Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ

MIA ΞΕΝΗ ΛΕΞΗ




Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης 

Όπως εμείς σαν Έλληνες έχουμε την εθνική μας λέξη με τα τρία άλφα και  την πλασάρουμε παντού και πάντα σε ευρεία χρήση  χαρακτηρισμού προσώπων, πρακτικών και καταστάσεων υπάρχουν σε κάθε λαό ανάλογες λέξεις πετυχημένες ή όχι ως προς τον στόχο τους,μεταφορικά ή  κυριολεκτικά.


Αν η δική μας λέξη δηλώνει αστοχία, παθογένεια ή νοσηρότητα αναλόγως που απευθύνεται,έμαθα εσχάτως μια λέξη στην γλώσσα του, από έναν φίλο Αρμένιο που θεωρώ μας πάει γάντι προς χαρακτηρισμό των συλλογικών μας αντιδράσεων σαν λαός σχετικά με όσα υπομένουμε  και ανεχόμαστε στα χρόνια που ζούμε.

Η λέξη αποδιδόμενη από γυναίκα σε άνδρα είναι ο έσχατος βαθμός απαξίωσης του ανδρισμού του.

Αποδιδόμενη ως χαρακτηρισμός ενεργειών μεταξύ ανδρών δείχνει την απουσία  σθένους και ανδρείας σε σημείο εξευτελισμού.

Σε  ελεύθερη μετάφραση σημαίνει την πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία κατά την πράξη, του ανδρικού οργάνου, δηλαδή του κρύου. 

Αποτελεί σοκ για τις αισθήσεις των γυναικών και προκειμένου για ενέργειες ατομικές  ή συλλογικές δείχνει εξευτελισμό στα άκρα.

Πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πλήρως και σωστά τις αντιδράσεις μας σαν λαός  μόνο με την γνωστή δική μας λέξη, αν δεν συμπεριλάβουμε μαζί της και την αντίστοιχη αρμενική, που δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη γλώσσα.

Συνδυαζόμενη η σημασία της αρμενικής με την ελληνική λέξη, αποδίδει πιο σωστά το νόημα για την περιγραφή της συμπεριφοράς
και των ενεργειών των συγχρόνων ταγών, στο σύστημα εξουσίας και θεσμών, των οποίων τις συνέπειες διακρίνουμε σε όλα τα θέματα που μας αφορούν.

Στα εθνικά, στο στρατό, στην υγεία, την οικονομία, την δικαιοσύνη, την ιεραρχία, την παιδεία και παντού στη ζωή μας ως κοινωνία.

Δείχνει εμφατικά ότι χάσαμε την πυγμή και τον τσαμπουκά που μας κληροδότησαν μορφές από την ιστορία μας.

Ας δούμε μερικές τυχαία, όπως τις σκέφτομαι τώρα, σε κάθε τομέα.

Λεωνίδας, Αλέξανδρος,Περικλής, Ξενοφών, Ηράκλειος, Βουλγαροκτόνος, Τρεις Ιεράρχες, Μάρκος Ευγενικός, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Πλαστήρας, Γρηγόριος ο Ε΄Χρυσόστομος Σμύρνης, Παλικαρίδης, Αυξεντίου, Σολωμός Σολωμού, Τάσος Ισαάκ και άλλοι άπειροι ανώνυμοι και αφανείς ήρωες του έθνους μας, μέχρι  σήμερα, στα δύο κράτη των Ελλήνων.

Τι θέλω να πω;

Αν οι πράξεις και οι ενέργειες όλων αυτών δεν είχαν την τρέλα, την πυγμή και τον τσαμπουκά της φυλής μας δεν θα υπήρχαν
στην μνήμη αυτή που προσπαθούν να αφαιρέσουν από την παιδεία των παιδιών μας γιατί ποτέ δεν έπαψαν να μας φοβούνται όλοι αυτοί που σήμερα συσχετιζόμαστε διεθνώς, ανατολικοί, δυτικοί, βόρειοι και νότιοι.

Αυτοί έτσι είναι από τη φύση τους και πάνε να το επιβάλουν και σε μας και φαίνεται να το καταφέρνουν προς το παρόν.

Σε εμάς εναπόκειται αν θα αφήσουμε να χαρακτηριστούμε συλλογικά με την ξένη λέξη «μπαγμπούτς» και επί το ελληνικότερον, κρυοτσούτσουνοι.

Για σκεφθείτε το μας παίρνει;

Όλοι. άνδρες, γυναίκες και Pride



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου