Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ...

Το ελικοπτεροφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS Kearsarge κατέπλευσε
στις 8:30 το πρωί (4/3/2001}, συνοδεία ρυμουλκών, στην προβλήτα Κ14της ναυτικής βάσης Μαραθίου.

Το πλοίο έχει πλήρωμα 77 αξιωματικούς και 1.100 ναύτες. Μεταφέρειαεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, ελικόπτερα και αμφίβια σκάφη, ενώ είναιεξοπλισμένο με πυραύλους Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώςεπίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα Phalanx.

Η κύρια αποστολή του είναι η επιβίβαση, η επέκταση,
η προσγείωση και η
υποστήριξη μιας θαλάσσιας δύναμης προσγείωσης οπουδήποτε στον κόσμο.

Μπορεί, επίσης, να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει και νοσοκομειακή μονάδα που μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 600 ασθενείς με τέσσερα κύρια και δύο λειτουργούντα δωμάτια έκτακτης ανάγκης, τέσσερα οδοντικά δωμάτια, δωμάτιο ακτίνων X μια τράπεζα αίματος, εργαστήρια και εγκαταστάσεις θαλάμων εντατικήςπαρακολούθησης.
Το σκάφος διαθέτει, επίσης, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο
και χώρους
αναψυχής.

Ο διάδρομος προσέγγισης απογείωσης εναερίων μέσων είναι 844 πόδια και η χωρητικότητα του πλοίου 40.500 τόνοι. Εκτός από στρατεύματα, μπορεί να μεταφέρει οχήματα, πυροβολικό, πυρομαχικά και προμήθειες.

Το κατάστρωμα του πλοίου ανοίγει και στη θάλασσα μέσω πυλών που βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, κάτι που εξυπηρετεί τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Διαθέτει πλήρη ηλεκτρονικά συστήματα που του δίνουν τη δυνατότητα να «επιχειρεί»
έχοντας πλήρη εικόνα του πεδίου δράσης.

Η παρουσία του αμερικανικού πλοίου στη Σούδα, αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής της ναυτικής βάσης στην κρίση της Λιβύης προκαλούν αντιδράσεις....


ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
Εάν τολμήσετε να χρησιμοποιήσετε τη βάση, οι Τούρκοι θα μας χτυπήσουν ο πόλεμος θα ανάψει ταχύτερα και έτσι θα επισπεύσετε την πτώση σας που θα είναι η φυσική κατάληξη τηου πολέμου.
Θα πέσετε έτσι κι αλλιώς, άντε μιά ώρα αρχίτερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου