Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ;


Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.  ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΗ




Κίνδυνο πλήρους εκτροπής από τους στόχους δημοσιονομικής πολιτικής διαφαίνεται με σαφήνεια στον ορίζοντα με τις απώλειες για την ελληνική οικονομία από τα ρωσικά αντίποινα στις αυθαίρετες κυρώσεις της ΕΕ να φτάνουν και να ξεπερνούν το 1 δισ.ευρώ για το 2014!

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία και το 2014 πλέον είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη και μάλλιστα αυτή τη φορά θα έχει τη "σφραγίδα" της ΕΕ.!

Το ρωσικό εμπάργκο στην ΕΕ που συμπαρασύρει τα ελληνικά προϊόντα αφορούν στους εξής τομείς:



Πρόκειται για τα φρούτα, ενώ ήδη "τρέχουν" οι επιπτώσεις από την μείωση στον τουρισμό, και έπεται συνέχεια καθώς όπως θα δείτε υπάρχουν και άλλοι τομείς που ήδη υποφέρουν.

Η σύμπραξη της Ελλάδας με τα συμφέροντα των ΗΠΑ-ΕΕ και όχι τα δικά της επιφέρει ένα νέο πλήγμα στην ελληνική οικονομία, αφού την επόμενη εβδομάδα η Ρωσία θα επιβάλλει περιορισμούς στην εισαγωγή ελληνικών φρούτων. Πρόκειται για μια οικονομική καταστροφή για τους φρουτοπαραγωγούς της χώρας, οι οποίοι στα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου κυριολεκτικά είχαν επιβιώσει από τις εξαγωγές προς Ρωσία, η οποία ρωσική αγορά τις απορροφούσε αχόρταγα.

Ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ελληνικές εξαγωγές η επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας οι Έλληνες εξαγωγείς απέστειλαν επιστολή τους προς το Μ.Μπαρόζο, για να λάβουν την εξής ανεκδιήγητη απάντηση:

"Να στραφείτε στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία". Φυσικά εάν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά θα ρποκαλούε τον γέλωτα μια τέτοια απάντηση, οι εν λόγω χώρες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΜΑΝΤΙΛΙ" ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ, πόσο μάλλον να απορροφήσουν τις μεγάλες ποσότητες φρούτων που καταναλώνει η ρωσική αγορά.Πρόκειται για μια άκρως κοροϊδευτική απάντηση, αλλά έτσι γίνεται, τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτα. Το δε μέγεθος της ρωσικής αγοράς είναι τριπλάσιο των τριων χωρών μαζί ακόμα και εάν διέθεταν οικονομικές δυνατότητες.


Τα διαβάζουμε και δεν τα πιστεύουμε, αδιαφορούν στις Βρυξέλες παντελώς εάν προσβάλλουν την νοημοσύνη πολιτών της ΕΕ με τέτοιες απαντήσεις, τόσο δυνατοί νιώθουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Εξαγωγική Οργάνωση της χώρας, με συνεχή διαβήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, έχει επισημάνει από τον περασμένο Απρίλιο τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας στην ελληνική οικονομία, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

H Ρωσική Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ενδέχεται να επιβάλει από την επόμενη εβδομάδα περιορισμούς στην εισαγωγή φρούτων από την Ελλάδα, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο βοηθός του επικεφαλής της Υπηρεσίας Αλεξέι Αλεξέενκο.

Στις αρχές της εβδομάδας η ίδια Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πιθανώς θα επιβληθούν περιορισμοί στην εισαγωγή φρούτων από όλες τις χώρες της ΕΕ, επικαλούμενη «τη συνεχιζόμενη εξαγωγή προϊόντων με το επικίνδυνο μολυσματικό παράσιτο Grapholita molesta».

Ουσιαστικά πρόκειται φυσικά για την επιβολή κυρώσεων και αντίποινα για τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.


Το συνολικό ύψος των εισαγωγών από την Ελλάδα ήταν 611,3 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων τα ελληνικά φρούτα αποτέλεσαν το 34%.


Εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ανέφεραν ότι ο τουρισμός προς την Χαλκιδική εκτιμάται πως θα παρουσιάσει μείωση 15%, με προβλέψεις για μείωση του τουριστικού ρεύματος συνολικά για όλη την Ελλάδα, από 10% έως 30%.

Οι αφίξεις Ρώσων τουριστών, το 2013, υπερέβησαν το 1,4 εκατομμύριο, έναντι 1 εκατομμυρίου το 2012, σημειώνοντας αύξηση 45,87%.Αυτό φέτος προβλέπεται άπιαστο όνειρο

Το τουριστικό συνάλλαγμα για την Ελλάδα άγγιξε, το 2013, τα 1,342 δισ. ευρώ, αφού κάθε Ρώσος τουρίστας ξοδεύει 1.079 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ η μέση κατανάλωση του τουρίστα στην Ελλάδα ανέρχεται σε 670 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, οι πιθανές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία αθροίζονται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, επηρεάζοντας σημαντικά πολλούς κλάδους παραγωγής προϊόντων, αλλά και τον τριτογενή τομέα, ειδικά τον τουρισμό και τις μεταφορές.

Σημειώνεται ότι ό όγκος του διμερούς εμπορίου Ελλάδας- Ρωσίας ανέρχεται σε άνω των 6,5 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ το 2014, αναμένονταν συνολικά 1,2 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες.

Παράλληλα, η Ελλάδα εισάγει από τη Ρωσία αργό πετρέλαιο, πετρελαιοειδή και φυσικό αέριο, αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Συνολικά, δηλαδή, αμέσως ή εμμέσως, προκύπτει ως διακύβευμα ένα ποσό ύψους 7,5 δισ. ευρώ περίπου, ήτοι το 4% του ΑΕΠ της χώρας.


Η επίπτωση από την απώλεια της αγοράς δεν θα είναι μόνο προσωρινή,  αν οι Ελληνες βγουν από τη ρωσική αγορά για ένα χρόνο, θα αντικατασταθούν από άλλους προμηθευτές."

Έτσι συμβαίνει όταν η κυβέρνηση συντάσσεται με νεοταξίτικα συμφέροντα, και αδιαφορεί να στηρίξει τα εθνικά συμφέροντα για τα οποία έχει εκλεγεί από τους Έλληνες να τα υπερασπίσει. Η ΕΕ είχε τάξει στον Έλληνα ευημερία, ανάπτυξη και ειρήνη. Δεν θα πάρει τίποτα από τα τρία. Αντίθετα θα του δώσει, πόνο...πολύ πόνο.<<

ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: 

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ Η ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η Ε.Ε. ΖΗΤΑΕΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ 7,5 ΔΙΣ; 


ΕΦΟΣΟΝ Η ΚΥΒΕΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου