Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21», ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21» ΩΣ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»





Περίληψη της τοποθέτησης της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, επικεφαλής της  συντονιστικής γραμματείας της εθνικής επιτροπής ΤΙΜΗΣΤΟ21, στη συνέντευξη τύπου της 02.07.2020 και ώρα 12, στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, Αθήνα

Στην ομιλία της η Μ.Ν-Δ ανέπτυξε με συντομία τα ακόλουθα θέματα*:   

Πως προέκυψε η εθνική επιτροπή εορτασμού ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21

Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21 γεννήθηκε στις 11 Μαϊου από ένα δικό μου οργισμένο σημείωμα  στο FB, εναντίον της απαράδεκτης προσβολής, στο πρόσωπο του Ιωάννη Καποδίστρια, που έγινε από τον κ. Αριστείδη Χατζή μέλος της επιτροπής Ελλάδα 21, και που λίγες μόνο ημέρες μετά,  το ίδιο αυτό μέλος επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς  και εναντίον του Γιώργου  Καραϊσκάκη. 


Ανέμενα την αντίδραση της Κυβέρνησης, η οποία ουδέποτε έλαβε χώρα. Και οι σχετικές απαντήσεις, που δόθηκαν από την πρόεδρο της Ελλάδα 21 όχι μόνο δεν ήταν καθησυχαστικές, αλλά αντιθέτως ενίσχυσαν την εύλογη αρχική αγωνία μου για το που ακριβώς οδεύει αυτός ο επετειακός εορτασμός.

 Ήταν ο λόγος που προχώρησα στη δημοσίευση του ακόλουθου σημειώματος: «Με τις συνθήκες αυτές, πιστεύω ότι οι διάφορες ελληνικές οργανώσεις-ενώσεις και κινήματα επιβάλλεται να θεωρήσουν ύψιστο εθνικό καθήκον την διοργάνωση μιας παράλληλης εορτής, με στόχο να τιμηθεί, όπως της αξίζει, η μνήμη των ηρώων του ’21. 

Αυτών, που έδωσαν τη ζωή τους για να μας εξασφαλίσουν πατρίδα, μέσα στην οποία να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η Ελλάδα διαθέτει επιστήμονες κύρους και πατριώτες, που θα μπορούσαν επαξίως να αναλάβουν τη διοργάνωση ενός παράλληλου εορτασμού. Εφόσον επιτευχθεί αυτός ο στόχος, το Ίδρυμα Δημητρίου και Μαρίας Δελιβάνη τίθεται στην υπηρεσία του». 

Πρέπει να είναι σαφές ότι ουδεμία πρόθεση είχα να αναλάβω ένα τέτοιας ολκής έργο, για το οποίο δεν υπήρχε η ελάχιστη οργανωτική υποδομή, και επιπλέον έθετε σε κίνδυνο την εμπρόθεσμη υλοποίηση των επιστημονικών μου υποχρεώσεων.  

Ωστόσο, όπως φάνηκε αμέσως στη συνέχεια, δεν υπήρχε χρόνος για δισταγμούς, καθώς οι προτροπές για   τη ανάγκη  ενός άλλου εορτασμού άρχισαν να καταφθάνουν, στο διαδίκτυο, με καταιγιστικό τρόπο, και κατά χιλιάδες. 

Και πρέπει να το αναγνωρίσω δημοσίως, ότι είχαν απόλυτο δίκαιο όσοι αρχικά μας κατηγόρησαν,  ότι δεν είχαμε οργάνωση, καθώς  οι αναρίθμητοι υποστηρικτές, που  πύκνωσαν την ΤΙΜΗΣΤΟ21, ήταν πρωθύστεροι της όποιας οργανωτικής υποδομής, που στήθηκε αργότερα. 

Αυτή η πηγαία εθνική συνείδηση, που ξεπήδησε αυθόρμητη και χωρίς την ελάχιστη διαφήμιση, ήταν το καταλυτικό στοιχείο που με έπεισε ότι δεν έχω δικαίωμα να υπαναχωρήσω, αλλά σε πείσμα όλων των τεράστιων δυσχερειών, να δώσω ως το τέλος τη μάχη δίπλα στις  χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες.   

2. Οι  ανθελληνικές απόψεις μερικών από τα 31 μέλη της  Ελλάδα 21, που επιλέχθηκαν για να τιμήσουν την Επανάσταση του 21, αποδομούν εκ βάθρων την Ιστορία μας  

 H ελπίδα μου ότι ο  κ. Χατζής μπορεί να  αποτελούσε την εξαίρεση, κλονίστηκε σοβαρά από την παρουσία του κ. Μαρκ Μαζάουερ στην επιτροπή, δεδομένου ότι είχα γνώση των ανθελληνικών του θέσεων μέσω του βιβλίου του για τη Θεσσαλονίκη.΄

Έτσι, αποφάσισα να ψάξω. Να ψάξω στην τύχη. Και επέλεξα τον κ. Κώστα Κωστή, ο οποίος πληροφορεί τους αναγνώστες του ότι «Η Επανάσταση έγινε από μια περιθωριακή ελίτ». Έδωσα σχεδόν άφεση αμαρτιών στον κ. Χατζή, καθώς το νέο εύρημα ξεχαρβάλωνε εκ βάθρων την εθνική μας Επανάσταση, και άρχισα να διερωτώμαι πως αποφάσισε έτσι να εορτάσει η Ελλάδα 21 την επέτειό της των 200 ετών. 

Ως «το έργο μιας περιθωριακής ελίτ»; Πάντοτε στην τύχη, έκρινα πια αναγκαίο να συνεχίσω, και επέλεξα τον κ. Ρόντρικ Μπήτον, που είχε δώσει σχετικά πρόσφατα μια συνέντευξη στην κυρία Κλεφτογιάννη του Λίφο. Και εκεί….ναι, πανικοβλήθηκα. 

Διότι ο κ. Μπήτον υποστηρίζει εν ψυχρώ  ότι η ιδέα της σκλαβιάς   των 400 ετών ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι ιδέα που  μας ήρθε από τη Δύση, δεδομένου ότι  οι σκλάβοι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και  αποκαλούσαν τους σουλτάνους με τους τίτλους των Βυζαντινών αυτοκρατόρων. 

Κατά τον κ. Μπήτον, πάντοτε, ο εορτασμός αυτός των 200 ετών είναι μια ευκαιρία για τους  Έλληνες, που βγαίνουν τώρα από τα μνημόνια, να αναθεωρήσουν αυτές τις λαθεμένες απόψεις. Αλλά, αν δεν υπήρξε σκλαβιά, και ούτε εθνική επανάσταση, τι ακριβώς θα εορτάσει η Επιτροπή Ελλάδα 21; 

Προχωρούμε, όμως και φθάνουμε στις  απόψεις του κ. Ρίτσαρντ Κλογκ, ολοκληρώνουμε  δηλαδή το «ξήλωμα» της   Ιστορίας μας. 

Ο κ. Κλογκ αποδεικνύεται  γνήσιος κλώνος του απατεώνα Φαλμεράϊερ, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε τον 19ο αιώνα  από τη ρωσική αυλή, προκειμένου να κατασκευάσει θεωρία η οποία να υποστηρίζει ότι οι Έλληνες είναι Σλάβοι, και έτσι  να διευκολυνθεί η πάντοτε πολύ επιθυμητή κάθοδος των Σλάβων στο Αιγαίο. 

Υποστηρίζει, λοιπόν, το μέλος της Επιτροπής Ελλάδα 21, ότι οι νεοέλληνες ουδεμία σχέση έχουν με τους Αρχαίους Έλληνες, αλλά πάσχουν από προγονοπληξία, την οποία τους ενισχύει η Δύση, η οποία κακώς και εσφαλμένως τους βαυκαλίζει ότι είναι συνεχιστές των σπουδαίων επιτευγμάτων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. 

Θεώρησα περιττό να συνεχίσω τη διερεύνηση απόψεων και άλλων, από τους επίσημα προσκεκλημένους, από την Κυβέρνησή μας, για τον εορτασμό των 200 ετών από το 1821, εφόσον με τις απόψεις αυτών των  παραπάνω πέντε μελών της Ελλάδα 21, έχει κατεδαφιστεί ολόκληρο το ελληνικό Έθνος.


  3. Πως μπορεί να εξηγηθεί η επιλογή,  από την ελληνική Κυβέρνηση, εθνομηδενιστών,  για να «τιμήσουν την Επανάσταση του 21»;

Μετά από τα 1. και 2. προβάλλει επιτακτικά το αμείλικτο ερώτημα σχετικά με την επιλογή επιστημόνων, γνωστών στους ιστορικούς για τις ανθελληνικές τους απόψεις, και μάλιστα ακραίας μορφής. 

Ποιοι τους επέλεξαν, και κυρίως γιατί επιδίωξαν να έχουν ως μέλη της Ελλάδα 21 επιστήμονες με απόψεις σαφώς  εχθρικές για τους Έλληνες. 

Θα έλεγα ότι, δυστυχώς, είναι αδύνατον να δεχθεί κανείς εξηγήσεις της μορφής ότι τα μέλη, που προσκλήθηκαν για τον εορτασμό της εθνικής επετείου,  επελέγησαν με τόση επιπολαιότητα, έτσι που όποια πέτρα και να σηκώνεις, να είναι από κάτω ότι χειρότερο γίνεται για την Ελλάδα, την  επιβίωση και τη συνέχειά της. Αλλά, τότε; 

Ασφαλώς, είναι γνωστές οι απόψεις πολλών Ελλήνων πολιτικών, όχι μόνο υπέρ της παγκοσμιοποίησης, που εγκαταλείπεται τώρα από παντού εξαιτίας των καταστρεπτικών της αποτελεσμάτων, αλλά και υπέρ μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, ενός χωνευτηρίου λαών, θρησκειών, φυλών και πολιτισμών, που στρέφεται κάθετα εναντίον του κράτους-έθνους. Τα στενά περιθώρια αυτής της περίληψης, δεν επιτρέπουν φυσικά εδώ τη συνέχιση αυτής της συζήτησης.

 Συνοψίζοντας επισημαίνω ότι πρώτον από τα ολίγα και περιληπτικά παραπάνω προβάλλει επιτακτική η ανάγκη ενός διαφορετικού εορτασμού του 1821:

* που να τιμά και να μη λοιδορεί τους ήρωες που μας εξασφάλισαν μια πατρίδα, για να ζούμε ελεύθεροι μέσα σε αυτήν,

* που να αγκαλιάζει τις περίπου τέσσερις χιλιετίες ύπαρξης του Έθνους μας, και όχι μόνο  τα τελευταία 200του νεοελληνικού κράτους, και να

*μην εξευτελίζει τους Έλληνες που μαρτύρησαν στα 400 χρόνια σκλαβιάς, αλλά ούτε και την εθνική εξέγερση που μας χάρισε την ελευθερία.

Αλλά, και δεύτερον, ο εορτασμός της εθνικής επιτροπής ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, επιβάλλεται να φέρει και ένα δεύτερο πολύ σημαντικό μήνυμα. Ότι, δηλαδή οι στόχοι της Επανάστασης του 21 δεν ολοκληρώθηκαν αφού η Ελλάδα απόκτησε την ελευθερία της, αλλά όχι και ένα ελάχιστο ποσοστό εθνικής ανεξαρτησίας, το οποίο οφείλει να το διεκδικήσει, με κάθε δυνατό μέσο, τα αμέσως επόμενα χρόνια

ΠΗΓΗ


2 σχόλια:

  1. Η συνοδευτική του κειμένου φωτογραφία, είναι το λογότυπο της επιτροπής; Αν είναι αυτό, είναι πολύ εύστοχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί πάτερ μου, είναι το λογότυπο της επιτροπής, πράγματι πολύ εύστοχο!
      Την ευχή σου να έχουν!

      Διαγραφή