Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΡΩΝΟΑΠΑΤΗΣ


ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ - ΑΝΟηΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ
και η ΑΝ-όΣΙΑ ΑΓΕΛΗ

(ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ μέρος β')




Γράφει ο Κυανούς Ουρανός    
«Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω» (Λουκ.8,8) είπε ο Χριστός. Σίγουρα σαν Θεάνθρωπος μέτραγε την κάθε λέξη Του. Δεν είπε "Ο έχων ώτα, ακουέτω". Αυτό το απαρέμφατον «ακούειν» κάνει τη διαφορά. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ. 


Όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτιά (εκτός από τον ... Βαν Γκογκ) αλλά πόσοι τα χρησιμοποιούν για να ακούν; Κάποιοι τα έχουν για τράβηγμα. Μ'όλον το σεβασμό στη Σοφία Σου Χριστέ μου, μήπως πρέπει να πούμε σήμερα :

«Ο έχων νουν σκέπτεσθαι, σκεφθείναι»; Πάντως το 2020 μάθαμε άλλη μια ευρέως διαδεδομένη χρήσιν των αυτιών : Να στηρίζεται η μάσκα!!! Οπότε «Ο έχων νουν α-νοηταίνειν, μασκαρεφθείναι».

Το απαρέμφατο κάνει τη διαφορά!!!

Σαν συνέχεια προηγουμένου άρθρου ας δούμε κάποια ιλαροτραγικά από την διαμορφωθείσα κατάστασιν λόγω covid-19.

α - ΑΝΟΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ - ΑΝΟηΣΙΑ ΑΓΕΛΗΣ


Ενώ καθ'ύλην αρμόδιοι επιστήμονες επισημαίνουν τη δολοφονική χρήση μάσκας, κάποιοι άλλοι επικίνδυνοι επιστήμονες (διαπλεκόμενοι με την πολιτικήν εξουσία) την επιβάλουν ενώ προ καιρού δεν ήξεραν που πάνε τα τέσσερα εν σχέσει με την χρήσιν αυτής. 

 Παραγνωρίζουν την άμεση μελλοντική ζημιά της υγείας αλλά και δικτατορεύουν ένα από τα θεμελιώδη υπαρξιακά δικαιώματα, "να αναπνέω ελεύθερα".

Πέραν αυτών εμποδίζουν :

1- τον καλόν αερισμόν της φυσιολογικής χλωρίδας στόματος & ρινοφάρυγγα, που μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες παθογόνες καταστάσεις

2 - την ανοσία του πληθυσμού και ανάπτυξιν όσο το δυνατόν περισσότερων υγειών μικροβιοφόρων, ή ελαφρά νοσούντων, όπως η Φύσις έχει προβλέψει

3 - την επαρκή ανταλλαγή αερίων εισπνεόμενου οξυγόνου και εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα, περιορίζοντας την ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, που μακροχρόνια μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, την γνωστή πάθησιν των καπνιστών.

Υπάρχουν όμως κι άλλα της "ανοησίας αγέλης" :

1 – Δυο παρατηρήσεις με πείθουν ότι ο ιός κολλάει από το συμπλέκτη του αυτοκινήτου !!!

α - Παρατηρώ ζευγάρια που "μασκοφέρουν" εντός αυτοκινήτου ενώ στο σπίτι τους δεν φορούν μάσκα. Δεν εξηγείται αλλιώς, κινδυνεύουν από τον συμπλέκτη του αυτοκινήτου.

β - Παρατηρώ (πολλούς) μόνους μέσα στο αυτοκίνητο να "μασκοφέρουν". Αν δεν είναι ο συμπλέκτης από ποιόν κινδυνεύουν να κολλήσουν; Πάντως γι αυτούς είχε γράψει ο ... Διογένης ο Λαέρτιος :

"ο εν οχήματι κατά μόνας μασκοφέρων, ομοίως κι επι κρέββατον κατά μόνας προφυλακτικοφέρων".

2 – Καταγγέλω την "αθόρυβη" μετατροπή των ναών σε τζαμιά !!!

Τρόμαξα τις προάλλες σε ορθόδοξο ναό. Οι μισοί με μπούρκα. Ήταν και δυο μαυροντυμένες με μαύρη μαντήλα στα μαλλιά και τσαντόρ. Έφριξα!!! 

Ποιά Αγιά Σοφιά θα πάρουμε, λέω, εδώ χάνουμε και τους υπόλοιπους ναούς. 

 Μετά την αρχική κρυολουσία κατάλαβα ότι οι μπούργκες ήταν μαύρες μάσκες. Τόσον αγώνα κατά του φερετζέ σε δημόσιους χώρους κάναμε και στο τέλος τον φορέσαμε εμείς; 

ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΘΕΙ;;; «Ο έχων νουν α-νοηταίνειν, μασκαρεφθείναι»

Ήρθε κι ένας (ευγενικά ομολογώ) να μου πει γιατί δεν φορώ μάσκα.

- Γιατί δεν είμαι μουσουλμάνος σαν κι αυτούς, του είπα. Τρόμαξε που το συνειδητοποίησε...

- Άκου, συνέχισα, ο Χριστός δεν είπε τίποτα περί μάσκας. Αρνούμαι να συμμετέχω στον εξευτελισμό του Θείου Μυστηρίου.

- Μα .... ξέρετε ο δεσπότης..., είπε διστακτικά.

- Αν θέλεις να μου πεις να περάσω έξω, πες το μου και θα το κάνω. Αλλά να ξέρεις ότι στη προσευχή μου θα πω στον Χριστόν ότι με πέταξαν έξω από το "σπίτι Του" και άφησαν τους "μουσουλμάνους".

Έφυγε διακριτικά. Κατά σύμπτωσιν (;;;) εκείνη τη στιγμή μπήκαν ανεξάρτητα στον ναό 4 νέοι προσκυνητές ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ. Θεόσταλτοι ...

3 – Συναντώ γνωστή (πρώην φανατική μασκοφορούσα) αλλά τις προάλλες χωρίς μάσκα :

- Πως και χωρίς μάσκα; την ρώτησα.

- Ε, να, αφού δεν την φοράνε πια οι άλλοι;

- Δηλαδή χρυσή μου η μάσκα ήταν θέμα μόδας; Δεν μου έκανες μάθημα τις προάλλες ότι αφού είπαν να φοράμε πρέπει να φοράμε; Τώρα ποιός σου είπε να μη φοράς, ώστε να υπακούσεις; Είπε τίποτα ο Εισαγγελάτος στο χαζοκούτι;

4 – Πάλι σε ορθόδοξο ναό βλέπω γονείς μασκοφορεμένους να πηγαίνουν για Θεία Κοινωνία τα παιδιά τους "αμάσκωτα". Έφριξα πάλι. Μα καλά, εσύ δεν θες να εκτίθεσαι στον ιό και φοράς μάσκα κι έχεις το παιδί σου απροστάτευτο στον "υπερμολυσμένο χώρο του ναού"; 

 Κι από πάνω εσύ δεν κοινωνάς για να μην κολλήσεις από τη λαβίδα και πας το παιδί σου στο "θάνατο"; Μα τι γονείς!!! ΑΙΣΧΟΣ !!! «Ο έχων νουν α-νοηταίνειν, μασκαρεφθείναι»

β - ΑΝ-όΣΙΑ ΑΓΕΛΗ

Έχοντας ξανααναφερθεί στο θέμα απλά συμπληρώνω την ιλαροτραγωδία που ζούμε αλλά και το δράμα, που ... κάποιοι θα ζήσουν.

1 – Σεβασμιώτατος Πειραιώς κ.Σεραφείμ :

Στις 6 Μαίου 2020 ο δήλωνε τηλεοπτικά ( https://youtu.be/B9bS_bwuzE4 1:38-2:24) : "η Εκκλησία δεν θέλησε να αναδεχθεί το βάρος της συκοφαντίας του κόσμου της φθοράς ότι δήθεν θα είναι αιτία διασποράς της λοιμώδους ασθενείας που ενέσκηψε στον πλανήτη μας ένεκεν της ακρίτου παγκοσμιοποιήσεως .... 

Η Εκκλησία το έκανε για να μην την συκοφαντήσουν οι άνθρωποι της κακότητος, της εμπαθείας, του δήθεν ορθού λόγου, ότι δήθεν διασπείρει την νόσο ενώ εκείνη γνωρίζει ότι είναι ταμειούχος της Χάριτος κι επομένως μέσα από την Εκκλησία από τα σεβάσματά της και την πιστότητά της δεν μπορεί να υπάρξει διασπορά μιας λοιμώδους ασθενείας.

(2:52-3:05) η Εκκλησία απεδέχθει αυτήν την κυβερνητικήν θέλησιν-βούλησιν για να μην θεωρηθεί ότι διασπείρει τον ιόν και να μην αναδεχθεί μια τέτοια συκοφαντία..."

(σημείωσις : γιατί τόσο μπλα μπλα, η αλήθεια χρειάζεται φτιασίδια λόγου;)

Σεβασμιώτατε, σοβαρά το πιστεύετε αυτό που λέτε; Δηλαδή δεν θέλετε να είστε μακάριος όπως έταξε ο Χριστός; «μακάριοι έστε όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ᾿ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού» (Ματθ.5,11)

Όμως ενάμισυ χρόνο νωρίτερα (17 Νοε2018) έλεγε ο σεβασμιώτατος Πειραιώς : 

( https://youtu.be/ngMTI3bn_E8 4:45~5:48) "... αν προχωρήσει μονομερώς η κυβέρνησις (περί μισθοδοσίας κληρικών ο λόγος) εγώ θα εισηγηθώ στην ιεραρχία να κηρύξει την Εκκλησία εν διωγμώ από την ελληνική κυβέρνηση, να αναφερθεί σε όλα τα διεθνή φόρα, στις ομόδοξες εκκλησίες, στα Πατριαρχία, στην ΕΕ, στους θεσμούς και βέβαια να καταφύγει άμεσα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει σχετική νομολογία, δεδικασμένο δηλαδή, που έχει επιλύσει πλέον το θέμα της λεγόμενης εκκλησιαστικής περιουσίας. 

Έχουμε έννομο δικαίωμα, εφόσον η κυβέρνηση παρασπονδεί και φέρεται με αυτόν τον αναρχικότατο τρόπο και μας θέτει εκποδών από τον δημόσιο χώρο, να απαιτήσουμε την αποζημίωσή μας για την εκκλησιαστική περιουσία των 412 ιερών μονών, που εδήμευσε η ελληνική πολιτεία και την οποία διακρατεί μέχρι τα σήμερα και βέβαια για την περιουσία που δήμευσε μέχρι το 1939..." και μετά "...ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ...".

Μάλιστααααα!!! Δηλαδή κηρύσσει την Εκκλησία εν διωγμώ για το μπογιόκο, για τα υλικά αλλά για τα πνευματικά, τα ανώτερα, την Χάριν του Χριστού, τη πάπια...

Το έννομο κοσμικό δικαίωμα το διεδικεί, το Θείο Δίκαιο το απεμπολεί.

Λειτουργεί σαν "άτομο" κι όχι σαν "πρόσωπο". Ορθόδοξη Θεολογία μελέτησε ποτέ;;;

Τόσο "ταμειούχο της Χάριτος" καταντήσατε την Εκκλησία, σεβασμιώτατε;

2 – Σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος (“Αρχονταρίκης”) :

Βλέπει ο τηλεθεατής την μειλίχια εικόνα του ιεράρχου (μα πόσο καλός, τι γλυκειά μορφή, τι ήρεμία σαν του Χριστού) να του χαϊδεύει τα αυτιά και να του λέει να πάει να κοινωνήσει (εν μέσω κορωνοϊού) αν το πιστεύει, αν τον αναπαύει και το επαναλαμβάνει. Κι αναρωτιέμαι πότε θα την πετάξει, πότε θα την πετάξει και ΝΑ ΤΗ ΠΕΤΙΕΤΑΙ στο 2:40 του βίντεο https://youtu.be/bIrQkXXjBVQ

"Δεν πρέπει επ' ουδενί η συμμετοχή σε μια λατρευτική εκδήλωση, ακόμα και στη Θεία Κοινωνία, να σταθεί αφορμή για μια ρήξη μέσα στην οικογένεια ή να αρχίσει η αμφισβήτηση ή να υπάρξει μια διατάραξη των σχέσεων...φύλαξε την οικογένειά σου πρώτα γιατί αυτό είναι το παν για ενότητα και στη συνέχεια θα έρθει και η ώρα της Θείας Κοινωνίας".

Δηλαδή : πρώτα η οικογένεια, ΜΕΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.... Οποία αθλιότητα, αυτά γράφει το Ευαγγελιο; Αυτά ορκίστηκες να τηρείς στους όρκους της ιερωσύνης σου; Για μάθε :

«Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς· όστις δ᾿ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς. 

Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην· ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν. ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής· και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.

 Ο φιλών πατέρα ή μητέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος· και ο φιλών υιόν ή θυγατέρα υπέρ εμέ ουκ έστι μου άξιος· και ος ου λαμβάνει τον σταυρόν αυτού και ακολουθεί οπίσω μου, ουκ έστι μου άξιος. ο ευρών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν, και ο απολέσας την ψυχήν αυτού ένεκεν εμού ευρήσει αυτήν» (Ματθ.ι'32-39)

Οποία αθλιότητα (επαναλαμβάνω - δεν είναι κατάκρισις αυτό γιατί «Το μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε, περί βίου εστίν, ου περί πίστεως» - Άγ.Ιωάννης Χρυσόστομος PG 63,σ.232). Όταν χειροτονήθηκες ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ και χαριτώθηκες γι αυτό. 

 Κι εσύ το πας στο λάου-λάου να κανακέψεις τον πιστό δήθεν για την αγάπη της οικογένειας και υποβιβάζεις την Ένωσιν πιστού-Χριστού (=Θεία Κοινωνία) σε δεύτερη μοίρα. Έτσι παραπλάνησε κι ο σατανάς στο προπατορικό αμάρτημα ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ. 

 Μα αυτός δεν είχε ορκιστεί, δεν είχε χειροτονηθεί, δεν είχε χαριτωθεί σαν εσένα, που ορκίστηκες να διαφυλάττεις ΑΜΟΛΥΝΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Ποιός ξέρει πόσα τέτοια πλανεμένα πέρασες στο κοινό, τόσα χρόνια τηλεοπτικά στην εκπομπή σου; Κι όταν δεν μπορείς να τηρήσεις τα του Χριστού, πως μπορείς να συμμετέχεις στη μεταπατερική παπαρολόγία, όπου βγάζετε άχρηστους τους τιτάνες της Πίστεως άγιους Πατέρες της Ορθοδοξίας; Γιατί κάποτε σε άκουγα και σε πίστευα (λόγω "γλυκού" ύφους) αλλά τότε δεν ήξερα...

3 – Ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι και ο "απλός παπαδάκος" (με περισσό σεβασμό το λέω) "πυροβολεί" τους μεγαλόσχημους : ( https://youtu.be/xbwaAMHFnfA ) «Τι να μετανιώσω; Τον Χριστό μετέδωσα!» π.Γεώργιος Σχοινάς (Κουκάκι). ΑΞΙΟΣ !!!

Αξιοθρήνητη η παπαρολογία των επισκόπων στο βίντεο, μιλούν λες κι έχουν καταπιεί πατσαβούρα, τα μασάνε σε απίστευτο βαθμόν, ένοχοι γαρ : Τι ναι μεν αλλά;... η Αλήθεια του Χριστού μία είναι...

Και δίνει την ευκαιρία στον Εισαγγελάτο να δώσει αυτός το συμπέρασμα στον τηλεορασάκια γκαβούλιακα, που πιστεύει τα τοτέμ της παραπληροφορήσεως.

Σε ερώτηση του Εισαγγελάτου "αν έρθει ένας ιερέας σε σας σεβασμιώτατε, με αίτημα να κοινωνήσει έναν πιστό θα του επιτρέψετε;" (στο 6:50) εκστομίζεται το : "θα του πω να τηρήσει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου". ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ; ΦΟΒΑΣΑΙ; Η Ιερά Σύνοδος ρώτησε τον Χριστό; Δικό της είναι το Σώμα και Αίμα Χριστού που κοινωνούμε, ώστε να το προσφέρει κατά βούλησιν;

4 – Άλλος "απλός παπαδάκος" (π.Χριστοφόρος Γουρλής, στη Χίο), πυροβολεί κατά ριπάς τους μεγαλόσχημους πραγματώνοντας τον Λόγον του Χριστού, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΙ (γιατί αποσκοπούν και δεν επισκοπούν) (https://youtu.be/13_-Cz4G670 ) : 

"Ο Λόγος του Θεού όπως είναι καταγεγραμμένος στην Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι όταν υπάρχει σύγκρουσις μεταξύ των νόμων του Θεού και των ανθρώπων ο χριστιανός και περισσότερο ο κληρικός θα πρέπει να ακολουθεί τον νόμον του Χριστού κι όχι τον νόμον της πολιτείας ... πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις ... νομίζω ότι οί "αγιοι ιεράρχες" δεν υποστήριξαν την Πίστη μας κι άφησαν κάποιους να πολεμούν τη Πίστη μας ... Αύτη εστίν η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η Πίστις ημών".

Και αλλού (https://youtu.be/7RplSwVA18U ) αυτός ο "παπαδάκος" του Χριστού δηλώνει :

"δοξάζω τον Θεό, που έτσι ήθελε και έδωσε την ευκαιρία σε μένα τον ανάξιο ιερέα Του να ομολογίσω την Πίστη μου κατ' αυτόν τον τρόπο. Ένα αυχαριστώ στον Θεό για αυτήν την ευλογία Του, που τον ομολόγησα ως τον αληθινόν Θεόν"

Αυτός πραγμάτωσε το : «Πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς· όστις δ᾿ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς». ΑΞΙΟΣ !!!

5 - Ο τιτάνας της Ορθοδοξίας γ.Φιλόθεος Ζερβάκος έλεγε : "Δυστυχώς τις Αρχές και τις Εξουσίες του Κράτους και της Εκκλησίας τις διευθύνει ο άρχων του σκότους και η Μασωνία".

Και το 1930 έγραψε (πρός τόν Μητροπολίτην Αἰτ/νίας Ἱερόθεο) : "Εάν όλοι οι χριστιανοί ακολουθούσαν κατά γράμμα τούς επισκόπους, σε όλα, ούτε Εκκλησία, ούτε και ορθόδοξος χριστιανός θα υπήρχε!"

6 - Ας δούμε όμως κι έναν Επίσκοπον του σήμερα, που ο λόγος του είναι Λόγος του Θεού : 

Μόρφου Νεόφυτος : «Όταν ξανάρθει (ο κορωνοϊός) να ξέρουμε ότι οι εκκλησίες της Μόρφου θα είναι ανοιχτές. Κι άς πάει ο Δεσπότης σας φυλακή. Πρέπει του». Αναλαμβάνει τον σταυρόν του κι ακολουθεί τον Χριστό. (https://youtu.be/jWGAJNRoJwM ) ΑΞΙΟΣ !!!

Και η ιλαροτραγωδία συνεχίζεται

Κυανούς Ουρανός    


1 σχόλιο:

  1. Για τον παρά θυμάμαι όλοι είχαν ξεσηκωθεί. Η μόνη λύση προς το παρόν είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας - κράτους. Δεν γίνεται ο ιερέας του Χριστού να υπηρετεί 2 αφεντικά. Ευτυχώς πάντως όπως σωστά επισημαίνεις που υπάρχουν ακόμα άδολοι παπάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή