Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ;


ΠΑΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
 
 
 
 
 
 
 
 H απόφαση που σίγουρα θα εγκριθεί από το Eurogroup προβλέπει μηδενικές κατασχέσεις καταθέσεων μέχρι τις 100.000 ευρώ και την μεγάλη πελιοψηφία των καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά "τσακίζει" την Κύπρο ως χρηματο-οικονομικό κέντρο, αφού "θερίζει" τις μεγάλες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου όπου βρίσκονται τα κεφάλαια, Ρωσικών, Βρετανικών, Ουκρανικών κλπ εταιρειών καθώς και ιδιωτών...


To πιο φοβερό όλων είναι ότι γίνεται προσπάθεια η απόφαση του  Eurogroup να μην περάσει από την Βουλή ως νομοσχέδιο, αλλά να εγκριθεί ως διοικητική πράξη κι έτσι να μήν τεθεί σε ψηφοφορία. Σε μια ψηφοφορία, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα εγκρινόταν.
Ήδη στο ΡΙΚ έχουν ξαμολυθεί τα παπαγαλάκια και λένε τί καλό που είναι το μνημόνιο και με τι ακρίβεια περιγράφει τα προβλήματα της Κυπριακής οικονομίας...

Κουβέντα για το αν πρέπει (όπως αρμόζει σε στοιχειώδεις δημοκρατίες) η απόφαση του  Eurogroup να επικυρωθεί από την Κυπριακή Βουλή, κουβέντα για τα Ελληνικά υποκαταστήματα, φήμες λένε ότι και εκεί θα κουρευτούν οι καταθέσεις και με τα μέχρι τώρα δεδομένα το "κούρεμα" φτάσει το 4%.


Χαρακτηριστικό είναι ότι 
ο Gavin Hewitt, υπεύθυνος του BBC για τα θέματα Ευρώπης, έγραψε χαρακτηριστικά: «Στην Κύπρο η λέξη που ακούς πιο συχνά είναι «προδοσία».


ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ
 
Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
 
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου