Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΌΛΗ Η ΔΥΣΗ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ Ή ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Γράφει ο Simple Simon 

Όταν ο Μέγας Κων/νος μετακόμισε ανατολικά την πρωτεύουσα του ρωμαϊκού του κράτους, δεν φαντάζονταν ποτέ, ότι  οι διάδοχοί του εκεί, θα το έχαναν από τα χέρια τους και ότι την διεύθυνση και την διαχείριση, θα την έπαιρναν σε λίγο χρονικό διάστημα, οι εκεί κατακτημένοι υπήκοοι τους.

Εκείνοι που είχαν πολλαπλά άλλα αβαντάζ και προτερήματα πέραν της στρατιωτικής ισχύος. 

Εντοπιότηταςγλωσσικά, επιχειρηματικά, πολιτισμικά, πολεμικά, φιλοσοφικά κλπ.

Ήταν αυτοί, που οι πρόγονοί του Ρωμαίοι είχαν καταφέρει να υποτάξουν, όταν τους βρήκαν διαιρεμένους και σε παρακμή .

Ήταν εκείνοι οι βαλτοί αέναοι βάρβαροι, που έκαψαν την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και στέρησαν την γνώση από την ανθρωπότητα. 

Αυτοί που απλά μιμήθηκαν τους υπερέχοντες κατακτημένους Έλληνες, χωρίς ποτέ να τους νοιώσουν και να τους κατανοήσουν. 

Εκείνους  που με την διαλεκτική και την ευρύτητα του νού τους, είχαν  αφιερώσει βωμό  στον άγνωστο Θεό και βαθμηδόν ενέτασσαν την πίστη στον Ιησού στη φιλοσοφία τους, ως την μόνη δυνατότητα ανάστασης.

Η θεωρία τους, της επιδίωξης της αρετής και του καλού και αγαθού, άρμοζε και συμβάδιζε με την αγάπη Του.

Το πας μη Έλλην βάρβαρος, είχε εκ των πραγμάτων περιοριστεί σε γλωσσική διάκριση και εξέλιπε μετά την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, που μετέδωσε, δεν επέβαλε, την γλώσσα και τον πολιτισμό στον τότε γνωστό κόσμο.

Αυτοί οι ανατολικοί, Ρωμαίοι πολίτες, Έλληνες και ελληνοθρεμένοι, που παλιά είχαν σπείρει  χιλιάδες εμπορικές αποικίες στη Μεσόγειο, είχαν και το δαιμόνιο να κρατήσουν την φίρμα της επιχείρησης Ρωμαϊκή  Αυτοκρατορία, που ήταν γνωστή σε όλους, για  να την καρπώνονται και να την διαχειρίζονται επί μια χιλιετία και βάλε.

Γνωρίζοντας την δύναμη της γλώσσας τους  και την πολιτισμική αξία τους, απλά την Ελληνοποίησαν και αναφέρονταν σε κάθε τι πρώην ρωμαϊκό, σε ελληνική μετάφραση, όπως  Αυτοκράτωρ Ρωμαίων ο τάδε,

Εξελληνίζοντας τα πάντα, από τα ονόματα ως τους νόμους και την γλώσσα του κράτους, ανακάλυψαν και καθιέρωσαν τον όρο Ρωμιός που υπάρχει μέχρι σήμερα και αναφέρεται μόνο σε Έλληνες χριστιανούς ορθόδοξους

Διεθνώς κάθε τι ορθόδοξο αναφέρεται στην Δύση ως ελληνορθόδοξο ( greek orthodox) και στην Ανατολή ως Ρούμ ορθοντόξ.

Κανένας στον κόσμο δεν αναφέρει άλλους προσδιορισμούς για την ορθόδοξη πίστη,

Υπάρχουν Άραβες, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βουλγαροι, Σέρβοι, Ουκρανοί, Αμερικανοί  κλπ ελληνορθόδοξοι,όπως υπάρχουν και οι ουνίτες οι λεγόμενοι Ελληνοκαθολικοί -Greek catholiks-.

Αυτό δεν άρεσε σε αυτούς που όταν τους είδε ο Σωκράτης να έρχονται, είπε  να τους προσέχετε.

Υποπτεύομαι ότι οι βαλτοί βάρβαροι όπως και οι κάθε βάρβαροι, δυσαρεστήθηκαν από τον εκπολιτισμό του Αλεξάνδρου που προηγήθηκε και που αν δεχθούμε ότι όντως ήταν στο Θεϊκό σχέδιο, βοήθησαν στην εξάπλωση της διδασκαλίας του ενανθρωπισμένου Θεού . 

Αυτοί λοιπόν που ανάφερε ο Σωκράτης, διασκορπισμένοι πλέον από τους Ρωμαίους, απλώθηκαν παντού συνεχίζοντας το βιολί τους, αφού νόμισαν ότι καθάρισαν με Τον έναν που σταύρωσαν, αλλά δεν τους βγήκε, γιατί αναστήθηκε και όλο και πιο πολλοί δεχόντουσαν τον Λόγο και την Ανάστασή Του.

Όταν άρχισαν τα πράγματα να στραβώνουν για αυτούς τους ανένδοτους κολλημένους όπως τώρα στην (σωστή) πλευρά της ιστορίας, έβαλαν στο παιχνίδι, έναν καμηλιέρη  με καλοστημένη εύπεπτη απλή θεωρία να χαλάσει με το σπαθί, ότι είχαν επιτύχει οι άλλοι με το κήρυγμα.

Μάλιστα έστειλαν και επιστολή Μήνυμα στον τότε αυτοκράτορα Ηράκλειο και του ανήγγειλαν την ανακάλυψη του Αλλάχ και της αλήθειάς του και τον καλούσαν να τους δεχθεί.

Το σφάλμα του Ηράκλειου ήταν που δεν τους έδωσε σημασία.

'Ισως και να είπε στους δικούς του, άσε μας ρε με τους καμηλιέρηδες θα ασχολούμαστε τώρα, εμείς διαθέτουμε κοτζάμ αυτοκρατορία, όποτε θέλουμε τους κάνουμε του αλατιού.

Αυτό ήταν το λάθος που τους επέτρεψε να δυναμώσουν και να πολλαπλασιαστούν, αποδυναμώνοντας σταδιακά και αρπάζοντας εδάφη της ορθοδοξίας επί εκατονταετίες, προσηλυτίζοντας με τη βία νέους άγριους και άρπαγες .

Αυτούς που στο τέλος κατάφεραν να την αλώσουν μετά την συνέργεια των δυτικών αιρετικών ληστών το ίδιο  βαλτών από τους ίδιους, μετά το σχίσμα . 

Το ίδιο βιολί παίζει και συμβαίνει και σήμερα  όλοι  χορεύουν στο ρυθμό τους ξεδιάντροπα χωρίς δημοκρατικούς μανδύες αλλά με μάσκες υποταγής. 

Όλη η Δύση, καθολική ή προτεσταντική, είναι κατεχόμενη και χειραγωγούμενη στην ουσία από τους χρηματοδότες των ανακαλύψεων των νέων χωρών, των κατακτήσεων των σφαγών και των αποικιοκρατικών πολέμων. 

Αυτών των δυτικών, (χριστιανών}  που πλιατσικολόγησαν και ρήμαξαν την Πόλη φτιάχνοντας κεφάλαιο με τα κλοπιμαία τα δικά μας. Αυτών που προετοίμασαν το έδαφος για να μπεί ο Τούρκος ως τοποτηρητής τους μέχρι σήμερα .

Όπου πάτησε αυτός ο Τούρκος το πόδι του ακολούθησαν σφαγές.

Και τι έγινε άστους, αρκεί  απλά να έσφαζαν ανατολικούς χριστιανούς δηλαδή ρωμιούς.

Για αυτούς δουλεύει μέχρι σήμερα το ισλάμ και ο Τούρκος με κράτος ιδρυμένο από τον ντονμέ (εξισλαμισμένο εβραίο) Κεμάλ.

Γνωστή η συνταγή ανέκαθεν.

Όπου πάτησαν το ποδάρι τους τα υποχείρια, οι  Δυτικοί νεοβάρβαροι, ρημάξαν τον  κοσμάκη ,επέβαλαν το σύστημά τους ,τις γλώσσες, ισπανικά, αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και αλλάξαν αλφάβητα και νοοτροπίες, δημιούργησαν  ή  ανέμιξαν λαούς.

 Βλέπε Βόρεια και Νότια Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ν.Ζηλανδία, Αφρική κλπ.

 Ακόμα και η Κίνα η δήθεν αντίπαλος, εφαρμόζει το σύστημα που της επιβλήθηκε από τους έξι ινστρούχτορες Σημίτες που τους δόθηκε η κινεζική υπηκοότητα από τον Μάο.

Για ερευνήστε το οι ερευνητές.

Σημεία δοκιμής πριν την ολική εφαρμογή του σημερινού κινεζικού μοντέλου, υπήρξαν το Χόνγκ Κόνγκ και το Μακάο.

Το ίδιο και γλώσσες, Ισπανικά, Γαλικά, Πορτογαλικά με κατάληξη στη σημερινή επιβολή της γλώσσας του ανθρωποφάγου Λεοντόκαρδου και των των Αγγλικών του Δαρβίνου και του Ράσελ.

Πυξίδα το κέρδος  και η κυριαρχία η εκμετάλλευση και η τοκοφορία.

Το ίδιο είχαν  εφαρμόσει με επιτυχία και οι απόστολοι εκ της ερήμου, εξαλείφοντας λαούς και αρχαίους πολιτισμούς επιβάλλοντας τα αραβικά την γλώσσα και το ισλάμ την θρησκεία τους, σε Αιγύπτιους, Σύριους, Βαβυλώνιους, Βορειοαφρικανούς  Λύβιους,Βερβερίνους κ.α και μόνο το ισλάμ στους Πέρσες, Αφγανούς, Πακιστανούς κλπ.

Αντίθετα οι Έλληνες ανατολικοί ιεραπόστολοι, έφτιαξαν αλφάβητο για τους Σλάβους για να μάθουν το Ευαγγέλιο στη γλώσσα τους..

Κορόιδα μας είπε μια φίλη αλλοδαπή που δεν επιβληθήκαμε με τη βία αλλά δια του πολιτισμού μας και με την γλώσσα μας που

υπάρχει μέσα σε όλες στις γλώσσες του κόσμου.

Αν το κάναμε θα χάναμε την ιδιότητα του Έλληνα και την δύναμη του πνεύματος μας.

Η σημερινή παρακμή μας είναι επακόλουθο των συμβιβασμών μας και των δειλών προδοτών του ανήκομεν εις την Δύσιν ομοίων της εποχής των ενωτικών και των γραικύλων επί ρωμαιοκρατίας, των Νενέκων επί τουρκοκρατίας, ή των γερμανοτσολιάδων της κατοχής.

Έτσι σήμερα αφού δεν ανήκουμε σε εμάς αλλά στη Δύση διακηρυγμένα ξεκάθαρα  και αφού το αποδεχθήκαμε, λογικό είναι να μας τα παίρνουν παντοιοτρόπως σε χρήμα, μυαλά ,εδάφη και να μας καπελώνουν με τον δήθεν πολιτισμό τους.

Λογικό είναι να πάμε και σε ένωση υπό τον Πάπα, αφού παζαρεύουν και αγκαλιάζονται αδελφικά μαζί του οι αυτοεκλεγμένοι πατριάρχες και δεσποτάδες μας και ο μισθωτός κλήρος να μη μιλά για να μη χάσει το μεροκάματο και το πόστο του. 

Λογικό είναι να κρύβουν σταυρούς και εγκόλπια τα τσιράκια του Κούλη του ιδεολόγου αντινατιβιστή (ενάντιου των εντοπίων, ιθαγενών) σε ελεύθερη απόδοση.

Δηλαδή των  Ελλήνων και για αυτό μας κουβαλάει εδώ το ισλάμ από όλες τις πόρτες, φιλανθρωπικά και επικερδώς για να καρπωθούμε τα καλά της πολυπολιτισμικής κοινωνίας να μάθουμε νέα ήθη και συνταγές φαγητών. 

Σε ποιό  άλλο μέρος του κόσμου, στις εκπομπές που μας ταΐζουν  τύπου μάστερσεφ, ελλάδα έχεις ταλέντο και άλλα παρόμοια ξεράσματα, οι παρουσιαστές μιλάνε με τους διαγωνιζόμενους άλλη γλώσσα εκτός από την γλώσσα της χώρας που τους φιλοξενεί.

Ας  μη μιλήσουμε για τίποτε άλλο και θεωρηθούμε εθνιστές, σεξιστές, ξενοφοβικοί, ομοφοβικοί, ισλαμοφοβικοί κλπ.  

Που αλλού το παίζει θέλω να μάθω. 

Μπορώ να απαριθμώ και να αναφέρω μέχρι αύριο χιλιάδες παραδείγματα ,ίσως επανέλθω με άλλο άρθρο.

Θα εξαρτηθεί από τα σχόλια και τις παρατηρήσεις ή το κράξιμο.

Ας περιοριστώ σε ότι έγραψα, που πηγάζει από την δική μου οπτική γωνία της ιστορίας που έμαθα, την γλώσσας που μιλώ,  την πίστης που πιστεύω, τις πολιτικές μου, όχι κομματικές, πεποιθήσεις, τις εμπειρίες μου και γενικά από την ζωή μου σε αυτή τη χώρα που γεννήθηκα και αποτελώ μέρος του έθνους της.

Και σε όποιον αρέσω, ξένο επικυρίαρχο, αποικιοκράτη κεφαλαιοκράτη, τραπεζίτη κλπ λουλούδια   ή εντόπιο εγκάθετο λακέ και παπαγαλάκι τους.

Σιχάθηκα τόσες δεκαετίες, τους έφαγα στη μάπα δεξιούς και αριστερούς.

Αν είναι να γίνει κάτι να γίνει, τώρα να ξεμπερδεύουμε .

Το είπαν παλιά και σύγχρονα ανοικτά μυαλά, γέροντες, άγιοι, σοφοί, ήρωες και δάσκαλοι .

Καλλίτερα μια ώρα ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά μες το μαντρί.

Δεν παλεύεται η αδικία και τα φίμωτρα, η υπομονή έχει όρια .

Και ας λένε οι ιεράρχες που κατάντησαν τους πολλούς ιερείς, παπάδες και σιγανοπαπαδιές και παπαδίτσες.

Υπάρχουν ακόμη  ιερείς, ευτυχώς.

Λίγοι και καλοί και κουβαλάνε την ελπίδα του Χριστού.

Μη λησμονάμε τους ιερωμένους μάρτυρες στους αγώνες μας και  τι είπε ο πατρο Κοσμάς ο Αιτωλός.

το Πάπα να καταράστε 

και τους συνοδοιπόρους ακόλουθους και  τους αδελφούς του που αγκαλιάζονται θα προσθέσω .

Όμως και ο Ηράκλειος έφταιξε, είχε ισχύ και στρατό, αλλά του έλειπε η πολιτική διορατικότητα.

Γιατί θα είχαμε γλυτώσει πολλά, ίσως την ίδια την Πόλη και τώρα θα είμασταν χαλαροί ξένοιαστοι και άνετοι .

Βέβαια κατ΄άλλους την χάσαμε γιατί είχαμε ξεπέσει όπως σήμερα και για να μας γίνει μάθημα, για να μη κάνουμε τα ίδια λάθη,

Αλλά που μυαλό εμείς. 

Αλλά, επιμένω ένα μεγάλο ΑΛΛΑ και δανείζομαι και παραθέτω μερικά αποφθέγματα, ρητά προφητείες και σύμβολα, από  τον πλούσιο πολιτισμό μας πολλών χιλιετιών, την μυθολογία και την λαϊκή σοφία, πριν και μετά Χριστόν .

Όλα συνηγορούν ως αποδείξεις και στην πίστη και την ελπίδα μας για την τελική επικράτηση αυτού που λέμε Ελληνικό πνεύμα και Ορθοδοξία.

 Αρχικά  ας θυμηθούμε από τα παλιά τα αποκλειστικά δικά μας,

Πρώτα  τον Φοίνικα που αναγεννιέται  από τις στάχτες του, 

μετά τον  χρησμό της Πυθίας που είπε ,Ελλάς ως ασκός κλυδωνιζόμενος  επί των κυμάτων μηδέποτε βυθιζόμενος, 

κατόπιν τον θρύλο -πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ΄ναι,

ύστερα τον μαρμαρωμένο κοιμώμενο βασιλιά και το σπαθί του  που λίγο μένει να βγεί από την θήκη του
{χείλη αρχιερέως  δεν ψεύδονται, όσιος Εφραίμ ο Αριζονίτης} 
και ας κλείσω με τον λαό που λέει απλά με πίστη, περίμενε, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...

Θα μου πεις πιστεύεις στα παραμύθια και τις ιστορίες;

Απαντώ ότι πιστεύω στην Ανάσταση που γιορτάσαμε το Πάσχα.

Με αυτό το δεδομένο  και με το Άγιο Φως που κάθε χρονιά βγαίνει και με το κυνήγι που του κάνουν κάθε Πάσχα, ενισχύω την πίστη και την ελπίδα μου.

Κανένα ζόρι

σε όποιον  αρέσουμε ως Έλληνες

 και 

όποιος θέλει ας με ακολουθήσει 

όπως μας είπε ο Κύριος.


Ένας ολιγομαθής νέος πάντα από την δική του σκοπιά και θεώρηση των πραγμάτων, της πίστης και της ιστορίας.

για την μεταφορά

βαρβαριστί στα  αγγλοσαξωνικά


Simple Simon 

ή αλλιώς στα επίκαιρα Xαχόλικα. 

σκέτο SS






2 σχόλια:

  1. Πολύ μου άρεσε η φράση στο κείμενο "Καλλίτερα μια ώρα ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά μες το μαντρί." ας μου επιτρέψει ο αδελφός συντάκτης του να προσθέσω "της Ε.Ε." . Έπρεπε βέβαια οι Επίσκοποί μας ως διάδοχοι των Αποστόλων να μας συστήσουν να αγωνιζόμαστε όλοι οι πιστοί ως Χριστιανοί μέσα και μέσω των ενοριών μας συλλογικά στην κοινωνία που ζούμε, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και “πολιτικής πίεσης”, με αγάπη, για την δικαιοσύνη, την ειρήνη, την ελευθερία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις άλλες εντολές του Ευαγγελίου.
    Να αγωνιζόμαστε με παρρησία και να αντιμαχόμαστε το μίσος, την αδικία την ανισότητα, την καταπίεση , την αυθαιρεσία, τον πόλεμο.
    Να αγωνιστούμε σήμερα ενάντια σε όλους τους υποκριτές, τα όργανα της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, που χύνουν ποταμούς με κορκοδείλια δάκρυα για την συντελούμενη στην Ουκρανία ανθρωπιστική καταστροφή, ενώ υπογείως προωθούν την υλιστική υποδούλωση των λαών μέσω σχεδίου εωσφορικής παγκοσμιοποίησης την οποία απεργάζεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
    Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι, για να είμαστε συνεπείς με την πίστη μας οι Χριστιανοί, οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για όλα τα παραπάνω, που κατά τον κόσμο είναι “ουτοπία ”.
    Ο Χριστιανός δεν είναι ο ρεαλιστής που επιδιώκει το κατά τον κόσμο “εφικτό καλό”, πιστεύει και αγωνίζεται για την κατά τον κόσμο “ουτοπία”, την αδελφωμένη ανθρωπότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κατάλαβα τι θέλει να πει το άρθρο ούτε και το σχόλιο και που ταιριάζει με σήμερα.
      Σπαταλάτε χωρίς ουσία τον χρόνο σας και οι δυο.

      Διαγραφή