Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...


75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΥΣ (22.8.1944)




Tου Αριστομένη Συγγελάκη

«Η ματωμένη Λευτεριά 
ψηλά πετά και κρίνει
και στεφανώνει κάθε νιό 
που πολεμά για κείνη!...»

Στις 22.8.1944 οι  Γερμανοί ολοκαύτωσαν τα χωριά του Κέντρους (Γερακάρι, Καρδάκι, Γουργούθοι, Σμιλές, Βρύσες, Δρυγιές, Άνω Μέρος Αμαρίου και Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου) με 164 νεκρούς συνολικά και οσοπεδωμένα χωριά σε δύο επαρχίες. Δικαιολογία για το φοβερό αυτό έγκλημα;

Οι κάτοικοί τους δεν κατέδωσαν τους Βρετανούς και τους αντάρτες που απήγαγαν τον Στρατηγό Κράιπε!... 

Χθες, 21.8, είχαμε την 75η επέτειο της ολοκαύτωσης της Δαμάστας και του Μαράθους Ηρακλείου με 47 νεκρούς συνολικά και κατεστραμμένα τα χωριά και πρόσφυγες τους επιζώντες. Δικαιολογία; Το σαμποτάζ της Δαμάστας.

 Όμως οι Γερμανοί γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο σαμποτάζ το οργάνωσαν Ανωγειανοί, αφού ο Σφαγέας Μίλλερ το επικαλείται ως βασικό λόγο για την ολοκαύτωση των Ανωγείων, που είχε διαπράχθηκε από το Γ´ Ράιχ 8 μέρες νωρίτερα (13.8.2944)!.. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι το σαμποτάζ της Δαμάστας ήταν μία επιβεβλημένη ενέργεια, που δικαιώθηκε ιστορικά. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, δεν ήταν αυτός ο λόγος για το Ολοκαύτωμα της Δαμάστας αλλά η αντίσταση του λαού της!

Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, ένα από τα ειδεχθέστερα μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα με 149 νεκρούς εν των οποίων 109 γυναίκες και κορίτσια που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ και κάηκαν ζωντανοί από Γερμανούς στρατιώτες και άντρες του Αποσπάσματος Καταδίωξης Ανταρτών του Φριτς Σούμπερτ (Jagdkommando Schubert). 

Δικαιολογία; Η ενέδρα του ΕΛΑΣ σε αυτοκίνητο του οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης που πήγαινε στο βυζαντινό υδραγωγείο για την απολύμανση της δεξαμενής από την οποία υδροδοτούνταν η Θεσσαλονίκη. 

Παραμύθια! Όπως δείχνουν νεότερα στοιχεία δεν υπήρξε ποτέ νεκρός Γερμανός γιατρός (όπως επί δακαετίες ισχυρίζονταν) και το αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από τους αντάρτες ήταν ο προπομπός της μεγάλης φάλαγγας των εκτελεστών, ενώ η ενέδρα είχε ως αποτέλεσμα να προλάβουν να διαφύγουν κάποιοι και να γλιτώσουν από το φοβερό Ολοκαύτωμα.

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που παρουσιάστηκε και στις τρεις περιπτώσεις - τελικά σε όλες τις μαζικές σφαγές αμάχων που εμφανίζονται ως δήθεν «αντίποινα» των Γερμανών εξαιτίας «απερίσκεπτων και αχρείαστων» ενεργειών της Εθνικής Αντίστασης, εαμικής ή μη, και των Άγγλων. 

Η πραγματική αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί με προμελετημένες και καλά σχεδιασμένες, επί βδομάδες, τρομοκρατικές, δολοφονικές επιχειρήσεις εκδικούνταν την Ελλάδα και τον ανυπότακτο λαό της για την σπουδαία Αντίστασή του ενάντια στη βαρβαρότητα της ναζιστικής νέας τάξης! 

Και παράλληλα προετοίμαζαν την αποχώρησή τους ή άλλες στρατηγικές τους επιδιώξεις. Και βάφτιζαν τα ειδεχθέστατα εγκλήματα κατά αμάχων ως «αντίποινα»! Για να δείξουν ότι άλλοι ευθύνονται για ό,τι έγινε - αυτοί απλώς απάντησαν!..

Τι κι αν στην περίπτωση του Ολοκαυτώματος του Κομμένου, με τους 317 αγρίως σφαγιασθέντες αμάχους, δεν υπήρξε καμία ενέδρα, σαμποτάζ ή άλλη αντιστασιακή δράση, αλλά παρ´ όλα αυτά αυτοί (ο τακτικός στρατός της ναζιστικής Γερμανίας - οι «ιδεολόγοι» και «ιππότες» κατά Ρίχτερ) αιματοκύλισαν  το χωριό; Όταν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με την προπαγάνδα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Όσοι λοιπόν παρασύρονται από την προπαγάνδα των Γερμανών, των δωσιλόγων και του μετεμφυλιακού ελληνικού κράτους αλλά και των σύγχρονων αναθεωρητών, Ελλήνων και ξένων, που μισούν την έννοια της Αντίστασης και επιχειρούν να συμψηφίσουν τις «ευθύνες» του θύματος με τις ευθύνες του θύτη για τα φοβερά ναζιστικά εγκλήματα, ας έχουν υπόψη ότι άθελά τους χύνουν νερό στο μύλο των παραχαρακτών της Ιστορίας και των θλιβερών υμνητών του Χίτλερ. 

Αν δεν βάλαμε μυαλό από την υπόθεση του ανιστόρητου και εγκάθετου Ρίχτερ, που παραδέχθηκε ξεδιάντροπα ότι ήταν σε διατεταγμένη αποστολή σπίλωσης της Ιστορίας της Μάχης της Κρήτης και της Εθνικής μας Αντίστασης, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας! ΕΩΣ ΕΔΩ!

(Και) γι ´ αυτό, λοιπόν, απαιτούμε τις γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις! Γιατί η απόδοσή τους από το θύτη στα θύματα, από τη Γερμανία στην Ελλάδα, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ιστορικής παρερμηνείας για το τι έγινε στην περίοδο της Κατοχής. Και θα στείλει, παράλληλα,  ισχυρό μήνυμα πρόληψης και αποτροπής νέων φασιστικών εγκλημάτων!

Αγώνας για Μνήμη και Δικαιοσύνη! Αγώνας ενάντια στη λήθη και την αντιδραστική επανασυγγραφή της Ιστορίας! Αγώνας για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου