μόνο οι φυσικές καταστροφές που ενισχύονται από την κλιματική αλλαγή, είναι και οι COVID-19, οι οικονομικές καταρρεύσεις και οι ελλείψεις τροφίμων. Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αποτύπωμα στον αριθμό των καταστροφών", δήλωσαν οι συντάκτες της έκθεσης.

Η έκθεση του ΟΗΕ που αναφέρεται είναι εντελώς απατηλή. Ακολουθεί το βασικό διάγραμμα από το δελτίο τύπου του ΟΗΕ



Ισχυρίζονται ότι υπάρχει αυξητική τάση από τη δεκαετία του 1970, όταν ως εκ θαύματος φαίνεται ότι δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου καταστροφές!

Στην πραγματικότητα, ο πίνακας από την πραγματική έκθεση καθιστά σαφές ότι ο αριθμός των καταστροφών έχει στην πραγματικότητα μειωθεί από το 2000, γεγονός που καθιστά ανόητη την προβλεπόμενη αύξηση κατά 40% μέχρι το 2030:




https://www.undrr.org/media/79595/download

Αλλά γιατί η ραγδαία αύξηση από το 1970;


Τον έχουμε ξαναπεράσει αυτό το δρόμο. Τα στοιχεία προέρχονται από την EM-DAT, τη διεθνή βάση δεδομένων για τις καταστροφές. Άρχισαν να δημοσιεύουν στοιχεία μόλις το 1998 και το 2004 προειδοποίησαν ότι τα προηγούμενα στοιχεία ήταν ελλιπή:




http://web.archive.org/web/20210906114530/https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2018/09/07/the-international-disaster-database/


Με άλλα λόγια, οι περισσότερες καταστροφές απλώς δεν καταγράφηκαν ποτέ επίσημα πριν από το 2000. Για να το θέσουμε σε κάποια προοπτική, η EM-DAT ορίζει μια καταστροφή ως εξής:


https://www.emdat.be/sites/default/files/whats%20new/wn_disastersinnumbers_2021.png


Πόσες καταστροφές θα είχαν καταγραφεί επίσημα από τον ΟΗΕ ή από οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό πριν από πενήντα χρόνια, όταν το όριο ήταν τόσο χαμηλό; Πράγματι, πολλές πολύ μεγαλύτερες καταστροφές δεν εμφανίζονται στην EM-DAT εκείνα τα πρώτα χρόνια, όπως η πλημμύρα στο Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού στο Βιετνάμ, η οποία σκότωσε περίπου 100.000 ανθρώπους το 1971:



https://worldhistoryproject.org/1971/8/1/red-river-delta-flood-of-1971


Ωστόσο, η EM-DAT αγνοεί εντελώς αυτή την πλημμύρα:



https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2019/02/13/em-dat-forget-to-count-vietnams-red-river-flood/


Κάθε χρόνο τα Ηνωμένα Έθνη δημοσιεύουν μια απατηλή έκθεση όπως αυτή. Και κάθε χρόνο αναφέρεται πιστά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία δεν ενδιαφέρονται να ενημερώσουν το κοινό για τα πραγματικά γεγονότα.

------------------


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

The Annual Climate Disaster Swindle | NOT A LOT OF PEOPLE KNOW THAT


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου