Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΩΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Τα κριτήρια κυμαίνονται από μια εχθρική εισβολή στο ρωσικό έδαφος μέχρι πιο συγκεκριμένες αφορμές, όπως η καταστροφή του 20% των υποβρυχίων στρατηγικών βαλλιστικών πυραύλων

Στρατιωτικά έγγραφα που διέρρευσαν περιγράφουν το δόγμα της Ρωσίας για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των ελάχιστων κριτηρίων για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, ανέφεραν οι Financial Times (FT).

Τα τακτικά πυρηνικά όπλα της Ρωσίας έχουν σχεδιαστεί για χρήση στο πεδίο της μάχης στην Ευρώπη και την Ασία και έχουν πιο περιορισμένο βεληνεκές σε σύγκριση με τα στρατηγικά πυρηνικά όπλα, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν στις ΗΠΑ.

Τα 29 ρωσικά στρατιωτικά αρχεία, τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 2008 και 2014, δείχνουν ένα όριο χαμηλότερο από αυτό που η Ρωσία έχει παραδεχθεί δημοσίως, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν και επαλήθευσαν τα έγγραφα”, ανέφεραν οι FT.

Τα κριτήρια χρήσης των πυρηνικών όπλων


Τα κριτήρια κυμαίνονται από μια εχθρική εισβολή στο ρωσικό έδαφος μέχρι πιο συγκεκριμένες αφορμές, όπως η καταστροφή του 20% των υποβρυχίων στρατηγικών βαλλιστικών πυραύλων της Ρωσίας, ανέφεραν οι FT.

Η καταστροφή τριών ή περισσότερων μεγάλων πολεμικών πλοίων επιφανείας, τριών αεροδρομίων, του 30% των πυρηνοκίνητων επιθετικών υποβρυχίων της ή ένα ταυτόχρονο χτύπημα σε κύρια και εφεδρικά παράκτια κέντρα διοίκηση, αναφέρονται επίσης ως πιθανές προϋποθέσεις για ένα πυρηνικό χτύπημα.
Το σενάριο κινεζικής επίθεσης

Τα έγγραφα δείχνουν επίσης μια δυσπιστία προς την Κίνα, παρά τους αυξανόμενους δεσμούς μεταξύ της Μόσχας και του Πεκίνου. Το εκπαιδευτικό υλικό δείχνει ότι η ανατολική στρατιωτική περιφέρεια της Ρωσίας διεξήγαγε ασκήσεις που προέβλεπαν μια υποθετική επίθεση από την Κίνα.

Η Μόσχα μπορεί να φοβάται ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη στρατιωτική εστίασή της προς τη Δύση και να εξαπολύσει επίθεση πέρα από τα σύνορα για να κερδίσει έδαφος στη ρωσική Άπω Ανατολή, ανέφεραν οι FT.

Οι FT υπογράμμισαν ότι η Ρωσία συνεχίζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στην Κίνα, πραγματοποιώντας ασκήσεις τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2023 σε περιοχές που συνορεύουν με την Κίνα, χρησιμοποιώντας πυραύλους με πυρηνική ικανότητα.


Ο William Alberque, διευθυντής στρατηγικής, τεχνολογίας και ελέγχου των εξοπλισμών στο Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, δήλωσε στους FT ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει υψηλότερο όριο για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της Ουκρανίας, λόγω του φόβου ότι μία τέτοια εξέλιξη πιθανότατα “θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και θα οδηγήσει σε άμεση επέμβαση των ΗΠΑ ή του Ηνωμένου Βασιλείου”.
3 σχόλια:

  1. Τρίχες κατσαρές Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς θα δικαιολογήσουν για τους θανάτους από τα εμβόλια; Μετά τα πέντε χρόνια είχαν αναφερθεί επιστήμονες σε "ταξίδι δίχως επιστροφή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=x4WXaciFlSM

    ΑπάντησηΔιαγραφή