Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΣΘΟΝΟΥ ΥΠ. ΕΞ. ΚΑΙ ΛΑΙΔΗΣ ΑΣΤΟΝ:Η ΑΙΣΧΡΗ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ...


Οι σκοπευτές που πυροβολούσαν διαδηλωτές στο Κίεβο ήταν Νεοναζί και όχι της Κυβέρνησης

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ



Επίσης - Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Κίεβο μαζί με τους Ναζί. Εκπαίδευαν διαδηλωτές

 Σύμφωνα με το RT, ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ηχογραφημένης κλησης με την Άστον


Όπως δημοσιεύει το RT.COM, οι σκοπευτές που βρέθηκαν στο Κίεβο και πυροβολούσαν διαδηλωτές, δεν ήταν της κυβέρνησης αλλά μισθοφόροι από τους νεοναζί και τους καθοδηγητές του κινήματος Maidan. Αυτό διέρευσε από την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Catherine Ashton (εξωτερικες υποθεσεις ΕΕ) και του Εσθονού ομολόγου της.


Η τηλεφωνική κλήση έγινε στο Κίεβο στις 25 Φεβρουαρίου, στην κορύφωση των συγκρούσεων μεταξύ των φιλοδυτικών - ναζιστών και των υποστηρικτών της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς.

"Τώρα γίνεται κατανοητό πως πίσω από τους σκοπευτές δεν ήταν ο Γιανούκοβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό" είπε ο Εσθονός.

Η Ashton απάντησε πως "Νομίζω ότι θέλουμε να το διερευνήσουμε. Θέλω να πω, δεν το είχα καταλάβει, αυτό είναι ενδιαφέρον."

Ο Paet συνέχισε, ανασύροντας μια συνομηλία που είχε με έναν γιατρό ο οποίος περιέθαλπτε αυτούς που είχαν χτυπηθεί από τους σκοπευτές. Εκείνος της είπε πως και οι διαδηλωτές αλλά και οι αστυνομικοί έχουν χτυπηθεί από τους ίδιους σκοπευτές.

"Και δεύτερον, αυτό που ήταν αρκετά ενοχλητικό, αυτή η ίδια η Olga (Bogomolets) είπε επίσης πως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Ουκρανοί πολίτες και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν από τους ίδιους σκοπευτές" ανέφερε

Η Αsthon αντέδρασε στην πληροφορία λέγοντας "Λοιπόν, ναι... αυτό είναι τρομερο"

O Paet συνέχισε λέγοντας: "Τότε μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες και μου είπε πως σαν γιατρός, μπορεί να πει ότι οι ίδιες σφαίρες χτύπησαν τους διαδηλωτές, και είναι προβληματικό πως ο νέος συνασπισμός δεν θέλει να διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη"

Η Olga Bogomolets ήταν η κύρια γιατρός του φορητού Ιατρείου του Maidan, όταν άρχισαν οι βίαιες διαδηλώσεις.

Το αρχείο της συνομιλίας ανέβηκε από τους Υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) η οποίοι είναι πιστοί στον Γιανούκοβιτς και "χάκαραν" τα τηλέφωνα του Paet και Ashton

Κατά τις συγκρούσεις στο Κίεβο πέθαναν 90 άνθρωποι και υπήρξαν άλλοι 900 τραυματίες.

17:56 Πάετ: Προσπαθούν να απονομιμοποιήσουν τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ, σε δηλώσεις του με αφορμή συνομιλία του με την Κάθριν Άστον η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, έκανε λόγο για προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τα λόγια του για να απονομιμοποιηθεί η νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας. Στη συνομιλία του με την επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε., ο εσθονός υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές οι οποίοι εκτελούσαν διαδηλωτές στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου πιθανόν να ήταν προβοκάτορες κατ' εντολή πολιτικού μπλοκ το οποίο συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. (naftemporiki.gr)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου