Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ; ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;


ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΛΛΑ...ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ 
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ – Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ…



ΩΡΑ 23:18!(Χθες) Σε παράταξη μάχης τα ελληνικά πλοία – Πρόσωπο με πρόσωπο με τους Μογγόλους! Δείτε χάρτη με τις ακριβείς θέσεις

O στόλος της Ελλάδας βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό του παραταγμένος σε καίριες θέσεις καθώς μονάδες παρακολουθούν το Oruc Reis που έχει εισέλθει εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Παράλληλα εκπέμπουν μηνύματα να αποχωρήσει από την περιοχή.


Σχεδόν το σύνολο του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis. Παράλληλα, σημαντικός αριθμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του σκάφους εκπέμποντας κάθε 15 λεπτά μήνυμα μέσω ασύρματου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Το Οruc Reis συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, αναφέρει η ΕΡΤ, ενώ έχει απλώσει καλώδια αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει έρευνες λόγω του θορύβου (!) που παράγουν τα ελληνικά και τουρκικά πλοία. Για γέλια και για κλάματα δηλαδή.


Κινητικότητα παρατηρείται και στην ελληνική διπλωματία τις τελευταίες ώρες καθώς το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα με έκδοση αυστηρής ανακοίνωσης, μέσω της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό και θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Τέλος, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΒΑΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ – Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ…

Διαστάσεις απρόβλεπτες λαμβάνει η τουρκική πρόκληση με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis,το οποίο δεν έχει απλά περάσει σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Έχει διεισδύσει σε βάθος 20 μιλίων, συνοδευόμενο από αρμάδα τουρκικών πολεμικών πλοίων!

Δίπλα του δύο ελληνικές φρεγάτες προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση-μεταδίδει το militaire.gr.

Μέχρι στιγμής οι εντολές που έχουν οι οι κυβερνήτες είναι ανά 15λεπτο να το καλούν να αποχωρήσει!

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ,το τουρκικό ερευνητικό σκάφος το Oruc Reis, έχει ρίξει καλώδια στο “ανατολικότερο σημείο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας”, αλλά όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές “δεν κάνει έρευνες”.

Πως γίνεται αυτό; Υπάρχουν τόσα πολεμικά πλοία και από τις δύο πλευρές που πρακτικά δεν μπορεί να κάνει.

Κάθε 15 λεπτά από ελληνικό πολεμικό πλοίο εκπέμπεται το μήνυμα προς του Oruc Reis ότι παραβιάζει ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι.

Απ΄ ότι φαίνεται αυτή θα ΄ναι η καθημερινότητα στην περιοχή μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών: Όπως είναι γνωστό, η σεισμική ερευνητική δραστηριότητα του ερευνητικού μας πλοίου Oruç Reis που είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Ιούλιο εντός της υφαλοκρηπίδας που κοινοποιήθηκε από τη χώρα μας στα Ηνωμένα Έθνη και εντός των περιοχών αδειών που παραχωρήθηκαν στην TPAO από την κυβέρνησή μας το 2012, ανεστάλη για λίγο μετά από εντολή του Προέδρου μας.

 Σ αυτή τη χειρονομία καλής θέλησης, την οποία κάναμε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίας και της ΕΕ, προκειμένου να δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία και να αναζωογονήσουμε τα κανάλια διαλόγου, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Αλλά το θέμα των Τούρκων ασφαλώς δεν είναι οι έρευνες, αλλά το μήνυμα που θέλουν να στείλουν.

Οι Ελληνες αυτή τη φορά δεν έχουμε περιθώρια για νέα Ίμια. Χρειαζόμαστε τη νίκη.



3 σχόλια: