Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ


ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΓράφει ο Ιωάννης Κορνιλάκης

Σήμερα, που η θλίψη τουλάχιστον στη δική μου την καρδιά, αλλά πιστεύω και σε άλλες που έχουν την Ελλάδα στη καρδιά τους, θεριεύει για τη δολοφονία του Πρώτου Κυβερνήτη του Έθνους Ιωάννη Καποδίστρια, ( σήμερα η θλιβερή επέτειος ), εγώ δεν θα γράψω γι' αυτήν. 


Θα γράψω για μια προφητεία ενός τρελού προς Εκείνον όταν ζούσε. 

Το ιστορικό αυτό ντοκουμέντο έφτασε πριν μόλις λίγες ημέρες, από έναν απόγονο της οικογένειας των Χαιρέτηδων, που η ιστορία τους ξεπερνά τα χίλια χρόνια και φτάνει πίσω στο Βυζάντιο και τον Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά. Ευχαριστώ κατ' αρχήν δημόσια τον Μανούσο Χαιρέτη. 

Ένας λοιπόν Χαιρέτης ο Κήρυκος, και παρ' ότι ήταν 16 χρόνια μεγαλύτερος απο τον Καποδίστρια, βρέθηκε στην Πάδοβα της Ιταλίας για να σπουδάσει ιατρική. Στην ίδια σχολή φοιτά και ο Καποδίστριας μαζί με έναν άλλο φίλο τον Κωνσταντίνο Βαρδαλάχο. Καποδίστριας, Χαιρετης και Βαρδαλάχος φοιτούν στη ίδια σχολή, αλλά γίνονται και συγκάτοικοι. Η Ελλάδα στη καρδιά τους. Γίνονται ΕΝΑ και οι Ιταλοί τους αποκαλούν ( I tre Greci ) οι τρεις Έλληνες.

Ένα καλοκαίρι θα βρεθούν στην Βενετία για διακοπές, και θα φιλοξενηθούν στο σπίτι του Θεσσαλού Νικολαιδη.
Ένα πρωινό θα επισκεφθούν το φρενοκομείο του San Servolo. Δίπλα απο την πόρτα του φρενοκομείου ένας τρόφιμος φώναζε στα Ιταλικά. " Ω συ Έλλην νέε ". Ο νέος που απευθυνόταν ο τρελός ήταν ο Χαιρέτης. Όταν πλησίασε του είπε, " σου προλέγω ότι μιαν ημέρα θα υπηρετήσεις Μέγαν Αφεντην του κόσμου ". Πράγματι αρκετά χρόνια μετά στη Κωνσταντινούπολη ο Χαιρέτης θα γίνει γιατρός του Σουλτάνου Μαχμούτ. 

Στη συνέχεια ο τρελός απευθύνθηκε στον Βαρδαλάχο και του είπε. " θα διατρέξεις πολλούς τόπους διδάσκων και επί τέλους ευρύς τάφος θα σε δεχθεί". Ο Βαρδαλάχος βρέθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας. 

Όταν ο Καποδίστριας τον κάλεσε στην Ελλάδα, να προσφέρει τις γνώσεις και υπηρεσίες του δεν το σκέφτηκε για πολυ. Μπήκε σ' ένα πλοίο με τη βιβλιοθήκη του και κίνησε να έλθει. Μεταξύ Σερίφου και Σίφνου το πλοίο του ναυάγησε. Ο ευρύς τάφος της θάλασσας τον δέχτηκε. Στο τέλος ο τρελός είχε αφήσει τον Ιωάννη Καπιδίστρια στον οποίο είπε, " μιαν ημέραν θα Κυβερνήσεις το ΕΝΔΟΞΟΤΕΡΟΝ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...). Μάλιστα...

Και σήμερα εκτός από θλίψη έχω και θυμό... Γιατί κάποιοι πολιτικάντηδες προσπαθούν χρόνια να το ξεφτιλίσουν... Ο Καποδίστριας έκανε έκκληση ακόμη και στους ιερείς να χρησιμοποιούν την γλώσσα της Αλήθειας και σήμερα επικρατεί το απόλυτο ψέμμα... Ας είναι... Κοντοζυγώνει η αλήθεια... Τελικά από μικρό κι' από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου