Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σε πτώχευση η Metro-Goldwyn Mayer

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΝ!!!

Σε πτώχευση η Metro-Goldwyn Mayer






                                         
Στην υπαγωγή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα προχωρά η άλλοτε κραταιά βιομηχανία του Hollywood, MGM, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.


Η απόφαση εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από το Δ.Σ της εταιρίας, αρνούμενο την προσπάθεια συγχώνευσής της MGΜ με την Lions Gate, που προωθούσαν οι κύριοι πιστωτές της εταιρίας, όπως η JP Morgan, Anchorage Advisors και Highland Capital Management, από κοινού με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Carl Icahn.


Το χρέος της εταιρίας, που έγινε διάσημη για τις παραγωγές «Μπεν Χουρ»,  «Ο Μάγος του Οζ», «Όσα παίρνει ο άνεμος», καθώς και για τις σειρές του «James Bond», ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Υπό την νέα διεύθυνση η MGM, προβλέπεται να κινηματογραφεί μόλις τέσσερεις με έξη ταινίες τον χρόνο με μπάτζετ που δεν θα ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια δολάρια.



Μιλώντας στην εφημερίδα Los Angeles Times, ο πρώην σύμβουλος της MGM, Clark Hallren δήλωσε πως βασικό πρόβλημα της εταιρίας είναι πως τα τελευταία χρόνια διοικήθηκε από «οικονομικούς παίχτες» που ενδιαφέρονταν να κερδίσουν άμεσα, κάτι που δεν είναι ποτέ εφικτό στον χώρο της βιομηχανίας του θεάματος, όπου, κατά τη δήλωσή του, τα κέρδη είναι πάντα μακροπρόθεσμα.



ΣΧΟΛΙΟ  ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Αυτά να τα βλέπουν οι νεοραγιάδες (ο όρος δικός μου) που σε κάθε συζήτηση για τα οικονομικά πετάνε και το δίλλημα:"Τί θέλετε δηλαδή, να πτωχεύσουμε;"

Επί τέλους ας πάρουμε κι εμείς την απόφαση να αρνηθούμε την συγχώνευση της χώρας μας με το εβραιογερμανικό παράρτημα  της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (δηλαδή την πώλησή της) κι ας πτωχεύσουμε (πράγμα απίθανο διότι αν δεν είχαμε πλούτο δεν θα γινόμασταν στόχος).

Αλλα επειδή καμμία θεατρική παράταξη του παρόντος πολιτικού σκηνικού δεν μπορεί να το κάνει, πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για  την λειτουργία μιας κατά το δυνατόν άμεσης δημοκρατίας είτε με την μορφή Εθνοσυνέλευσης είτε με την μορφη Βουλής και Γερουσίας (ελεγκτικής εξουσίας).



ΝΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου