Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΓΑΠ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΥΦΥΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΞΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΟΙΟ...ΣΑΛΠΑΡΕ...


Β. ΠΟΥΤΙΝ: " Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΩ" 

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ Ο Σ.ΣΤΟΡΤΣΑΚ ΚΑΛΟΥΣΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ BRICS

Και πράγματι σημερινή δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν το επιβαιβεώνει:

«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ υποστήριξε πως «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα».

Αυτή η δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν προκαλεί ερωτηματικά μόνο στους αδαείς, για την στάση του Τσίπρα.

Κάθε νοήμων άνθρωπος έβλεπε πως η Ρωσία σχεδόν παρακαλούσε να μας βοηθήσει...

Σημειώνεται ότι  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Σεργκέι Στόρτσακ, δήλωσε την Δευτέρα στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι η Ελλάδα μπορεί εύκολα να αποκτήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS, απλά συμμετέχοντας σε αυτή.

"Η Ελλάδα από τη στιγμή που θα συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, μπορεί να χρηματοδοτηθεί με μία απλή αίτηση" ("...it will be enough for Greece to buy a couple of shares of the bank to be eligible for funding"!

Η συμμετοχή της Ελλάδος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ, αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί με μόλις 100 εκατ. ευρώ και σε αυτό αναφέρεται ο Σεργκέι Στόρτσακ.

Kαι συνέχισε λέγοντας ότι "Η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν έχει προαπαιτούμενα. Είναι πολιτική απόφαση. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που ζήτησε να γίνει μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Μόλις συγκληθεί το Δ.Σ. της Τράπεζας, θα εξεταστεί αίτημα για χρηματοδότηση. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα στη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Δεν βλέπω να έχει κάποια από τις πέντε κυβερνήσεις των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική) αντίρρηση στο να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα".

Tι συνέβη λοιπόν και η ελληνική κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ σε επίσημο αίτημα προτιμώντας τον ευρωπαϊκό δρόμο της καταστροφής;

Απλά ο Τσίπρας έπαιζε θέατρο τόσους μήνες παριστάνοντας τον διαπραγματευτή, ενώ ήταν απλά ένας πραματευτής που πούλησε πάμφθηνα την Ελλάδα στα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας!

Η ιστορία θα τον καταγράψει σαν έναν απο τους μεγαλύτερους προδότες της χώρας μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου