Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΘΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΗΠΑ- Ε.Ε.: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΥ ΜΑΣ...""ΟΤΙ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΒΥΗ Η ΙΡΑΚ"

Τις μονομερείς ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στη διεθνή αρένα επέκρινε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στο 10ο ετήσιο εκπαιδευτικό φόρουμ νεολαίας  Seliger-2014 στη λίμνη Σέλιγκερ, στο Τβερ, 370 χλμ βόρεια της Μόσχας,  «οτιδήποτε αγγίζουν οι ΗΠΑ φαίνεται πως μετατρέπεται σε Λιβύη ή Ιράκ».

 «Θυμάστε το ανέκδοτο πως “ότι και να κάνουν οι Ρώσοι, καταλήγουν με ένα καλάσνικοφ στο χέρι”; Εχω την εντύπωση πως ό,τι αγγίζουν οι αμερικανοί, καταλήγει αυτόματα σε Λιβύη ή Ιράκ», σχολίασε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως ο ρόλος του ΟΗΕ τείνει να γίνει απλά διακοσμητικός, εφόσον εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Αν και δεν θεωρεί πως οι κινήσεις του ΟΗΕ είναι αναποτελεσματικές στο σύνολό τους, τόνισε πως χρειάζεται μεταρρύθμιση του θεσμού, στην οποία θα συναινέσει η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, ώστε να εξυπηρετεί το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε: Να προασπίζει το ρόλο των Ηνωμένων Εθνών απέναντι σε κάθε μονομερή πρακτική.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και μόνον αυτό θα πρέπει να έχει απαραίτητη εξουσίας επιβολής κυρώσεων ή την απόφαση για χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον κάποιας χώρας. Και αυτές θα πρέπει να είναι αποφάσεις απολύτως δεσμευτικές για τα μέλη, μέσα από ένα μηχανισμό που κανείς δεν θα έχει τη δυνατότητα να διαβρώσει» τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν του οποίου η εκλογική δημοφιλία έχει φτάσει , σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινής Γνώμης στο ποσοστό ρεκόρ του 71%.

Στο ίδιο φόρουμ είχε πει μιλώντας για την κρίση στην Ουκρανία και για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών συμμάχων ότι είναι "απευκταία αλλά υπαρκτή επιλογή που διατηρεί η Ρωσία για την χρήση πυρηνικών όπλων", αφήνοντας στην ουσία να φανεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε χρήση πυρηνικών όπλων αν υπάρξει ένοπλη σύγκρουση!

Κι όταν λέμε ευθεία απειλή το εννοούμε. Είπε συγκεκριμένα: 
"Οι ένοπλες της χώρας μας υποστηριζόμενες από το πυρηνικό οπλοστάσιό τους είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε επιθετική κίνηση κατά της Ρωσίας! Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι υπαρκτή η επιλογή μας για χρήση πυρηνικών όπλων! 
Οι εταίροι της Ρωσίας πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι καλύτερα για αυτούς να μην τα βάζουν μαζί μας. Δόξα τω Θεώ νομίζω ότι κανείς δεν σκέφτεται να ξεκινήσει  μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας με την Ρωσία. Θέλω να υπενθυμίσω πως η Ρωσία είναι μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις με πυρηνικό οπλοστάσιο""!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου