Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΕΥΘΕΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ



B. ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΝΑΤΟ: "ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ"!




Για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη ο Β.Πούτιν, δηλώνοντας ότι "ελπίζει να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα που του έδωσε η ρωσική Δούμα", απαντώντας κατά την 12η ετήσια εκπομπή "Direct Line with Vladimir Putin" στην οποια οι Ρώσοι πολίτες του θέτουν ερωτήματα και αυτός απαντά.


Κατά την διάρκεια της εκπομπής απάντησε στην πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων στο ανατολικό μέρος της Ουκρανίας.

"Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών (ρωσόφωνων) και να μπορούν να καθορίσουν την μοίρα τους. Σας υπενθυμίζω ότι η ρωσική Δούμα μου παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, και ελπιζω να μην χρειαστέι να το εξασκήσω"

Είναι πλέον ξεκάθαρο από την δήλωση αυτή ότι ο Ρώσος πρόεδρος, εάν η Δύση "τραβήξει" και άλλο το "σχοινί" βάζοντας την διορισμένη νεοναζιστικη΄κυβέρνηση του Κιέβου να χτυπά ρωσόφωνους πολίτες, που ζητούν το δικαίωμα να επιλέξουν την πορέια τους μέσω δημοψηφίσματος, είναι αποφασισμένος να πράξει τα δέοντα για να τους υπερσπιστεί.

"Εμείς προχωράμε βασιζόμενοι στην πραγματικότητα, η εθνική σύνθεση στην ανατολική Ουκρανία διαφέρει από αυτήν των κατοίκων της Κριμαίας. Στην Ανατολή έχουμε 50% Ρώσους και 50% Ουκρανούς. Η απόφαση ανάκτησης της Κριμαίας πάρθηκε βασιζόμενη στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος".

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ρωσία έχει κρατήσει συγκρατημενη στάση απέναντι στο ουκρανικό ζήτημα, και επιθυμεί σφόδρα την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για να αποφασίσουν οι κάτοικοι στην περιοχή,εάν επιθυμούν να ενωθούν με την Ρωσική Ομοσπονδία, ή εάν επιθυμούν να οδεύσουν μαζί με το Κίεβο στον "ολετήρα" του ΔΝΤ, και σε ανέχεια άνευ προηγουμένου.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην Δύση δεν θέλουν με τίποτα να διεξαχθούν τα δημοψηφίσματα αυτά, γιατί γνωρίζουν ότι οι ρωσόφωνοι δεν είναι πλειοψηφία, αλλά οι ρωσόφιλοι είναι. Πρόκειται για φιλικά δικείμενους Ουκρανούς προς την Ρωσία, και αυτό φάινεται και από τα αποτελέσματα των εκλογών του 2010, όταν ο φιλορώσος Βίκτορ Γιανουκόβιτς έπαιρνε από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο ποσοστά το λιγότερο 70%!

Οι κατοικοι αυτών των περιοχών φαντάζονται την μοίρα τους συνδεδεμένη με την Ρωσία. Η Δύση αυ΄το το γνωρίζει και πίεσε την κυβέρνηση του Κιέβου να αιματοκυλήσει τις περιοχές αυτές με την ελπίδα ότι ο φόβος θα τους υποτάξει. Η βιασύνη με την οποία ξεκίνησε αυτή η επιχείρηση χωρίς να υπάρχει ούτε φαγητό για τους στρατιώτες δείχνει ότι και η Δύση αποφάσισε με προχειρότητα.

Συσπείρωσε τους πληθυσμούς εναντίον του Κιέβου, και μεγάλωσε τους πιθανούς ψήφους για ένωση με την Ρωσία σε επικείμενα δημοψηφίσματα,που πού δύσκολ τελικα θα τα αποφύγει η ουκρανικη κυβερνηση. Το μεγάλο ερωτηματικό θα είναι η Οδησσός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου