Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΤΟ ΣτΕ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΜΕΤΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ!!! 



Η δίκη της Αγίας Σοφίας έληξε! Το δικαστήριο δεν ανακοίνωσε την απόφαση!Η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα ή εντός 15 ημερών..

Ξεκίνησε σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένη η ακροαματική διαδιακασία στο Συμβούλιο Επικρατείας στης Τουρκίας που θα κρίνει την αλλαγή χρήση του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο αλλά ενδέχεται να μετατραπεί σε τζαμί.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εκδώσει σήμερα την απόφαση ή κι εντός 15 ημερών σύμφωνα με την Haberturk. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση η απόφαση δεν ισχύει αυτόματα αλλά θα πρέπει να εγκριθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο…



Όπως μεταδίδει τώρα η Sabah ”κατά τη διάρκεια της ιστορικής ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στο 10ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ενάγων άκουσε τις αξιώσεις του Συνδέσμου για την Υπηρεσία των Ιστορικών Ιδρυμάτων. 

Η δίκη της Αγίας Σοφίας έληξε! Το δικαστήριο δεν ανακοίνωσε την απόφαση! Η απόφαση θα συνταχθεί αργότερα επί της αγωγής που κατατέθηκε με το αίτημα για ακύρωση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 1934 σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο.

Όπως μεταδίδει η Yeni Şafak ο εισαγγελέας σημείωσε ότι η χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείου ήταν στη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης και ότι δεν υπήρχε παραβίαση του νόμου. 

Ωστόσο, η γνώμη του εισαγγελέα δεν έχει δεσμευτική επίδραση στην απόφαση.Αν μετατραπεί σε τζαμί και δοθεί στη χρήση της ισλαμικής λατρείας θα επανέλθει στο καθεστώς που προϋπήρχε πριν 89 χρόνια…

Πάντως συνοπτικές διαδικασίες φαίνεται να ακολουθούνται….Σύμφωνα με το νόμο περί διοικητικής διαδικασίας,αν το 10ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφανθεί για την ακύρωση της απόφασης του Υπ. Συμβουλίου του 1934 και εάν αυτή η απόφαση καταστεί οριστική, η απόφαση πρέπει να εκτελεστεί εντός 30 ημερών.

Το μνημείο που είναι η απόλυτη παρακαταθήκη Πολιτιστικής Κληρονομιάς θεωρείται προστατευόμενο από την UNESCO η οποία είναι ανύπαρκτη. 

Άλλωστε αυτή κρίθηκε από τον αφανισμό των μνημείων των μεγάλων πολιτισμών της Μεσοποταμίας σε Ιράκ και Συρία από τον αποκεφαλισμό του διακεκριμένου Διευθυντή Αρχαιοτήτων στην Παλμύρα και την ανατίναξη ναών χιλιετηρίδων από τους ομοϊδεάτες του Ερντογάν…

Οι Διεθνείς Οργανισμοί γενικότερα έχουν αχρηστευθεί στο διάβα του χρόνου και ο ρόλος τους πλέον είναι εικονικός…..

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΙ ΑΥΤΟ Θ΄ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ ΕΝΤΟΣ 15 ΗΜΕΡΩΝ 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου