Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ Ο ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ ΈΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΆΚΡΑ ΤΟ ΘΈΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΤΏΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΕΙΡΗΝΑΊΟΥ


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛEΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «ΔΕΝ ΦΟΡΩ ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ» 

ΒΙΝΤΕΟ



Ανοικτή επιστολή προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κύριο Θεόφιλο Γ, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Κύριος Αμβρόσιος. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επανέρχεται ξανά στο θέμα του έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου, τονίζοντας ότι μέσα από την επιστολή θα μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας. 

Επίσης ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αφήνει σοβαρές αιχμές για τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό Πάνου, τον οποίο μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει Υμέτερο Έξαρχο Κύριο Βερμούδιο. Η επιστολή έχει ως εξής: 

Μακαριώτατε, 

Δεν φοράω βερμούδες, για να κρύψω την ιδιότητα μου,! Ούτε και την Ταϊλάνδη θα επικαλεσθώ, για να αποφύγω τις κυρώσεις! Σας γράφω από τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα, όπουένας Αρχιερεύς κατά το έτος του 1821 ύψωσε όχι μόνο το λάβαρο της Επαναστάσεως, αλλά και το ανάστημα του, προκειμένου να απελευθερωθεί η Ελλάδα μας από τον Τουρκικό ζυγό! 

Κι εγώ ένας ανάξιος Ιεράρχης, τολμώ σήμερα να σας ενοχλήσω στο όνομα της εν Χριστώ Αγάπης! 

Θα σας ομιλήσω με την γλώσσα της αλήθειας, όπως επιβάλλεται στους Χριστιανούς! 

Θα σας ομιλήσω επίσης μετά παρρησίας! Σέβομαι όχι μόνο τον Θεσμό του Πατριαρχείου, αλλά και το Πατριαρχικό σας Αξίωμα! 

Πάρα ταύτα, επικαλούμενος την μακροχρόνια διακονίαν μου εις την Μητέρα Εκκλησία, καθώς –χάριτι Κυρίου-συμπληρώνονται ήδη τριάκοντα και εννέα έτη διακονίας μου ως Αρχιερέως της Εκκλησίας του Χριστού [17/8/1976-23/03/2015], θα σας ομιλήσω μετά παρρησίας ως Αδελφός, ουχί δε ως υποτακτικός! 

Η περιφρόνησις, την οποία επέδειξεν προς την ελαχιστότητα μου ο Εν Αθήναις Έξαρχος Υμών, ο οποίος δεν καταδέχθηκε να απαντήσει εις την από 2 Μαρτίου 2015 απευθυνθείσαν Ανοικτήν προς αυτόν Επιστολήν μου! 

Αλλά και η εκ μέρους της Υμετέρας Μακαριώτητος σθεναρώς επιδειχθήσα άρνησις, όπως δεχθήτε τον Σεβασμιώτατο Περιστερίου Κύριο Χρυσόστομον και την ελαχιστότητα μου, εις τα Ιεροσόλυμα εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατ΄ανάγκην οδηγεί τα πράγματα εις μίαν ανοικτήν επικοινωνίαν! 

Επικαλούμαι, όθεν, τα αισθήματα της Χριστιανικής Αγάπης σας, για να προσανατολίσω την προσοχή σας, προς τον έγκλειστο Εν Χριστώ αδελφό μας και τέως Γέροντα σας, τον Μαρτυρικό και Μάρτυρα Πατριάρχη Κύριο Ειρηναίο. 

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΑ: 

1] Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά μήνα Δεκέμβριο του 2014 αποφάσισε την αποστολήν μίας Τριμελούς Αντιπροσωπείας εις την Αγίαν γη των Ιεροσολύμων, προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοιν όμμασιν την εκκλησιαστικήν κατάστασιν, ήτις έχει διαμορφωθεί εκεί γύρω από τον Μάρτυρα Πατριάρχη πρ Ιεροσολύμων, τον Μακαριώτατο Κύριον Ειρηναίον και να μεταφέρει εις Αυτόν ένα μήνυμα Αγάπης και Συμπαραστάσεως της Εκκλησίας μας. Το Πατριαρχείο Σας δια του Πανοσιολογιώτατου Κυρίου Δαμιανού, Έξαρχου του Πατριαρχείου Σας εν Αθήναις ειδοποίησε, ότι η Αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου τυγχάνει ανεπιθύμητος εις τα Ιεροσόλυμα. 

2] Ακολούθως τα μέλη της Αντιπροσωπείας εκείνης αποφάσισαν να έλθουν εις τα Ιεροσόλυμα ως απλοί Προσκυνηταί! Και πάλιν –φευ-το Πατριαρχείο Σας εξέφρασε την αντίθεσιν του εις την πραγματοποίησιν της Προσκυνηματικής αυτής Προσελεύσεως δύο Αδελφών Ιεραρχών εις Ιεροσόλυμα. Επρόκειτο περί τον Σεβασμιώτατον Περιστερίου Κυρίου Χρυσοστόμου και του υποσημειωμένου. 

3] Τέλος, κατά την συνεδρίαν του Μαρτίου ε.ε. η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την αποστολήν των συγκεκριμένων Ιεραρχών εις Ιεροσόλυμα επ΄ ευκαιρία των Σεπτών Ονομαστηρίων Σας [21 Μαρτίου] 

Δυστυχώς και δια τρίτην φοράν Υμείς, προσωπικώς πλέον, συνομιλούντες από τηλεφώνου με τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Περιστερίου κύριο Χρυσόστομον, εξεφράσατε ευθέως την άρνησιν Σας, προς πραγματοποίησιν αυτής της εθιμοτυπικής επισκέψεως. 

4] Δια της ανωτέρω [μη Εκκλησιαστικής] και μη [αδελφικής]] συμπεριφοράς Σας, αποκλείσατε το ενδεχόμενον μιας αδελφικής επικοινωνίας μεθ΄ Υμών εν Πνεύματι αγάπης και Αλληλοστηριγμού! 

Κατόπιν των ανωτέρω και εφ΄ όσον, υπαιτιότητι Υμών, Καταστράφηκαν πλέον οι γέφυρες επικοινωνίας, μία οδός παραμένει προς αντιμετώπισιν της καταστάσεως, το [είπε τη Εκκλησία] [Ματθ. 18,17]. Κατ΄ανάγκην θα Σας ομιλήσω πλέον με ανοιχτά χαρτιά! 

Η οποιαδήποτε προκληθησομένη βλάβη του Χριστεπώνυμου πληρώματος θα βαρύνει εξ ολοκλήρου την Υμετέραν Μακαριότητα. 

Εκ προοιμίου Σας και με βαθύτατον Σεβασμό Σας πληροφορώ, ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα ενδοεκκλησιαστικά προβλήματα της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, δια τα οποία άλλωστε είμεθα αναρμόδιοι! 

Πάρα ταύτα η στάσις Σας και η εμμονή Σας, κατ΄ανάγκην, μας οδηγεί ελεκτικώς και εις αυτήν ταύτην την ανάμειξιν. 

Προερχόντως όμως μας ενδιαφέρει μόνον η ανθρωπιστική πλευρά ενός χρονίζοντος προβλήματος: 

Πως είναι δυνατόν-χωρίς κάποια δικαστική Απόφαση- να κρατείται δέσμιος εις το κελί του ένας τέως Πατριάρχης, ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος; 

ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΑΣ ΈΛΘΩΜΕΝ ΕΠΊ ΤΗΣ ΟΥΣΊΑΣ. 

Ας έλθουμεν, λοιπόν, εις την ουσία του προβλήματος. 

1]Μακαριώτατε, Σας παρακαλώ και Σας προσκαλώ να ξεκαθαρίσουμε πρωτίστως ένα ζήτημα. Ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος είναι [ έγλειστος] ή [αυτό-έγκλειστος] του Διαμερίσματος του; 

-Έγκλειστός σημαίνει ότι παράγοντες του Πατριαρχείου Σας, χωρίς την θέληση Του, Τον έχουν απομονώσει! 

Τον έχουν κλείσει πίσω από κάποια σίδερα και δεν του επιτρέπουν να εξέρχεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα! 

-Αυτό-έγκλειστος, αντιθέτως, σημαίνει, ότι ο Τέως Πατριάρχης με τη θέληση Του, με δική Του πρωτοβουλία και απόφαση, αρνείται την επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Γι΄αυτό και παραμένει κλεισμένος στο κελί Του, αποκομμένος από τον υπόλοιπο κόσμο και απομονωμένος στη ιδιότυπη φυλακή Του! 

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριος Δαμιανός, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, εμφανισθείς προσφάτως ενώπιον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κυρίου Κυρίου Ιερωνύμου, με κάθε σοβαρότητα τον διαβεβαίωσε, ότι ο Πατριάρχης Κύριος Ειρηναίος τυγχάνει [αυτό-έγκλειστος]. Ότι άλλο κυκλοφορεί και λέγεται περί αυτού προσέθεσε, είναι ψέμα! 

Εν συνεχεία ο Αρχιεπίσκοπος Μας τα ανωτέρω λεχθέντα τα μετέφερε ενώπιον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κατά τις Συνεδρίες της Πρώτης Εβδομάδος του παρελθόντος Φεβρουαρίου. 

Εάν λοιπόν, ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος όντως με δική του πρωτοβουλία παραμένει έγκλειστος και άρα [αυτό-έγκλειστος] στο διαμέρισμα του, τότε δεν υπάρχει θέμα προς συζήτηση και διερεύνηση! 

2] Εάν όμως ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος, με πρωτοβουλία των παραγόντων του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων και παρά την θέληση Του, παραμένει απομονωμένος στο διαμέρισμα του, επαναλαμβάνω χωρίς την δική του θέληση, τότε ανακύπτει ένα Μεγάλο Πρόβλημα Ηθικής Τάξεως! 

Ποιος άραγε δύναται να του αποστερήσει το στοιχειώδες δικαίωμα της ελευθερό-επικοινωνίας; 

Και επί τη βάση Ποίου Δικαίου; 

Ημείς, διερευνώντες επιμελώς το ζήτημα, έχομεν εξασφαλίσει ένα αμάχητο τεκμήριο, δια του οποίου καταδεικνύεται, ότι ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος, χωρίς την θέληση του, παραμένει κλειδαμπαρωμένος στο κελί του! 

Εκεί τον καταδίκασαν να παραμένει παράγοντες του Πατριαρχείου Σας! 

Λέγοντες [αμάχητον τεκμήριον] δηλούμεν, ότι πρόκειται για ένα μικρής διάρκειας video, το οποίο έχει ληφθεί εκεί κάτω στα Ιεροσόλυμα την 11 Φεβρουαρίου 2015 δηλ μετά την επίσκεψη του εν Αθήναις Εξάρχου Σας προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Κυρίου Ιερωνύμου. 

Αποδεικνύεται δι΄αυτού ότι, ο Υμέτερος Έξαρχος εν Αθήναις ασυστόλως και ανερυθριάστως ψευδόμενος παραπλάνησε τον Προκαθήμενον της Τοπικής ημών Εκκλησίας. Το video αυτό, Σας παραθέτουμε αμέσως και παρακαλούμεν να το προσέξετε. Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση! 



Επαναλαμβάνομεν, ότι δια του ηχητικού και φωτογραφικού αυτού τεκμηρίου αποδεικνύεται ότι ο Πανοσιολογιώτατος Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα ο Κύριος Δαμιανός, φορώντας πάλι τις βερμούδες της υποκρισίας, εντελώς αδιάντροπα μας είπεν ένα χονδρό και εντελώς απαράδεκτο ψέμα! 

Το αποδεικτικό μας υλικό [video dvd] είναι αμάχητο! Δεν επιδέχεται την παραμικράν αμφισβήτηση! 

Καταδεικνύει την αναίσχυντη αναίσχυντη ψευδολογία, στην οποία κατέφυγε ο Υμέτερος Έξαρχος κύριος Βερμούδιος! [Συγγνώμην κ Δαμιανός ήθελα να πω] 

Μετά τινά χρόνου δυστυχώς, ηκολούθησε μία Ανακοίνωσις του Πατριαρχείου Σας, δια της οποίας διεκηρύχθησαν τα εξής ανυπόστατα και δια τούτο απαράδεκτα: [Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων διευκρινίζει, ότι ο Πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων και μοναχός Κύριος Ειρηναίος τυγχάνει [αυτό-έγκλειστός] και ότι ευθύνει δια της επισκέψεις παρ΄αυτώ έχει αναλάβει η Ισραηλινή Αστυνομία] [5/3/2015] 

Ώστε λοιπόν, η πλευρά Σας, συνεχίζουσα τα ασύστολα ψεύδη του Εξάρχου Σας, προσπαθεί να καλύψει ένα απάνθρωπο και επί δεκαετίαν παρατεινόμενο έγκλημα, το οποίο συντελείται εις βάρος ενός Αγίου Ανθρώπου! 

Ένα έγκλημα, το οποίο αποτελεί στίγμα στο Σώμα της Ορθοδοξίας! Ώστε όλοι εκεί κάτω στην Αγία Γη έχετε αποβάλει, άραγε, το Τιμόμενο Ράσο της Αληθείας, αντ΄αυτού δε έχετε ενδυθεί τις βερμούδες της υποκρισίας; Κύριε Ελέησον! 

3] Έπειτα από τα παρακάτω ανακύπτει ένα πολύ μεγάλο ζήτημα ηθικής Τάξεως, το οποίον και τίθεται σήμερα ενώπιον Σας, Μακαριώτατε, από την ελαχιστότητα μου! 

Στην ψευδολογία καταφεύγει κάποιος, όταν είναι ένοχος! Με το ψεύδος του προσπαθεί να επικαλύψει κάτι το παράνομο, το άδικο, το ασεβές κλπ, για τον οποίον είναι ένοχος! 

Άρα το Πατριαρχείο Σας δια του εν Αθήναις Εξάρχου του, ου μην αλλά και διά του εν Ιεροσολυμοίς Πατριαρχικού του Γραφείου [βλέπε επίσημον Ανακοινωθέν της 5 Μαρτίου ε.ε.] ψεύδεται! Ψεύδεται και μάλιστα ασυστόλως! 

Το αδίκημα τούτο καθίσταται πολύ βαρύτερον, όταν το ψεύδος εκφέρεται προς τον Προκαθήμενο της Εν Ελλάδι Ορθοδόξου Εκκλησίας! 

Μακαριώτατε, 

Ο Έξαρχος Κύριος Δαμιανός Σας εξέθεσε! Εμείς με ανοικτή επιστολή μας τον καλέσαμε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Πλην όμως ούτος εκώφευσε! Βλέπετε [απορία ψάλτου, βηξ] 

Εάν λοιπόν, τον ανακαλέσετε στην τάξη, εάν δηλ, τον καταργήσετε από Έξαρχο Σας στην Αθήνα, τότε τα πράγματα θεραπεύονται, μερικώς όμως! Ο ψευδολόγος κληρικός Σας θα έχει τιμωρηθεί! 

Εάν όμως, παρά ταύτα εξακολουθήσει να παραμένει εκπρόσωπος Υμών εν Αθήναις, τότε η παραγωγή και διάδοσις ψευδών πληροφοριών θα βαρύνει Υμάς Προσωπικώς! 

4] Αλλά το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ! Τώρα πλέον οδηγούμεθα στην ουσία του πράγματος. 

Ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος παραμένει Έγκλειστός στο διαμέρισμα Του! Δηλαδή οι Παράγοντες του Πατριαρχείου Σας τον έχουν κλειδώσει [στης φυλακής τα σίδερα]! 

Άρα απ΄εδώ και πέρα το ζήτημα βαρύνει την Μακαριότητα Σας! Και σας ερωτώ: 

a] Είναι ηθικό να έχετε κλειδαμπαρωμένο ένα Πατριάρχη και εν Χριστώ Αδελφό σας; 

b] Είναι ηθικό-για σας προσωπικά-να ανέχεσθε την κατάσταση αυτήν για τον Πρώην [Γέροντα Σας] κατά την Εκκλησιαστική ορολογία, δηλ για τον Πατριάρχη Ευεργέτη Σας, ο οποίος μεταξύ Πολλών άλλων Αρχιμανδριτών Σας επέλεξε, Σας Προώθησε, Σας ανεβίβασε και Σας ανέδειξε στον Αρχιερατικό Θρόνο, εν τέλει δε και Σας εχειροτόνησε ως Μητροπολίτην Θαβωρίου; 

c] Εάν η έκπτωση Του από Πατριαρχικό Θρόνο των Ιεροσολύμων συνιστά ένα αποτρόπαιο ΈΓΚΛΗΜΑ είναι άραγε ηθικό Σεις να είσθε αποδέκτης ενός Προϊόντος Εκκλησιαστικού εγκλήματος, δηλ του αντικανονικώς κενωθέντος και χηρεύσαντος Πατριαρχικού Θρόνου των Ιεροσολύμων; 

ΜΑΚΑΡΙΏΤΑΤΕ, 

Δεν φορώ βερμούδες για να υποκρίνομαι! Δεν ταξιδεύω στην Ταϊλανδη για να εναποθέσω προσωρινώς το βάρος της Ιεροσύνης μου. 

Σας ομιλώ ευθέως και εν βαρεί της αρχιερατικής μου συνειδήσεως. Αυτό, που συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα με τον Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο, αποτελεί στίγμα για την Αγία Ορθοδοξία μας! 

Βαρύνει όλους μας, όλους ανεξαιρέτως, Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους, Μητροπολίτες και Επισκόπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Όσοι σιωπούν θα λογοδοτήσουν στον Θεό την ημέρα της Κρίσεως. 

Ταπεινά λοιπόν σας ικετεύω: Ελευθερώστε τον έγκλειστο Πατριάρχη! 

Βγάλτε τις σιδηρόφρακτες πόρτες, που τον περιβάλλουν! Καταργείστε τις φωτογραφικές μηχανές, δηλ τις ηλεκτρονικές κάμερες, που έχετε τοποθετήσει στα τέσσερα σημεία του διαμερίσματος του, για να παρακολουθείτε κάθε κίνηση γύρω απ΄αυτού! 

Δώστε την δυνατότητα να Τον επισκέπτονται, όσοι Χριστιανοί το επιθυμούν! 

Μην τους απαντάτε, ότι [ο Ειρηναίος απέθανε] ή ότι ο [Ειρηναίος έφυγε] και άλλα παρόμοια! 

Γιατί Του αποστερείτε ο ημερήσιο σιτηρέσιο της Αγιοταφικής Αδελφότητας; 

Πως η συνείδηση Σας ανέχεται να τροφοδοτεί και να φροντίζει τον Μακαριώτατο Κύριο Ειρηναίο ένας μεν καλός άνθρωπος, Μουσουλμάνος όμως στο Θρήσκευμα, ο οποίος άφοβα κάθε μέρα βάζει λίγο φαγητό στο καλάθι του! 

Μη απολύεται και μη καθαιρείτε τους Αραβόφωνους κληρικούς, όσοι αρνούνται να υπογράψουν σχετικά έγγραφα, για να αναγνωρίσουν ότι ο Μακαριώτατος Κύριος Ειρηναίος τώρα πλέον είναι [ένας μοναχός και τίποτε παραπέρα]. 

Εξ΄εγκύρου πολιτικής Παλαιστινιακής Πηγής Σας αναφέρω, την πληροφορία, ότι ο Κόσμος εκεί κάτω είναι έτοιμος να εκραγεί εναντίον Σας. Με δυσκολία τους συγκρατούν οι πολιτικοί παράγοντες των Παλαιστινίων. 

Δεν χάνεται μόνον ο Πατριάρχης Κύριος Ειρηναίος! Μαζί του χάνεται και το Ελληνόφωνο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων! 

Το Έγκλημα αυτό η αδέκαστη ιστορία θα το καταλογίσει στην μερίδα Σας. Ακούστε με! Ξυπνήστε από τον λήθαργο της γνωστής θρησκευτικής μοχθηρίας! Εξέλθετε από τον λαβύρινθο της μονομανούς καταδιώξεως του εν Χριστώ Αδελφού μας! 

Επισφραγίζων την παρούσαν ανοικτήν ικεσίαν μου, επιτρέψατε μου να χρησιμοποιήσω την παροιμίαν: Μακαριώτατε, [πάθεις, λάβεις, κοιλιά μη σε πονέσει]. 

Δια τούτο Σας Παρακαλώ να επιδείξετε φιλάνθρωπον διάθεσιν προς τον Προκάτοχον Σας! Ελευθερώστε Τον. 

Επισκεφθήτε Τον στο δεσμωτήριο Του! Προσέλθετε γονυπετής ενώπιον Του και ζητήστε Συγγώμην! Έρχεται Πάσχα! 

Υψωθήτε και αρθήτε στο ύψος των Αγίων Ημερών! 

Δια τον Νυμφίον Χριστόν, ας αγαπήσουμε αλλήλους και ας αγαπηθούμε μεταξύ μας! Αυτή είναι η ικεσία μου! 

Ζητώ Συγγνώμην δια την παρρησίαν μου! 

Επί δε τούτοι, διατελώ 

Μετά βαθυτάτου Σεβασμού 

+Ο ΚΑΛΑΒΡΎΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΊΑΣ ΑΜΒΡΌΣΙΟΣ 

Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός. 

Σας το αφιερώνουμε  ως αναμόχλευση της μνήμης, προς παραδειγματισμό διαχρονικής νουθεσίας. 

Εν αντιθέσει όμως η Κρυστάλλινη Αλήθεια, της καθάριας Συνειδήσεως, είναι Μία και Μοναδική αναμφισβήτητη δια του Πατροπαράδοτου Ευαγγελίου, εν ολίγοις προφανώς πονάει δια του ελέγχου, 

ΕΊΔΑ ΚΆΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΊΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΌΠΟΥΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΏΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΏΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΞΈΡΕΙΣ, ΤΟΥ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΓΏ, ΕΝΗΜΕΡΏΣΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου