Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ!

 ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ NATO ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ : «OΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!»

ΒΙΝΤΕΟ




"Σε τρεις μέρες η Ρωσία θα βρίσκεται στα πολωνικά σύνορα αν αποφασίσει να προελάσει προς δυσμάς" δήλωσε ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, προκαλώντας σοκ σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλλουν "κυρώσεις" στην Ρωσία.

Ο Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι "Η Ρωσία έχει όλες τις δυνάμεις που χρειάζεται στα σύνορα με την Ουκρανία, μπορεί να τις κινητοποιήσεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και ακολούθως να προελάσει στο εσωτερικό της Ουκρανίας, όπου οι πληθυσμοί είναι ρωσόφωνοι είτε φιλορώσοι μέσα σε 3-5 ημέρες".



Ο στρατηγός Philip Breedlove περιέγραψε την κατάσταση στα σύνορα ως "εξόχως ανησυχητική", δίνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που προσπαθούν να δείξουν τα δυτικά ΜΜΕ περί αποκλιμάκωσης.

Την ίδια στιγμή οι επιτελείς του ΝΑΤΟ μελετώντας το χειρότερο δυνατό σενάριο αναφέρουν ότι "Μια συντονισμένη και κεραυνοβόλα ρωσική επίθεση ως αποτέλεσμα σειράς θερμών επεισοδίων θα μπορούσε να φτάσει τις ρωσικές μέχρι τα γερμανο-πολωνικά σύνορα σε λίγες ημέρες. Και το Βερολίνο είναι πολύ κοντά στα γερμανο-πολωνικά σύνορα" συμπληρώνουν με νόημα...

Αναφορικά με αυτούς που διατείνονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποχωρούν από τα σύνορα με την Ουκρανία απαντά ότι "Το ΝΑΤΟ είχε εντοπίσει μια κάποια κινητικότητα από ένα πολύ μικρό μέρος της ρωσικής δύναμης κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι επέστρεφαν στις βάσεις τους. Περισσότερο για άσκηση νυκτερινής κίνησης θύμιζε" συμπληρώνει ο Breedlove.

"Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη, πολύ ικανή και πολύ έτοιμη δύναμη" είπε ο Breedlove στην Wall Street Journal.

"Η ρωσική δύναμη έχει στην διάθεσή της μεγάλη αεροπορική υποστήριξη από μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα, καθώς και κινητές νοσοκομειακές μονάδες και δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου, διαθέτει δηλαδή το κατάλληλο κοστούμι για μια επιτυχημένη προέλαση στην Ουκρανία μόλις ληφθεί η απόφαση".

"Πιστεύουμε ότι είναι έτοιμοι για να δράσουν και ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους εντός 3-5 ημερών και μετά να εισέλθουν ανενόχλητοι στην Ουκρανία και να φτάσουν μέχρι τα πολωνικά ή μολδαβικά σύνορα".

Τόνισε, επίσης: "Θα πρέπει να δούμε πώς η συμμαχία μας τώρα είναι μπορεί να είναι έτοιμη για ένα διαφορετικό μοντέλο, ένα διαφορετικό πλαίσιο κανόνων... Θα πρέπει να επανεξετάσουμε τη στάση μας, τις διαθέσιμες δυνάμεις, την προβλεπτική μας, την ετοιμότητα, τις βάσεις μας κλπ." εννοώντας φυσικά ότι το ΝΑΤΟ είναι παντελώς ανέτοιμο για να αντιμετωπίσει τώρα την ρωσική απειλή.

Μάλιστα ομολόγησε αποτυχία στην πρόβλεψη κινήσεων της Ρωσίας καθώς "Το ΝΑΤΟ απέτυχε να "δει" την άμεση και επιτυχημένη ρωσική ανάκτηση της Κριμαίας, διότι δεν μπόρεσε να "ακούσει" τον Πρόεδρο Πούτιν".

Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ΝΑΤΟ διέταξε επίσης τους στρατιωτικούς σχεδιαστές του να λάβουν μέτρα προς ενίσχυση της άμυνας της Συμμαχίας και να καθησυχάσουν τις "νευρικές" χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Ο Breedlove, αναφέρει ότι οι υπουργοί του είχαν ζητήσει να εκπονήσει μέχρι τις 15 Απριλίου ένα άμεσο πακέτο μέτρων που θα περιλαμβάνουν ενισχύσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

"Θα εργαστούμε για ενισχύσεις σε αέρα, έδαφος και θάλασσα και θα κοιτάξουμε να τις αναπτύξουμε σε όλο το πλάτος της αμυντικής μας γραμμής: Βόρειο, κεντρικό και νότιο τομέα" είπε.

Ο στρατηγός προτείνει την ανασύσταση του δόγματος του Ψυχρού Πολέμου, θεωρώντας ότι "η Σοβιετική Ένωση είναι πάλι εν ζωή".

Την ίδια στιγμή όπως αποκάλυψε σε έκθεση που συνέταξε το γραφείο του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, από το σύνολο των 507 μαχητικών αεροσκαφών της χώρας και τα 121 επιθετικά ελικόπτερα, επιχειρησιακά είναι μόλις το 15%. Όμως και από τα πληρώματα, μόλις το 10% είναι ετοιμοπόλεμοι.

Μήπως είναι πολλές οι 3 ημέρες για να φτάσουν οι Ρώσοι στα πολωνικά σύνορα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου