Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΡΟΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


ΟΡΟΣΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ:ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 


Γέροντα είναι σαν να μας λέτε ότι οι Ρώσοι θα κατέβουν μετά τρεις μήνες από την εμπλοκή της Ελλάδος με την τουρκία

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η σύγκρουση στο ΑΙΓΑΙΟ προηγείται περίπου κατά τρεις μήνες από αυτό που θα γίνει στον ΚΑΥΚΑΣΟ και στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και θα συνιστά ορόσημο για το τέλος της τουρκίας.


Οι πληροφορίες έρχονται η μια πίσω από την άλλη.

Πως μπορούν να αξιολογηθούν αν δεν υπάρχει « έκτακτη πνευματική βοήθεια»;

Ας πάμε πρώτα στις πληροφορίες και μετά στην αξιολόγηση τους, όπως αναφέραμε.

Πληροφορίες για τον ΚΑΥΚΑΣΟ

Αντιπαράθεση Τουρκίας- Ρωσίας στο Νότιο Καύκασο

« Ο διευθυντής του Κέντρου Πολιτικής Ανάλυσης του Καυκάσου, Αχμέτ Αλίλι [Ahmed Alili], δήλωσε ότι η Τουρκία άρχισε να δραστηριοποιείται αποφασιστικά προς την κατεύθυνση του Νότιου Καυκάσου, εν μέσω της σημαντικής αύξησης του ρόλου του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή.

Αυτό δημοσιεύθηκε στη ρωσική εφημερίδα "Eurasia Daily" σχετικά με τις διαστάσεις των πρόσφατων στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, και εάν σχετίζονται με τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας στον Καύκασο.

Η κατάσταση σήμερα είναι ευαίσθητη στο σημείο που ακόμη και η παραμικρή κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο. Πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ των Αρμενίων της περιοχής και των Αζέρων».

Η στρατιωτικο-πολιτική ένωση Τουρκίας - Αζερμπαϊτζάν

Όσον αφορά τη δυνατότητα για δημιουργία μιας στρατιωτικο-πολιτικής ένωσης μεταξύ Άγκυρας και Μπακού, ο Αλίλι ισχυρίστηκε ότι «αυτό ζήτησε το Μπακού από την Άγκυρα εδώ και πολύ καιρό, αλλά αποφάσισαν να σκεφτούν το θέμα πιο σοβαρά αφού είδαν ότι οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου που κατευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο.

Με τη συνδρομή της Ουάσιγκτον

Συνέχισε, «ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί εδώ ότι η Τουρκία μπήκε σε αυτό το παιχνίδι όχι μόνο για λογαριασμό της, αλλά με απτή υποστήριξη από τη Δύση. Όπως δείχνουν τα πρόσφατα γεγονότα, η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν σε ορισμένα θέματα». 

Αύγουστος 17, 2020. 08:30 Turk Press

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


Πληροφορίες για το τι συμβαίνει καθημερινά στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

« Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Su-27 απογειώθηκε σήμερα από ρωσική αεροπορική βάση που ανήκει στην νότια στρατιωτική περιφέρεια για να αναχαιτίσει στη Μαύρη Θάλασσα τρία αεροσκάφη και συγκεκριμένα ένα στρατηγικό αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος RC-135, ένα αμερικανικό αεροσκάφος P-8A Poseidon και ένα βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος R-1 Sentinel, τα οποία είχαν προσεγγίσει τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα αεροσκάφη, απομακρύνθηκαν και δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Ρωσίας.


Η ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ αυτών των πληροφορίων στηρίχθηκε πάνω στο διάλογο που είχαμε με γνωστό μας Γέροντα πριν κάμποσο καιρό , όταν του διατυπώσαμε κάποια ερωτήματα.

-Γέροντα, οι άγιοι πατέρες μας είπαν για γεγονότα που θα γίνουν με τους τούρκους στο ΑΙΓΑΙΟ εξ αιτίας των ναυτικών μιλίων. Και το ερώτημα μας είναι πόσο καιρό μετά από αυτά η Ρωσία θα κινηθεί για να κατέβει προς τα κάτω, ώστε να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα στα ΣΤΕΝΑ , στην Μαύρη Θάλασσα και στην Μέση Ανατολή( μέσω ΚΑΥΚΑΣΟΥ);

« - Παιδί μου ο λογισμός μου λέει, ότι όλες οι φάσεις του μεγάλου πολέμου θα ανοίξουν μαζί και η κάθε μια θα τρέχει με την σειρά της, αλλά με διαφορετική ταχύτητα.

Δηλ. την ώρα που θα παίρνουν φωτιά τα νερά του Ελληνικού Αρχιπελάγους, την ίδια στιγμή στην Μαύρη θάλασσα και στον Καύκασο θα αρχίσουν να γίνονται αψιμαχίες μεταξύ Ρώσων και δυτικών με τις δορυφόρους χώρες που έχουν.

- Απλώς η μια φάση θα προηγείται χρονικά από την άλλη αλλά θα τρέχει .

- Η σύγκρουση στο ΑΙΓΑΙΟ θα προηγείται περίπου κατά τρεις μήνες από αυτό που θα γίνει στον ΚΑΥΚΑΣΟ και στην ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και θα συνιστά ορόσημο για το τέλος της τουρκίας.»

-Δηλ. Γέροντα είναι σαν να μας λέτε ότι οι Ρώσοι θα κατέβουν μετά τρεις μήνες από την εμπλοκή της Ελλάδος με την τουρκία.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα άνωθεν του ονόματος του συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου