Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

H ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ....




Ο ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΜΟΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ

ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ...







Είναι δυστυχώς μόνος του, με μοναδικό ίσως συμπαραστάτη και αποδέκτη της αγωνίας του, τον σεβ. μητροπολίτη Πειραιώς
κ. Σεραφείμ που κι αυτός έχει εκφράσει στο παρελθόν, την ανάγκη να τεθεί η Εκκλησία επι κεφαλής του αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας μας, από τη διεθνή σπείρα των τραπεζιτών!


Ο λόγος για τον σεβ. μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο ο οποίος και από άμβωνος και από διαδικτύου είναι ο μόνος που εκφράζει ανάγλυφα την αγωνία του ποιμνίου του αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού!


Επανέρχεται σήμερα ο αγωνιστής ιεράρχης, εν όψει της αυριανής συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα μείζονα θέματα που απασχολούν ολόκληρο τον Ελληνικο λαό, την παράδοση και το ξεπούλημα της χώρας στούς τραπεζίτες, την παράδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, το θέμα της εθνικής κυριαρχίας  αλλά και το πρώτιστα πνευματικό ζήτημα της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη και ζητά από την σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο να μην μείνουν στη σιωπή
αλλά να πάρουν θέση.


Ο μόνος (όπως ο ίδιος αναφέρει) που του απήντησε είναι ο σεβ. μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ που όπως είπαμε έχει εκφράσει στο παρελθόν παρόμοιες ανησυχίες.



Ευγνωμόνως αναφέρομαι στην πρωτοβουλία του να μεταφέρει με την επιστολή του προς την διαρκή Ι. Σύνοδο, την αγωνιώδη φωνή μας, όπως εκφράστηκε στην ανάρτησή μας με τίτλο:


"ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"


αναφέροντας χαρακτηριστικά:


" Αφήκα τελευταίον το κείμενον μιας αναρτήσεως εις το Διαδίκτυον, η οποία έχει τον συγκλονιστικόν τίτλον: «Η σιωπή των ποιμένων.....Γνωρίζαμε την σιωπή των αμνών κατά την σφαγή τους, τώρα θα γνωρίσουμε μήπως και την σιωπή των ποιμένων κατά την σφαγή των αμνών; ..."


και παραπέμποντας στο ταπεινό μας ιστολόγιο.


Ευχαριστούμε διότι φωνή Ιεράρχου μετέφερε το αγωνιώδες μας ερώτημα στην Ι. Σύνοδο, χωρίς εκείνον θα έμενε προς ανάγνωση μόνον εντός του Διαδικτύου.






ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ
ΣΕΒ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου