Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΝΙΚΕΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Γ. ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ (ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. » 



ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΠΛΩΝ ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ!

ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Γενς Στόλτενμπεργκ: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση (με τη Ρωσία) που μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την παραγωγή όπλων τους.«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από την αργή παραγωγή (όπλων) σε περιόδους ειρήνης στην ταχεία παραγωγή σε περιόδους σύγκρουσης».

Η δήλωση του επέρχεται καθώς μια σειρά από Υπ. Άμυνας ή αρχηγούς ΓΕΣ ΝΑΤΟ-ικών χωρών προειδοποιούν τελευταία τους υπηκόους τους για επικείμενο πόλεμο με Ρωσία και μετά την πολύκροτη συνέντευξη Πούτιν που ουσιαστικά δήλωσε πως δεν παραιτείται από το ουκρανικό και θα το πάει ως το τέλος !

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg κάλεσε τους Ευρωπαίους να αυξήσουν την παραγωγή όπλων τους για να αυξήσουν τις παραδόσεις στην Ουκρανία και να αποτρέψουν μια αντιπαράθεση με τη Μόσχα «η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει δεκαετίες», σε συνέντευξή του το Σάββατο στον γερμανικό Τύπο.

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, ο Γενς Στόλτενμπεργκ επέμεινε: «Πρέπει να ξαναχτίσουμε και να αναπτύξουμε τη βιομηχανική μας βάση πιο γρήγορα, προκειμένου να αυξήσουμε τις παραδόσεις στην Ουκρανία και να αναπληρώσουμε τα αποθέματά μας. »

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε από την αργή παραγωγή σε περιόδους ειρήνης στην ταχεία παραγωγή σε περιόδους σύγκρουσης», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ στη γερμανική κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Δεν υπάρχει επικείμενη στρατιωτική απειλή εναντίον συμμάχου (ΝΑΤΟ). Ταυτόχρονα, το Κρεμλίνο κάνει τακτικά απειλές κατά των χωρών του ΝΑΤΟ», παρατήρησε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Τονίζοντας ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από σχεδόν δύο χρόνια έδειξε ότι «η ειρήνη στην Ευρώπη δεν ήταν δεδομένη», επέμεινε στη σημασία της προστασίας των χωρών της Συμμαχίας.

«Όσο επενδύουμε στην ασφάλειά μας και παραμένουμε ενωμένοι, θα συνεχίσουμε να αποτρέπουμε την επιθετικότητα», είπε.

«Το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση που μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες», προειδοποίησε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου