Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ

ΑΝΕΝΔΟΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
Σήμερα οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όρισαν το πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, το οποίο απεστάλη σε όλα τα μπλόκα της χώρας, ενώ ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Προθεσμία «τελεσίγραφο» πέντε ημερών,  δίνουν οι αγρότες από τα μεγάλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συσταθεί διακομματική επιτροπή που θα αποσύρει το επαίσχυντο νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό και θα ξεκινήσει διάλογο από μηδενική βάση με τη συμμετοχή των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.


ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο ζητείται να παραμείνει ανεξάρτητος ο ΟΓΑ, να γίνει εξυγίανσή του, αλλά και να απαλλαγεί από ξένες προς αυτόν υποχρεώσεις. Παράλληλα, οι αγρότες αξιώνουν ξεκαθάρισμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ασφαλισμένοι να είναι μόνο αγρότες και συνταξιούχοι αγρότες) και να μην γίνει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Για το φορολογικό, ζητείται να παραμείνει ο συντελεστής φορολόγησης κάτω από το 13% και χωρίς προκαταβολή, να διατηρηθεί το ατομικό αφορολόγητο εισόδημα στις 12.000 ευρώ και να μείνουν αφορολόγητες όλες οι αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, όπως η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη ενίσχυση, τα σχέδια βελτίωσης και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Για το κόστος παραγωγής, το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 6%, «όπως ισχύει σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, δραστική μείωση του κόστους αγροτικού ρεύματος και ρύθμιση των συνολικών οφειλών των αγροτών προς τη ΔΕΗ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα και με δηλώσεις του συντονιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, Αχιλλέα Καμπούρη, το συγκεκριμένο πλαίσιο συνυπογράφουν σίγουρα, «τα μπλόκα των Τεμπών, των Μαλγάρων, και αυτό στα ‘’πράσινα φανάρια’’ της Θεσσαλονίκης στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών που αριθμεί 62 μέλη σε όλη την Ελλάδα, δήλωσε πως η Πρωτοβουλία συγκλίνει και αυτή προς το συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αντίστοιχα, ο Στέργιος Λίτος, μέλος του συντονιστικού των αγροτών του μπλόκου του Προμαχώνα, δήλωσε «Το έλαβα το πλαίσιο, θα το εξετάσουμε αύριο και θα το συζητήσουμε στη διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης…Μπορεί να είμαστε 18 ημέρες στους δρόμους, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε άλλες 38»!!!

Εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματα των αγροτών, πράγμα που είναι και το πιθανότερο, τότε η κάθοδος τους στην Αθήνα θα είναι αναπόφευκτη και οι συνέπειες θα είναι από σοβαρές έως τραγικές,  αφού αυτήν την φορά παίζεται η ύπαρξή τους ή ο αφανισμός τους και δεν υπακούουν πλέον σε κανένα αγροτοπατέρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου