Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Eκδήλωση για το 1821 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

"Η Ελλάδα αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει
κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει"

Παρακολουθώντας πρινλίγες ώρες , στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου, τις ομιλίες του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου π. Αθανασίου και του δημοσιογράφου Θύμιου Παπανικολάου, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για το 1821 την οποία διοργάνωσαν οι Ιερείς και το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, δεν θα μπορούσε κανείς παρά να σιγοτραγουδήσει το γνωστό τραγούδι του Δ. Σαββόπουλου του οποίου τον τίτλο χρησιμοποιήσαμε και για τίτλο της παρούσας ανάρτησης.

Ποταμοί με γάργαρο πατριωτικό και Ορθόδοξο νερό οι ομιλίες ,απο το οποίο ήπιαμε όλοι και στήλωσε λιγάκι η καρδιά μας που τόσο μας την έχουν πληγώσει οι κάθε είδους "μαγαριστές" της Ιστορίας και οι χρηματοδότες τους -πιστωτές της πατρίδας μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια εξαιρετική εκτέλεση βυζαντινών ύμνων της Μ. Τεσσαρακοστής απο την Β. Χορωδία "Εν Ψαλτηρίω" υπο την διεύθυνση του Κ. Μπουσδέκη.Όλοι τους νέα παιδιά που μας γλύκαναν την ψυχή τόσο με την παρουσία τους όσο και με την μοναδική πιστότητα στην καθ΄ημάς μουσική παράδοση και την ποιότητα της φωνής τους με την οποία έψαλαν.
Μετά απο αυτή την μουσική "εισαγωγή" έλαβε τον λόγο ο δημοσιογράφος , ιδρυτής - εκδότης του περιοδικού "Ρεσάλτο" και της ομώνυμης ιστοσελίδας κ.Θύμιος Παπανικολάου, του οποίου η ομιλία είχε τίτλο "Η παραχάραξη της Ιστορίας , στρατηγική επιλογή της Νέας Τάξης".
Με περιεκτικό και τεκμηριωμένο δημοσιογραφικά και επιστημονικά λόγο, ο κ. Θύμιος Παπανικολάου αποκάλυψε ένα- ένα τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των υπηρετών της, οι οποίοι μέσω της παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας έχουν σαν στόχο την αποεθνοποίηση και την αποχριστιανοποίηση της πατρίδας μας .
Αμέσως μετά ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Προηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αθανάσιος , έδειξε στους νέους κυρίως ακροατές της εκδήλωσης ότι ο Ορθόδοξος Ιερέας δεν είναι ένα σκουριασμένο και άνευρο "εργαλείο" μιας "αποστειρωμένης" κοινότητας , αλλά ένα "σκεύος εκλογής" και ένας φορέας πνευματικότητας που επειδή πηγάζει απο τον Λόγο της Αληθείας είναι και λεβέντικος και ζωογόνος.
Η ομιλία του όπως και εκείνη του κ. Παπανικολάου μας έφερε τους αγωνιστές του ΄21 μπροστά μας, τους ζωντάνεψε και δείχνοντας την μεγαλωσύνη του φρονήματός τους ανέδειξε την μικρότητα και την μηδαμινότητα των εχθρών τους εθνομηδενιστών και παραχαρακτών της ελληνικής ιστορίας.
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν στις προθέσεις τους, όμως αυτό που κατάφεραν και οι δύο ομιλητές δεν ήταν μόνο να μας διαφωτίσουν αλλά και να μας κάνουν να αισθανθούμε ότι η Ελλάδα δεν πέθανε όσο και να την έχουν λυγίσει οι κάθε είδους τρομοκρατικές επιθέσεις της Ευρώπης και του ΔΝΤ.
Τα πρόσωπα του κοινού μας έπεισαν ότι ο Κίσινγκερ είχε δίκιο όταν μας θεωρούσε "επικίνδυνους και απείθαρχους".Αυτά τα πρόσωπα και ειδικά των νέων έστελναν ένακαι μόνο μήνυμα : " ..Η Ελλάδα αντιστέκεται , η Ελλάδα επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δενξέρει που πατά και που πηγαίνει".
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Ιερείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου για την διοργάνωση αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης, αλλά και στον Δήμαρχο Αμαρουσίου που με την υποστήριξή του και την παρουσία του έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα "άρχοντες" που νοιάζονται και πονάνε για αυτόν τον τόπο.
Συγχαρητήρια και σε όσους ήλθαν απο κάθε σημείο της Αθήνας και έδειξαν ότι τίποτα δεν πάει χαμένο αρκεί να είναι γνήσιο και αληθινό.
Τέλος να ευχηθούμε "περαστικά" σε όσους απο την εθνομηδενιστική τηλεόραση της "Νέας Εποχής" κοπίασαν "τζάμπα" για να μαγαρίσουν τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων.
Το μόνο που κατάφεραν είναι να μας συσπειρώσουν και να γεμίσουν τις μέχρι τα χθές άδειες καρδιές μας με αληθινό Ελληνορθόδοξο φρόνημα .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου