Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η ΔΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧ. ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΦΙΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ ΙΕΡΑΡΧΗ

ΑΙΣΧΟΣ! ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ 
ΤΟ ΣΤΟΜΑ  ΤΟΥ 
ΜΟΡΦΟΥ, ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΙ ΩΣ «ΩΝ ΠΟΙΜΗΝ» 

ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Ο Μόρφου Νεόφυτος νεαρός μοναχός με τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη τον εν Ευβοία

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ:«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ»

Προβλήματα στις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας φαίνεται ότι προκαλούν τα κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Μάλιστα, η Εκκλησία της Ελλάδας κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα, την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέγνωσε στον Μητροπολίτη Μόρφου και στα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου επιστολή, στην οποία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εξέφραζε παράπονα για τις ομιλίες και τα κηρύγματα του Μόρφου Νεόφυτου επηρεάζουν τους πιστούς σε θέματα πανδημίας και εμβολιασμών.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα, με τον ίδιο να απαντάει ότι όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το Πάσχα ο Μόρφου Νεόφυτος είχε σχολιάσει αρνητικά την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης. 

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι «δυστυχώς στην Ελλάδα οι Αρχιερείς, ακόμη και αυτός ο Αρχιεπίσκοπος, συμφώνησαν η Λειτουργία του Πάσχα να γίνει ώρα 21:00, δηλαδή ώρα 23:00 θα είναι τελειωμένη, δηλαδή θα γιορτάσουν το Πάσχα τη δεύτερη μέρα. 

Θέλουν να ανατρέψουν τον εορταστικό νόμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Υπάρχει σχέδιο. Θέλουν ένα Πάσχα, πρώτα με τους Ρωμαιοκαθολικούς και μετά με τους Εβραίους, για να οδηγήσουν σε μια πανθρησκεία, πριν την παγκόσμια δικτατορία.

 Όταν τα λέγαμε μας έλεγαν συνωμοσιολόγους. Χρησιμοποιούν και την ασθένεια, η οποία όντως υπάρχει, την τραβούν από τα μαλλιά, εκφοβίζεται ο λαός μας, μάσκες διπλές, τριπλές αύριο, με εμβόλια που δεν έχουν δοκιμαστεί».

ΠΗΓΗ

Μας το έστειλε ο Γεωκών με την ακόλουθη σημείωση:
«Αυτό που δεν θα διαβάσετε από το άρθρο της εφημερίδας και μου δόθηκε από εκκλησιαστικούς κύκλους είναι ότι δόθηκε "τελεσίγραφο" στον Μητροπολίτη Νεόφυτο, αν συνεχίσει τότε θα περάσει από πειθαρχικό με εισήγηση να τον παύσουν από την θέση του Μητροπολίτη…»

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΜΑΣΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟ ΤΗΣ 12μ.μ.  




12 σχόλια:

  1. Ε και τι έγινε νταντά θα του κάνουν; Πρέπει μου φυλακή έχει πεί.
    Ας τολμήσουν οι ρεζίληδες, να δώ την μαγκιά τους ,άρχισε να τους τσούζει και θέλουν να του κλείσουν το στόμα.
    Ο ψηλός δεν μασάει τα λόγια του και ξέρει να ελίσσεται.
    Τότε έχασαν και κάηκαν οριστικά. Πάντοτε η εκκλησία αναδείχνει ομολογητές και μάρτυρες
    Εμπρός άνδρες μασκοφόροι, πεδίον δράσεως λαμπρό εκτός των στεγανών της Δ.Ι.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει ακουστει οτι τον απειλουν κιολας..
    Πρέπει να επεμβει γρήγορα ο Κύριος..
    Δεν αντεχουμε αλλο αυτη τη σαπιλα και την αδικία.
    Οσο για την Ιεραρχία λυπαμαι για την καταντια και την καταληξη που θα έχουν.
    Ξεχνάνε όλοι ένα πράγμα.
    Ο Θεός αργεί αλλά ΔΕΝ λησμονεί!
    Αυτοι δεν είναι ιερείς που μας καθοδηγούν, είναι δαιμονανθρωποι που μας σπρωχνουν στην κόλαση!
    Αντισταθείτε με ασπίδα την προσευχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Αγιος Μαρκος ο Ευγενικος ΕΝΑΣ ηταν μεταξυ εκατονταδων κι ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καί πολύ άργησαν!!! Ευτυχώς που ο Κύριος ευδόκησε, νά έχουμε στίς άθλιες αυτές ημέρες πού βρισκόμαστε, έναν λεοντόκαρδο Ποιμένα πού συγκεντρώνει γύρω του όλα τα αποίμαντα "αρνία" τού Θεού, όσα διψούν γιά λόγο ορθόδοξο, καρδιακό, φωτισμένο καί βιωματικό, για να μάς οδηγεί, στερεώνει και ενθαρρύνει χάριτι Θεού.
    Νά τόν έχουμε όλοι στήν προσευχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Παναγία να σε προστατεύει Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτε.
    Οι ευχές μας μαζί σου και σε όλους τους άξιους ιερωμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα λιοντάρια δεν φοβούνται τους μυρμηγκολέοντες!! Η Παναγία πάντα να σκεπάζει τη ζωή και να φωτίζει το δρόμο σου Άγιε Μόρφου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Σεβασμιώτατος Μόρφου δεν θα πάθει τίποτα εάν δεν το επιτρέψει ο Θεός!!!!

    ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς να το επιτρέψει ο Θεός!!!

    εάν τον παύσουν απο Μητροπολίτη θα γίνει πιο αγαπητός και θα συνεχίσει να μιλάει!!!!!!!!!

    τους χαλάει τη δουλειά για αυτά που σχεδιάζουν!

    ακόμα πιστέυω δεν είδαμε τίποτα...

    έχουμε δρόμο ακόμα!!!
    τα Χριστούγεννα??????? χμ...





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί επιτρέπει ο Θεός τις αιρέσεις;
    (Του Ιερού Χρυσοστόμου)


    Ο Θεός σε πολλές περιπτώσεις επιτρέπει να πολεμείται η αληθινή και αποστολική πίστη προς Αυτόν, ενώ τις αιρέσεις και την ειδωλολατρία τα αφήνει να απολαμβάνουν άνεση.
    Για ποιο λόγο άραγε; Για να μάθεις από το ένα μέρος την αδυναμία εκείνων που, αν και δεν ενοχλούνται, όμως αυτομάτως εξαφανίζονται και από το άλλο μέρος να γνωρίσεις τη δύναμη της Πίστεως που, αν και πολεμείται, αυξάνεται δια μέσου εκείνων που την εμποδίζουν και την καταδιώκουν.
    Ο διάβολος ως εχθρός του Θεού, του ανθρώπου και της αλήθειας του Ευαγγελίου, σπέρνει με τα πιστά του όργανα, τους αιρετικούς, διεστραμμένες διδασκαλίες και ανεκδιήγητα λόγια κατά της ορθής Πίστεως της Αγίας Γραφής .
    Άλλοτε φαίνεται ότι οι ψευτιές θριαμβεύουν και σκεπάζουν το φως του ήλιου, άλλοτε φαίνεται ότι η αλήθεια του Ευαγγελίου καταποντίζεται στα βάθη της λάσπης. ΟΜΩΣ οι πιστοί χριστιανοί, με το θείο φωτισμό και τη δύναμη της Αγίας Γραφής ξεσκεπάζουν την ψευτιά, αποκαλύπτουν το φως και καταντροπιάζουν τις αιρετικές διδασκαλίες και τον πατέρα τους διάβολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μεγάλες ευκαιρίες και οι κρίσιμες στιγμές δεν δημιουργούν τους ήρωες, τους δειλούς, ή τους προδότες, απλώς τους αποκαλύπτουν.

    Δροσοσταλίδες, Α' σελ. 300

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ὁ Μόρφου,ὁ Πατριάρχης μας ὅπως τὸν ἀποκαλῶ,δὲν θὰ σωπάσει.Ἄς ἔχουμε κι ἐμεὶς αὐτιὰ ἀνοικτά...νὰ πιάσουμε τὰ σήματα...μόνον οἱ συχνότητες θὰ ἀλλάξουν...πῶς γίνεται ὅταν ῥίχνει τὰ βίντεο τὸ γιοὺ τιούμπ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή