Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ


Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ 5 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΟ (ΣΥΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΙ

 
 
 

Δάνειο από την Ρωσία ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ έχει ζητήσει η Κύπρος όπως μεταδίδει το Reuters, μετά και την απόρριψη του «κουρέματος» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, δείχνοντας έτσι τον δρόμο που σκοπεύει να ακολουθήσει για να ξεφύγει από τα "αρπακτικά" της ευρωπαϊκής ελίτ, που θέλουν να διαμοιράσουν τα ιμάτιά της.
 
Την ρωσική βοήθεια φαίνεται ότι ζητάει η Κύπρος, καθώς όπως μεταδίδει το Reuters γίνονται συζητήσεις για σύναψη δανείου 5 δις ευρώ, με την παράλληλη επιμήκυνση του προηγούμενου ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δις ευρώ και την μείωση του επιτοκίου το οποίο ανέρχεται στο 4,5%.
 
Το γερμανικό πρακτορείο, επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς η κυπριακή κυβέρνηση προσπαθεί να οριστικοποιήσει τη στάση που θα τηρήσει έναντι των όρων διάσωσής που έχουν θέσει οι ευρωπαίοι εταίροι της.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής βρίσκεται σήμερα στην Μόσχα όπου έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του, εκφράζοντας την ελπίδα «για ένα θετικό αποτέλεσμα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει εάν αναφέρεται σε πιθανή σύναψη νέου δανείου ή στην παράταση του παλαιού.

Η πρόταση των Ρώσων για κατασκευή και διαχείρηση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο Μαρί είναι γνωστή. Σύναψη νέου δανείου σημαίνει και αποδοχή της ρωσικής πρότασης.

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου