Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ


ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ...
Δημοσιεόντας σήμερα το άρθρο για το τροχοφόρο σκουπίδι τον Σόιμπλε θέλουμε να διευκρινίσουμε κάποια πολύ σοβαρά θέματα σχετικά με την σωματική και την ψυχική αναπηρία.

Πρίν από μέρες δημοσιεύσαμε ένα άρθρο με τίτλο Ο ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣΑυτό προκάλεσε την αντίδραση κάποιου αναγνώστη μας που έγραψε ανωνύμως διαμαρτυρόμενος εκ μέρους των σωματικά αναπήρων για αυτόν τον τίτλο.

Δεν γνωρίζουμε αν ο ίδιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, ούτε μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε όσα μας 
έγραψε διότι δεν το επιθυμεί, θα δημοσιοποιήσουμε όμως την δική μας απάντηση διότι διευκρινίζει την θέση μας σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Λέμε λοιπόν ότι ουδέποτε θα επιτρέπαμε στον εαυτό μας την χλέβη ή και απλή αναφορά (με νόημα) της αναπηρίας ενός ανθρώπου, ακόμη και του Σόιμπλε. Η αναφορά μας στην αναπηρία της ψυχής του είναι ακριβώς σε αντιδιαστολή με την σωματική του αναπηρία. Διότι κατά την γνώμη μας όταν ο Θεός επιτρέπει να μείνει κάποιος άνθρωπος ανάπηρος του δίνει την ευκαιρία της γρήγορης μετάβασης στην αγιότητα.

 Όταν όμως ο άνθρωπος με δική του θέληση ακρωτηριάζει την ψυχή του, τότε αγοράζει ένα εισητήριο για την κόλαση! Αυτή είναι η περίπτωση Σόιμπλε... Αντί της αγιότητας ο δαιμονισμός, αντί της φιλαλληλίας και της καταλλαγής η μισανθρωπία και η εξουδένωσις των αδυνάτων,
Επίσης πιστεύουμε ότι για όσους πάσχουν εις το σώμα (άρα και για τους αναπήρους) ισχύει η ρήσις του Απ. ΄Παύλου "η δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται". Αλλοίμονο σε όσους ακρωτηριάζουν την ψυχή τους και δεν διορθώνονται...   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου