Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΛΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΛΥΚΟΥ...

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλεσε τον Τούρκο Προέδρο Ρ.Τ. Ερντογάν δικτάτορα, που συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ στο θέμα της Συρίας. Τον προειδοποίησε δε να μαζευτεί και να σταματήσει τις ενέργειες που στρέφονται δήθεν κατά των τζιχαντιστών αλλά στόχο έχουν την κυβέρνηση Άσαντ, γιατί διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ». Η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Σε αντίθεση λοιπόν με κάποιους που νόμισαν ότι ο Β. Πούτιν θα κάνει τα στραβά μάτια και εν τέλει θα εγκαταλείψει τον Μπασάρ Αλ Άσαντ στις ορέξεις των Τούρκων και των Αμερικανών, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε εσπευσμένα και χωρίς πρωτόκολλα στον Κρεμλίνο τον Τούρκο πρεσβευτή στη Μόσχα Ümit Yardim και του είπε να μεταφέρει στον Ερντογάν να σταματήσει να υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS εξαπολύοντας επιθέσεις κατά του Συριακού Στρατού.

Σύμφωνα με την «Moscow Times» η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Β. Πούτιν δεν ήταν καθ’ όλου διπλωματική και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η εφημερίδα έκανε τον Τούρκο πρεσβευτή να μην ξέρει που να… κρυφτεί, θέλοντας να είναι βέβαιος πως θα μεταφέρει ξεκάθαρα το μήνυμα στον σουλτάνο Ερντογάν.

Ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την τουρκική εξωτερική πολιτική και τον κακόβουλο ρόλο της Άγκυρας στη Συρία, στο Ιράκ και την Υεμένη, που συμπράττει με την Αλ Κάιντα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν είπε στον Ümit Yardim: 

«Πείτε στον δικτάτορα πρόεδρό σας πώς μπορεί να πάει στην κόλαση με τους τρομοκράτες της ISIS. Δεν έχω σε τίποτα να κάνω τη Συρία ένα μεγάλο Στάλινγκραντ».


Στις δύο ώρες, σε κλίμα «πολεμικό» στο Κρεμλίνο και με κλειστές τις πόρτες ο Β. Πούτιν κατακεραύνωνε τον Τούρκο πρεσβευτή για να τα μεταφέρει προφανώς στον Τούρκο Πρόεδρο. «Ο Ερντογάν και οι Σαουδάραβες σύμμαχοί του είναι μοχθηροί και συμπεριφέρονται σαν τον Αδόλφο Χίτλερ», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος θέλοντας προφανώς να επισημάνει και ποιό ήταν το τέλος του Γερμανού παρανοϊκού δικτάτορα.  


Ο Β.Πούτιν συνέχισε λέγοντας πώς ο Τούρκος Πρόεδρος που το παίζει Δημοκράτης είναι αυτός που πυροδοτεί το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο και προβαίνει σε τρομοκρατικές  ενέργειες με στόχο την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άλ Άσαντ. 

«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας και θα συνεργαστώ με τους συμμάχους της, το Ιράν και την Κίνα για να βρεθεί μία πολιτική λύση στον εμφύλιο πόλεμο που έχει ξεσπάσει και συντηρείται από κάποιους σαν την Τουρκία», ήταν το σαφές μήνυμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τις προειδοποιητικές βολές έριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών της Σεργκέι Λαβρόφ που καταδίκασε χαρακτηρίζοντας «αντιπαραγωγικούς» και «βλαπτικούς για τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες» τους σχεδιασμούς της Τουρκίας και των ΗΠΑ να θέσουν υπό την προστασία της αεροπορίας του διεθνούς συνασπισμού τους Σύρους αντάρτες που έχουν εκπαιδεύσει, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βομβαρδισμούς εναντίον του Συριακού στρατού και να περιπλέξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Φαίνεται λοιπόν πώς κάθε άλλο παρά διατεθειμένη είναι η Ρωσία να αφήσει τη Συρία στα χέρια της Τουρκίας και των ΗΠΑ, αφού ξέρει πολύ καλά ποιος είναι ο στόχος τους. Το «χαστούκι» λοιπόν στον Ερντογάν μέσω του Τούρκου πρεσβευτή ήταν το πρώτο μήνυμα και προς τις ΗΠΑ… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου