Κυριακή 8 Μαΐου 2022

ΜΙΚΡΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ«ΚΑΙ» ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ...

ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ! 


Γράφει ο Λευκός Ουρανός

 Κατεβαίνοντας είδα τον μητροπολίτη Δράμας που απεβίωσε, τριπλά εμβολιασμένος... Κρατούσε στα χέρια του τις μηνύσεις εναντίον των ανεμβολίαστων ιερέων σαν σιδερόμπαλες δεσμίου, ενώ φορούσε ένα περιδέραιο της ελεημοσύνης... 

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τον χρόνο μου είπε, πού βρίσκομαι; Νομίζω πως είστε πλέον εκτός χρόνου...πώς αισθάνεστε; 

Τούτες εδώ τί τις ήθελα; Με βαραίνουν τώρα... μου είπε δείχνοντάς μου τις μηνύσεις... Μια ανάσα να μπορούσα να πάρω και θα τις πετούσα! Ήθελα να έχω μόνο αυτό το περιδέραιο αλλά με ξεγέλασαν! Με χτύπησαν στο ευαίσθητο σημείο της έγνοιας μου για τον συνάνθρωπο! 

Ναι του λέω αλλά βασιλικότερος του ΒασιΛιακόπουλου; 
Τί μου τον θύμισες αυτόν;  μου λέει, τώρα που βλέπω όλα καθαρά, ξέρω ότι δεν έχει ιδέα απ΄ όσα λέει, λέει μόνο ότι του λένε να πει κι ας είναι ιατρικώς αδιανόητο! Κι όλοι τους! Κι εμένα με σκότωσε η εμπιστοσύνη που τους έδειξα!...

Ας μην είχα αυτές τις άθλιες, μου λέει ξαναδείχνοντάς μου τις μηνύσεις, και θα είμουνα σαν πουλάκι...

Το περιδέραιο δεν σας βοηθάει; του λέω. 
Αν βοηθάει λέει; Αν δεν το είχα αυτό θα με είχε καταπιεί το σκοτάδι...

Έ! του λέω και οι συγχωρητικές που διαβάστηκαν... πρώτη φορά στα χρονικά, δύο ή μήπως τρεις φορές διαβάστηκε η συγχωρετική; 
Νάναι καλά οι αδελφοί μου και ο Κύριος που το παραχώρησε, μου λέει αλλά ακόμα δεν γυρίζει να με κοιτάξει, δεν μου μιλάει!

Μόλις τελειώσει το πρώτο σαρανταλείτουργο του λέω, θα σας μιλήσει! Λίγη υπομονή!

Και δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, αλλά που με ξεγέλασαν! Κι ο αρχιεπίσκοπος με εκείνο το απίστευτο σλόγκαν, (ενώ κι αυτός είναι ανεμβολίαστος), «Από εδώ είναι το εμβόλιο και από εδώ είναι  ο τάφος!» Άκου τί είπε!

Το μόνο που με ικανοποιεί είναι που με αφορμή την δική μου έξοδο (και του Ιερεμία) μπορεί αυτό το «και» να μεταφερθεί λίγο πιο κάτω και να γίνει: «Από εδώ είναι το εμβόλιο, από εδώ είναι και ο τάφος!»

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!» του λέω.. 
«ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!» μου απαντάει και προσθέτει με νόημα:
«ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!»...

Λευκός Ουρανός

Σημείωση του συγγραφέα:

Μαζί με τον Κόκκινο Ουρανό (τον γνωστό ιστότοπο) και τον Κυανό Ουρανό (τον πάλαι ποτέ εδώ αρθρογράφο) μπορούμε οι τρείς να παραστήσουμε τον Ουρανό της...Γαλλίας!!! 




6 σχόλια:

  1. ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΡΙΧΡΩΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΚΚΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ.
    ΕΔΩ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ.ΤΡΕ ΜΠΙΕΝ ΑΝΣΑΜΠΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΙΤ! ΚΟΚΚΟΡΑ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΚΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΟΥ; ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΨΕ ΝΑ ΚΑΚΚΑΡΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΝΑΙΤΙΩΣ ΧΟΛΩΘΕΙΣ.
      ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΙΕΣ .
      ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΟΥΚΙΑ ΑΣ ΦΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ,ΚΑΙ ΕΞΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΥΑΝΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΟΦΑ...ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΣΑΡΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟ "ΛΕΥΚΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ" . ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΠΑΧΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΔΩ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ" ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΩΤΟΝ ΚΡΑΤΑ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΞΗΓΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ,
    _Εδώ ,στο τέλος του άρθρου ,με συνέπεια διαδίδεται και εφαρμόζεται το καμάρι και η γνώση του_ δηλαδή του τρικολόρε που αλλάζει χρώματα και κάνει τον κόκορα ,και το τακτικότατους δηλωσίες .αφορά τον επί παντός επιστητού ακάματο αρθρογράφο ,τον καθημερινώς προβαλλόμενο ,που είχε δηλώσει ότι αποχωρεί οριστικά.
    Αυτόν με το ακατοίκητο ρετιρέ της μνήμης ,της συνέπειας και της λογικής. Αυτοί προσβάλουν το ιστολόγιο.
    Φτου και βγαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΚ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΥΑΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ. ΞΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή