Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ;

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ: "ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ"

ΒΙΝΤΕΟ:ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ




Εκτός από τις γνωστές, σκληρές, δηλώσεις του Μητροπολίτη  Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου, του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Παύλου, του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.Νικολάου και του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς είχε εκφράσει  την  αποστροφή του για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών. 

Χαρακτήρισε μάλιστα «επάρατη» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, τονίζοντας ότι: «θα διαστρέψει την κοινωνία μας, θα διαλύσει την οικογένεια, θα αποχρωματίσει πέρα για πέρα το γένος μας, θα διαλύσει την ταυτότητα του έθνους, θα φέρει φθορά και καταστροφή».

«Η Ορθοδοξία έχει αλήθεια θεόπνευστη και η Αγία Γραφή λέει ότι ο Θεός, δημιούργησε άντρα και γυναίκα, δεν δημιούργησε κάτι διαφορετικό. Οπότε ο άντρας και η γυναίκα καλούνται να προχωρήσουν σε οικογένεια, να ενωθούν, να ολοκληρωθούν, να επιτύχουν τον προσωπικό τους αγιασμό, αλλά και να προσφέρουν απογόνους για την κοινωνία. Ο Θεός έτσι έπλασε τον άνθρωπο και έτσι θέλει μέσα από τον δρόμο της οικογενείας να τον αγιάσει και έτσι μέχρι τώρα έζησε το έθνος και μεγαλούργησε και έτσι έζησαν και μεγαλούργησαν τόσοι άνθρωποι, οι οποίοι έγιναν πραγματικά αναστήματα, μέσα σε ευλογημένες οικογένειες», είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο Μητροπολίτης.

Και κατέληξε διερωτώμενος: «Που στηρίζεται ο καθένας και θέλει να κάνει οικογένεια, τάχα, με ομόφυλα πρόσωπα; Είναι ποτέ δυνατόν; Τι να προσφέρουν δύο άντρες; Πως θα παιδαγωγήσουν παιδιά; Πως θα προσφέρουν απογόνους; Πώς θα προσφέρουν χαρά μέσα στην οικογένεια;»...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ




Ωστόσο οι ιεράρχες αντιδρούν μεμωνομένα και δεν υπάρχει μια σθεναρή σύσσωμη αντίθεση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Τι περιμένει ο Ιερώνυμος; Η κατάργηση των του μαθήματος των Θρησκευτικών (αντικατάστασή τους από θρησκειολογία) και η καύση των νεκρών είναι προ των πυλών και από πίσω η ευθανασία και εν τέλει ο χωρισμός κράτους και εκκλησίας.

Αν δεν μπορεί να αντιδράσει ας παραιτηθεί ο γηραιός αρχιεπίσκοπος και ας αφήσει έναν εκ των δυναμικών ιεραρχών να προεδρεύσει της Ιεραρχίας και να δώσει τον αγώνα για την Μαρτυρία της Εκκλησίας στον σύγχρονο στραμμένο προς την καταστροφή κόσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου