Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΙΜΑΝΙΑ....


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ !!! 
Σε μία δραματική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η Ρωσία που μέχρι σήμερα σχεδόν είχε σιωπήσει απέναντι στην σφοδρή σύγκρουση Ελλάδας-δανειστών, με εξαίρεση μια "διακριτική" δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απευθύνει πρόσκληση στην Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα για οικονομική βοήθεια!

Ένα αίτημα που μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί ποτέ, καθώς οι διαπραγματεύσεις ήταν σε εξέλιξη, αλλά πλέον η κατάσταση έχει περάσει την "ώρα Μηδέν" με την μη πληρωμή του ΔΝΤ (από το οποίο επίσης η Ρωσία είχε υποφέρει μετά την μεγάλη κρίση του 1998) και τώρα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει αίτημα βοηθείας.

Πριν από λίγο ο Ρώσος πρεσβευτής στην ΕΕ Vladimir Chizhov διακήρυξε επίσημα ότι "Η Μόσχα είναι έτοιμη να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα και να συμμετάσχει στην αξιοποίηση των υποδομών της", στέλνοντας διττό μήνυμα: Θέλουμε γενναίο μερίδο από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων (ΟΛΘ, ΟΣΕ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ κλπ) και εμείς είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες σας.

Βέβαια το ερώτημα είναι ποιες από όλες τις ανάγκες; Γιατί αν πριν την λήξη του προγράμματος απαιτούντο 10 δισ. τώρα χρειάζονται τουλάχιστον 50 δισ. και υπό όρους.

Εδώ μπαίνει στην εξίσωση και η Κίνα η οποία παραδόξως έχει ταλαιπωρηθεί περισσότερο από την ελληνική κρίση και μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο "σπυρί" για την ελληνική οικονομία"
 

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί   με την Ελλάδα η οποία ακόμα απ όσο ξέρω δεν έχει κάνει κάποιο αίτημα για άμεση οικονομική βοήθεια. Έχουμε την δυνατότητα να αυξήσουμε την οικονομική μας συνεργασία, ειδικότερα η Ελλάδα μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τους σιδηροδρόμους της και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης".

Το χρέος της Ελλάδας φτάνει τα 350 δισ.δολάρια και από αυτά, τα 270 δισ προέρχονται από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά το ζήτημα είναι πόσα είναι άμεσα απαιτητά.

Η Ρωσία, και οι BRICS μπορούν να κινηθούν και να βοηθήσουν, αλλά υπό προϋποθέσεις. Και θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μπορούν να υπάρξουν αυτές και να σωθεί ο τόπος; Και κατ΄ αρχήν να ζητηθεί βοήθεια από την κυβέρνηση για να δούμε τι ακριβώς δίνει και τι θέλει να πάρει η Ρωσία. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου