Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΤΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΜΙΛΑΕΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ! 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Το κουαρτέτο των ευρωπαίων ληστών, όσον αφορά το ασφαλιστικό, έχει βάλει βέτο στο θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών γιατί θέλει να μειωθούν οι συντάξεις. (Βέβαια δεν έχει ζητήσει ακόμα ευθέως μείωση συντάξεων αλλά το υπονοεί,  μιλώντας για ανάγκη "δίκαιης μεταρρύθμισης με αλληλεγγύη των γενεών"!!!). Έχει επίσης  διατυπώσει ενστάσεις για την παροχή της βασικής σύνταξης, μόνο με δεκαπέντε έτη ασφάλισης και τα υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης για τους χαμηλόμισθους.


Η άθλια ψευτοαριστερή κυβέρνηση, ζαλισμένη από τα κτυπήματα αγροτών και κουαρτέτου ληστών, παραμιλάει με αόριστες και ακατάληπτες φράσεις: «Χρειάζεται δουλειά σε τεχνικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Και εμείς και οι θεσμοί θέλουμε  εύλογη συμφωνία σε εύλογο χρόνο» τόνισε ο "υπουργός" Οικονομικών Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση ενός ακόμη γύρου διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους ληστές.  


Στην ουσία λοιπόν οι ληστρικοί "θεσμοί" λένε ότι δεν υπάρχει νομοσχέδιο και η ψευτοαριστερή κυβέρνηση μάχεται για κάτι που οι τοκογλύφοι δεν στηρίζουν καν και θεωρούν ότι δεν υφίσταται!

Νομίζουν οι τοκογλύφοι κατακτητές ότι θα κατορθώσουν να σκλαβώσουν ολοκληρωτικά την Ελλάδα με την οικουμενική που σχεδιάζουν , αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο Ελληνικό λαό!

Το κίνημα των αγροτών έχει θεριέψει και πλαισιώνεται ολοένα και από άλλες κοινωνικές ομάδες, ώστε καμμία οικουμενική παρωδία δεν θα μπορέσει να ελέγξει την έκρυθμη κατάσταση που οι ίδιοι οι τοκογλύφοι και τα εδώ τσιράκια τους δημιούργησαν!

Πάντως οι αγρότες είναι αποφασισμένοι για όλα και έστειλαν
επιστολή-τελεσίγραφο  προς τον Τσίπρα, με την οποία του ζητούν να βγει η Ελλάδα από την ΕΕ, διότι η ένωση αυτή "στην οποία είμαστε μέλος δεν έχει ούτε προοπτική ούτε μέλλον" και παραθέτουν τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για να αντικρούσουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Κατρούγκαλου και το οποίο οι δανειστές έχουν ήδη αποκηρύξει ως μετριοπαθές!!!Οι αγρότες στην επιστολή τους λένε ρητά ότι «αρνούνται να αποδεχθούν το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητούν την απόσυρση του. Επιδιώκουν δε και την συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης».

Απευθυνόμενοι στον "Πρωθυπουργό", λένε ότι είναι έτοιμοι να απαντήσουν τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων.

Και καταλήγουν: 

«Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είμαστε μέλος δεν έχει προοπτική δεν έχει μέλλον όταν προσβλέπει μόνο σε φόρους περικοπές και περιορισμούς» 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


 ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΥΤΣΗ

ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι, αγωνιούμε για το μέλλον μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητάμε την απόσυρση του. Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης

Απευθυνόμενοι στον Πρωθυπουργό είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε τεκμηριωμένα για το ασφαλιστικό το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και την ανάγκη αναγνώρισης του επαγγέλματος των αγροκτηνοτρόφων.

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία είμαστε μέλος δεν έχει προοπτική δεν έχει μέλλον όταν προσβλέπει μόνο σε φόρους περικοπές και περιορισμούς.

Παρακάτω παραθέτουμε τις προτάσεις μας που αποσκοπούν σε ένα υγιή αγροτικό τομέα:

 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

1. Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του «επαγγελματία αγρότη» στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον ή τη δημιουργία δύο κατηγοριών 35% και 51% κατά κύριο επάγγελμα αγρότη.

2. Διατήρηση του ΟΓΑ σε αυτόνομο πυλώνα κύριας ασφάλισης των αγροτών.

3. Κάθετη διοικητική και οικονομική διάκριση του ΟΓΑ σε 2 ταμεία. Α) Ταμείο Ασφάλισης Αγροτών στο οποίο θα ενταχθούν οι «επαγγελματίες αγρότες» και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που προέκυψαν μετά την καθιέρωση της πρόσθετης ασφάλισης. Β) Ταμείο Προνοιακής Ασφάλισης στο οποίο θα ενταχθούν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων σήμερα στον ΟΓΑ.

4. Σύμπτυξη των επτά σημερινών κατηγοριών ασφάλισης σε πέντε για τους επαγγελματίες αγρότες και προτείνουμε να υπάρξει μια μικρή αύξηση στις υπάρχουσες εισφορές μας.

5. Απόδοση ισόποσων ασφαλιστικών εισφορών στο Τ.Α.Α. εκ μέρους όσων ασφαλισμένων ή συνταξιούχων άλλων Φορέων Κύριας Ασφάλισης θα εξακολουθούν να έχουν γεωργικό εισόδημα είτε απ’ ευθείας ως ασφαλιστικές εισφορές Τ.Α.Α.,  είτε μέσω αυξημένου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας πέραν του 13% που ισχύει για τους «επαγγελματίες αγρότες» Το ποσό που αναλογεί στο πέραν του 13% ποσοστού αποδίδεται στο Τ.Α.Α.

6. Εφαρμογή για μια τριετία 2016-2019 του ως άνω συστήματος και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης μετά το τέλος της τριετίας για την οικονομική βιωσιμότητα του ασφαλιστικού ταμείου Τ.Α.Α. καθώς και λήψη διορθωτικών μέτρων αν αποδειχθεί ότι απαιτούνται.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

1. Ατομικό αφορολόγητο 12.000,00 ευρω, 3.000,00 ευρω ανά τέκνο και αφορολόγητες επιδοτήσεις. Οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός φορολογίας.

2. Τροποποίηση του οικονομικού κριτηρίου για τον ορισμό του «επαγγελματία αγρότη» στον Ν.3874/2010 από 35% ποσοστό γεωργικού εισοδήματος στο συνολικό ατομικό εισόδημα σε 51% τουλάχιστον.

3. Εφαρμογή του Ν. 4172/2013 σε όσους πληρούν το ως άνω κριτήριο μετά την τροποποίησή του, για την φορολόγηση του γεωργικού εισοδήματος και ταυτόχρονη κατάργηση της τροπολογίας Βαλαβάνη στον Ν. 4328 άρθρο 2 παρ.1. Δηλαδή φορολόγηση των «επαγγελματιών αγροτών» κάτω του 13% στο καθαρό κέρδος που προκύπτει ως λογιστικό αποτέλεσμα των βιβλίων – στοιχείων και 0% προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος χωρίς καμία προσθήκη ενισχύσεων.

4. Οι νεοεισερχόμενοι αγρότες τα πρώτα τρία χρόνια να έχουν χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης ώστε να μπορούν να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της νέας τους δραστηριότητας.

5. Οι διατάξεις του προσχεδίου για όποιους άλλους συντελεστές σταδιακά αυξανόμενους εφαρμόζονται στις λοιπές κατηγορίες αγροτών.

6. Αναγνώριση προσωπικής εργασίας αγροτών και υπολογισμός με βάση τις ΜΑΕ κάτι το οποίο εφαρμόζεται και στον υπολογισμό των Ευρωπαϊκών αγροτικών προγραμμάτων στήριξης.

7. Κατάργηση των τεκμηρίων και του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

8. Η επιβεβαίωση εκπλήρωσης του οικονομικού κριτηρίου γίνεται με τα φορολογικά στοιχεία του προηγούμενου έτους, ή με την προσκόμιση βεβαίωσης του ΚΕΠΠΥΕΛ κατά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, ή με τα υποβαλλόμενα στοιχεία του τρέχοντος έτους απ΄ ευθείας από το ΚΕΠΠΥΟ του Υπ. Οικονομικών.

ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

1. Μείωση της κιλοβατώρας του αγροτικού ρεύματος στο επίπεδο που βρίσκεται και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ώστε να είναι ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας. Γενναία ρύθμιση των οφειλών σε 36 άτοκες δόσεις όπως αντίστοιχα ισχύει και στα νοικοκυριά με το οικιακό τιμολόγιο.

2. Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος για μειωμένο φόρο κατανάλωσης πετρελαίου στους «επαγγελματίες αγρότες» με χρήση δεικτών κατανάλωσής του, ανά είδος καλλιέργειας και ανά στρέμμα.

3. Μείωση συντελεστή ΦΠΑ στο 6,5% στα γεωργικά εφόδια όπως αντίστοιχα ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

4. Αυστηρός έλεγχος εκ μέρους του κράτους στις εναρμονισμένες πρακτικές που αναπτύσσονται σε βάρος των αγροτών στον τομέα των εφοδίων και στον τομέα εμπορίας- διακίνησης των αγροτικών προϊόντων.

5. Ετήσιο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων – αποζημιώσεων, που θα τηρείται εκ μέρους των Οργανισμών του ΥΠΑΑΤ. (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ)

6. Άμεση προκήρυξη των μέτρων ΠΑΑ 2014-2020 για την υλοποίηση δράσεων μείωσης του κόστους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

7. Άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών  προσδιορισμού των οριστικών ατομικών δικαιωμάτων καθώς και ολοκλήρωση της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης 2015.

Οι Έλληνες αγρότες ζητάμε να μας επιτραπεί να καλλιεργήσουμε τη γη μας, ώστε να πατάξουμε πλούτο για να βοηθήσουμε τη χώρα μας να βρει διέξοδο από τη χαώδη κατάσταση που έχει επέλθει.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ  ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩ ΔΩΣΙΛΟΓΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ!


1 σχόλιο:

 1. ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ Κ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΨΗΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
  ΚΑΙ ΤΩΝ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ω Ν ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!!!!!!!!
  Η ΩΡΑ ΗΛΘΕ !!!
  ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή