Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η «ΕΛΕΝΗ», Ο «ΠΑΡΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ... ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.


Εστιάζοντας στις ιστορικές αναλογίες που προδιαγράφουν το μέλλον.

ΜΕΡΟΣ 2ο


Γράφει ο Μοναχός Λεόντιος ∆ιονυσιάτης 

«Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί
το ζήτημα της Πόλης».



Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός.


Αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο, διότι η εποχή που διανύομε (μετά το 1990 περίπου) είναι αυτή της επίσημα διακηρυγμένης παγκοσμιοποίησης, στην οποία γίνεται αρπαγή των υπαρχόντων των λαών, μέσω των «στενών» του Τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος.

Οι σύγχρονοι Τροϊκανοί, που έχουν έρθει και στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν (για τις αρπαγές τους) προετοιμασμένους για το σκοπό αυτό διεθνείς οργανισμούς, όπως το ∆ιεθνές Νομισματικό Ταμείο (∆ΝΤ), την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κλπ.

∆ηλ. τώρα εκτός από το τοπικό κέντρο των αντιπαραθέσεων που είναι η περιοχή Ελλάδας-Τουρκίας, υπάρχει σε πλανητική κλίμακα η αρπακτική «παγκοσμιοποίηση» που δρα γενικότερα σαν Νεοταξική Τροία, καταστρέφοντας τον πολιτισμό της ανθρωπότητας που έχει Ελληνική βάση.

β. - Τότε: Είχαμε αρπαγή της «ωραίας Ελένης» γυναίκας του Μενελάου, βασιλιά της Σπάρτης, όταν αυτός έλειπε στην Κρήτη. - Τώρα: Ο διαμένων ή «Μένων λαός» (των Ελλήνων) δέχεται επίθεση ενώ βρίσκεται στην «Κρίση» που τον οδήγησε η διεθνής Τρόϊκα, για να γίνει αρπαγή ωραίας Ελληνικής γης από τους νέους Τρώες, την οποία ο Ελληνικός στρατός (που εφ' όρου ζωής γυμνάζεται όπως οι Σπαρτιάτες στα όπλα) δεν καταφέρνει να προστατεύσει αποτελεσματικά (λόγω κρίσης).

γ. - Τότε: Την αρπαγή της Ελένης έκανε ο κατάλληλος από το όνομά του για «να πάρει» Πάρις (Πάρης στη δημοτική),8 πρίγκιπας της Τροίας, αν και στάλθηκε για να συνάψει συνθήκη ειρήνης με τους Έλληνες. - Τώρα: Οι αδιόρθωτοι Τροϊκανοί στέλνουν τον Τούρκο γείτονα για συνδιαχείριση του Αιγαίου και διαμόρφωση κάποιου είδους κοινοπολιτείας στην περιοχή, περιφρονώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ελλήνων. Και αυτός έχοντας διδαχθεί από την αρπαχτική συμπεριφορά των άλλων Τροϊκανών, αντί να υπακούσει θα πάρει (μάλλον θα αρπάξει) για δικό του λογαριασμό ωραία Ελληνική (νησιώτικη) γη, δημιουργώντας διεθνές πρόβλημα.

δ. - Τότε: Ο μύθος με το χρυσό μήλο της Έριδος, το οποίο ο Πάρις, παραβλέποντας την Ήρα και την Αθηνά, έδωσε στην Αφροδίτη, προέβλεπε ότι θα λάβει απ' αυτήν, σαν ανταπόδοση, την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, που όμως ανήκε στον Μενέλαο, οπότε έπρεπε να την αρπάξει... –

Τώρα: ∆ιαβάζομε: «Η Σαντορίνη το πιο ωραίο νησί του κόσμου»! 9 Επίσης: 8 Κατά περίεργο τρόπο τα σύγχρονα ονόματα ερμηνεύουν καλύτερα το «Πάρις» ως αυτόν που έχει σκοπό να πάρει αλλά και το ότι ήταν παρίας, δούλος ή κατώτερης τάξης, από την οποία εξαγοράσθηκε από την αδερφή του Ησιόνη, παρά από το ότι το «Πάρις» προέρχεται από το δισάκι, την πήρα, αν κι αυτή φαίνεται ότι από το πάρσιμο πήρε το όνομά της! Ο Πάρις αναφέρεται από τον Όμηρο και σαν Αλέξανδρος. 9 Οι αναγνώστες του περιοδικού Travel + Leisure, «Worlds Best Awards» (2014) ξεχώρισαν τη Σαντορίνη ως το πιο ωραίο νησί στον κόσμο, ενώ η Κρήτη και η Μύκονος βρίσκονται στην τρίτη και την πέμπτη θέση αντίστοιχα, στην κατηγορία των ευρωπαϊκών προορισμών. («Καθημερινή»).

- 4 - «Πέντε ελληνικά νησιά στα 10 καλύτερα στην Ευρώπη για το 2016». Τα Ελληνικά νησιά ανακηρύσσονται ως τα ωραιότερα του κόσμου. 10 Προφανώς, στο γήινο κόσμο, «ωραία Ελένη» είναι τα ωραία Ελληνικά νησιά και στην διανόηση ο Ελληνικός πολιτισμός. Αλλά από τα νησιά του Αιγαίου μόνο με αρπαγή μπορεί να πάρει κάποιο ο σύγχρονος «Πάρις», διότι αυτά ανήκουν στον (δια)μένοντα-λαό των Ελλήνων.

Πληροφορούμαστε την όρεξη που έχει ο Τούρκος για το Αιγαίο, ξεκάθαρα πλέον γιατί τα γεγονότα πλησιάζουν: «Με ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα για πρώτη φορά λέει ότι "το μισό Αιγαίο" είναι δικό της».

11 ε. - Τότε: Η Τροία είχε δύο κυρίως μάντεις, που προειδοποιούσαν τους Τρώες: τον Έλενο και την πιο γνωστή δίδυμη αδερφή του Κασσάνδρα, που ήταν και αδέρφια του Πάρη. - Τώρα: Οι σύγχρονοι παγκοσμιοποιητές Τροϊκανοί έχουν συμβουλευτικά ινστιτούτα (ή think tanks), που με τη λογική των επιστημών που ξεκίνησαν οι Έλληνες και κατόπιν έγιναν κοινό κτήμα της ανθρωπότητας διδασκόμενες σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, προειδοποιούν για την διαρκώς επιδεινούμενη διεθνώς κατάσταση και την επερχόμενη ολική καταστροφή του 3ου παγκοσμίου πολέμου.

Η Νέα Τάξη, και ιδιαίτερα ο πάπας Φραγκίσκος, χρησιμοποιεί σαν φόβητρο τον πόλεμο αυτό, που λέει ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη», 12 για να αποδεχθεί ο κόσμος ένα παγκόσμιο (αυταρχικό) ηγεμόνα και για να μαζέψει όλους, πιστούς και απίστους, στην «ανοικτή» πλέον "Εκκλησία" του! Το γιατί όμως, αληθινά και όχι προσποιητά, η κατάσταση αυτή χειροτερεύει διαρκώς, εξηγεί από ηθικής και δογματικής πλευράς το Άγιον Όρος με παλιούς και νέους αγίους εκπροσώπους του, το οποίο όπως και η Κασσάνδρα βρίσκεται στην χερσόνησο της Χαλκιδικής.

Γνωστότεροι διεθνώς είναι οι άγιοι Κοσμάς ο Αιτωλός και Παΐσιος ο Αγιορείτης. Στα δογματικά θέματα, που καθορίζουν την πίστη μας και την υπαγορευόμενη απ' αυτήν συμπεριφορά μας, κορυφαία μαρτυρία υπέρ των Ορθοδόξων δίνουν ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και οι επί Βέκκου μαρτυρήσαντες Αγιορείτες πατέρες από τους παπικούς και τους φίλους των. Τα δόγματα επιπρόσθετα μας προφυλάσσουν από τις αυθαιρεσίες των διοικούντων.

Οι σταυροφορίες και η Ιερά Εξέταση του παπισμού (π.χ.) δεν μπορούσαν να γίνουν χωρίς την αλλαγή των δογμάτων που θέσπισαν την απολυταρχία του πάπα. Και οι γήινες επιστήμες εξαρτώνται από αναπόδεικτα αξιώματα - δόγματα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη μεταξύ τους διάκριση. 13 Αλλά η ωφέλεια από τις επιστήμες είναι προσωρινή, μένοντας στα εγκόσμια, ενώ η ψυχή μας δημιουργήθηκε να ζει αιώνια, και χρειάζεται (σαν πνεύμα που είναι), διαλεκτή πνευματική τροφή οριοθετημένη από αληθινά και ακλόνητα δόγματα πίστεως. 10

 Είδηση της 23-7-2016: Οι αναγνώστες του Travel and Leisure βαθμολόγησαν για να αναδείξουν τα καλύτερα νησιά με βάση τη φυσική ομορφιά τους, τα αξιοθέατα και τις παραλίες, τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, το φαγητό, τη φιλικότητα και το κόστος. Τα ηλιόλουστα ελληνικά νησιά καταλαμβάνουν την μισή λίστα με το Τop 10 των καλύτερων νησιών της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως Κρήτη, Μύκονος και Σαντορίνη βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα επί 16 συναπτά έτη. (pronews.gr) 11 Είδηση της 14-1-2016: pronews.gr-link Και νεότερη (30-9-2016): pronews.gr-link-2 12 www.exapsalmos.gr/2016/02/08/perierges-dilosis-tou-papa-fragkiskou-stin-efimerida-corriere-della-sera/ 13 Άλλη πχ. είναι η γεωμετρία του Ευκλείδη και άλλη του Ρήμαν, γιατί έχουν διαφορετικά αξιώματα - παραδοχές.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου